Mandinga califică România in finala EUROVISION 2012

• publicat la: 23 May 2012
Mandinga califică România in finala EUROVISION 2012

Trupa Mandinga s-a calificat in finala Eurovision 2012 care va avea loc sambata, dupa ce a trecut, marti, de semifinala care s-a desfasurat la Baku, in Azerbaidjan.

Cele zece tari calificate in finala Eurovision 2012 sunt: Romania, Republica Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia, Irlanda.

Spectacolul oferit de Mandinga a fost pe masura asteptarilor, dar Elena a avut o problema cu casca.

Organizatorii Eurovision şi-au recunoscut vina pentru problema tehnică din semifinală, când Elena, solista Mandinga, nu a mai auzit nimic în cască, şi au spus că regretă incidentul neplăcut, a declarat Dan Manoliu, şeful delegaţiei României la Eurovision, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Trupa Mandinga, reprezentanta României la Eurovision 2012, a trecut cu succes de prima semifinală, desfăşurată marţi seară, la Baku Crystall Hall. România a fost prima ţară anunţată de prezentatori drept calificată în finala Eurovision Song Contest 2012.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, în ciuda unei probleme tehnice grave, Elena, solista trupei Mandinga, a reuşit să cânte perfect piesa “Zaleilah”. După primele acorduri, monitorizarea din cască, în care artista auzea atât vocile colegilor, cât şi negativul piesei, a dispărut integral, astfel încât Elena a cântat întreaga piesă doar pe întoarcerea sunetului din sală.

“A fost foarte dificil să cânt fără să aud nimic. Mă bucur că am reuşit să nu vă dezamăgesc şi să cânt împreună cu ceilalţi colegi “Zaleilah” până la capăt, iar interpretarea noastră să primească atâtea voturi din partea telespectatorilor. Suntem mândri să reprezentăm România în finala Eurovision”, spune Elena în comunicatul remis MEDIAFAX.

“Imediat după ce a coborât de pe scenă, Elena a venit plângând în Camera Verde. Am îmbrăţişat-o şi mai ales am felicitat-o, pentru că, într-o asemenea situaţie dificilă, s-a comportat ca o adevărată profesionistă. Imediat după aceea am vorbit cu responsabilii EBU de organizarea Eurovision pentru a afla cum a fost posibilă o asemenea problemă tehnică în semifinală. Organizatorii şi-au recunoscut vina şi ne-au felicitat pentru tăria şi profesionalismul Elenei şi al trupei Mandinga din timpul show-ului live. Ne-au asigurat că a fost un incident neplăcut, pe care îl regretă şi care nu trebuie să dezvolte în noi o teorie a conspiraţiei. Organizatorii ne-au asigurat că în finală totul va fi perfect pentru România”, spune Dan Manoliu, şeful delegaţiei României la Eurovision.

La rândul său, Elena Ştirbescu, producătorul general Eurovision România, a spus că, din păcate, tensiunea din timpul aşteptării rezultatului a fost una maximă, incidentul de pe scenă ţinând formaţia într-o tensiune inutilă. “Bucuria aflării calificării a fost înjumătăţită de ceea ce s-a întâmplat cu casca Elenei, însă am decis împreună cu trupa şi ceilalţi membri ai delegaţiei să ştergem cu buretele acest moment şi să ne concentrăm asupra finalei care ne aşteaptă la finalul săptămânii”, a mai spus Elena Ştirbescu.

Potrivit comunicatului, în timpul show-ului, în centrul de presă de la Baku Crystal Hall, prestaţia României a fost aplaudată de jurnalişti, iar câţiva dintre ei au început să danseze şi să cânte pe “Zaleilah”.

Contactaţi de MEDIAFAX, membrii trupei Mandinga au spus la rândul lor că, din păcate, în semifinala de marţi seară nu a fost atât de bine ca la repetiţii.

“Dacă la toate repetiţiile de până acum nu am avut probleme tehnice, am avut parte de aşa ceva tocmai în direct, în timpul semifinalei. Din fericire, Elena este o foarte bună profesionistă şi o artistă excelentă şi a reuşit să facă faţă situaţiei”, a spus Alex (Mandinga).

La rândul său, Elena, solista trupei, a explicat: “Este ca atunci când conduci o maşină cu geamurile aburite. Se vede ceva, dar totuşi dacă nu cunoşti foarte bine drumul faci uşor un accident. Aşa a fost şi pentru mine pe scenă. Noroc că ştim foarte bine piesa şi că există o comunicare perfectă între mine şi băieţi pentru că am reuşit să facem faţă unui moment delicat. Am avut o scurtă reacţie de şoc în momentul în care am realizat că nu mai aud nimic în cască. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu scena, asta înseamnă că este aproape imposibil să te sincronizezi cu piesa şi colegii de scenă, bazându-te doar pe ecoul care vine din sală. Totuşi noi am reuşit să trecem peste acest moment, să ducem piesa până la capăt şi cu ajutorul telespectatorilor şi al juriului de specialitate să reprezentăm România în finala Eurovision”.

La rândul său, Omar a precizat că toate ţările participante au trupe foarte bune în concurs. “Nu vrem să comentăm ce au făcut ceilalţi pe scenă. Noi vrem să ne concentrăm asupra show-ului nostru şi în finală să oferim tot ceea ce Mandinga are mai bun”.

În ceea ce priveşte planurile pentru marea finală, de sâmbătă, membrii trupei Mandinga şi-au propus să facă “un spectacol perfect”. “Obiectivul nostru este să ajungem între primele cinci ţări. Desigur, ne dorim să câştigăm Eurovision. Am muncit şi muncim mult pentru asta. Am venit aici să-i facem mândri pe români şi fix asta vom face şi pe 26 mai”, a spus Alex.

sursa gandul

Lasati un comentariu