USL şi-a prezentat candidaţii pentru Primăria Carei şi Consiliul Judeţean

• publicat la: 26 May 2012
USL şi-a prezentat candidaţii pentru Primăria Carei şi Consiliul Judeţean

Lansarea candidaţilor USL Carei a avut loc in cadrul unui spectacol reuşit susţinut de interpreţi şi  formaţii artistice locale dar şi de invitaţi ai cântecului popular.

Vineri 25 mai,intr-un cadru festiv, USL  Carei şi-a prezentat în mod oficial candidatul pentru funcţia de primar,în persoana careieanului  Adrian Bucureştean,dar şi  candidaţii pentru Consiliul Local şi pentru cel  Judeţean.

Evenimentul a avut loc pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român,incepând cu ora 18,00 in prezenţa a numerosi susţinători  şi simpatizanţi entuziaşti.Tineri imbrăcaţi in tricouri cu însemnele alianţei au impărţit celor de faţă steguleţe albe cu sigla USL dar şi baloane colorate cu aceleaşi însemne.

La manifestare au participat reprezentanţi de marcă ai celor două partide ,PNL şi PSD care formează această uniune la nivel judeţean.Au fost prezenţi Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii  Ovidiu Silaghi, preşedintele organizaţiei municipale Satu Mare a PNL,senatorul şi presedinte al PSD judeţean, Valer Marian, deputaţii Viorel Buda (PNL) şi Gheorghe Ciocan (PSD) , Adrian Stef, candidat USL la preşedinţia Consiliului Judetean (CJ), vicepreşedintele Organizatiei judeţene a PSD, Mircea Govor, academician Virgil Enătescu,Dorina Grunfeld,preşedinta OFL Satu Mare şi Ana Maria Maruşca, vicepreşedinta OFL SM,Paula Mare,preşedinta OFSD Satu Mare,Ioan Mircea Ardelean,directorul Bibliotecii Judeţene,precum şi alţi membri ai PNL şi PSD  Satu Mare.

Prezentatorii Alexandra Catargiu şi Marius Chiş au invitat pentru inceput in scenă interpreţi şi formaţii ale Centrului Cultural Carei (solistele Gabor Tania,Vitez Julia şi Naghi Anita,pregătite de Szücs Józsi şi Magic Dance,instructor Raluca Păvăluc) şi echipa de dans irlandez din Tăşnad,Celtic Fire,instructor Anca Erdei.

Candidaţii pentru Consiliul Local au fost prezentaţi rând pe rând de cei doi prezentatori ,in aplauzele  spectatorilor.Au urcat pe scenă,Ilie Ciută, 50 ani, inginer (3 mandate de consilier), Marius Ciucoş, 32 de ani, dr. inginer in agronomie, Marius Rusu, 32 de ani, profesor (două mandate de consilier), Ioan Oneţ, 28 de ani, economist, Marcel Păuşan, 43 de ani, jurist, Dan Gabriel Bontea, 40 de ani, inginer, Nicolae Dorel Moldovan, 47 de ani,profesor

Petru Sorin Pop, 32 de ani, jurist, Ioana Cicu, 66 de ani, profesor pensionar, Radu Marcel Băbălai, 56 de ani, jurist, Pinter Jozsef, 48 de ani, licenţiat in administraţie publică, Ioan Augustin Crişan 56 de ani, inginer, Carmen Todea, 51 de ani, inginer chimist, Silviu Vasile Marian, 64 de ani, medic specialist ORL, Petru Nica, 61 de ani, inginer, Vasile Sorin Oprea, 48 de ani, inginer, Vasile Menţiu, 51 de ani, inginer, Mircea Ioan Silaghi, 24 de ani, operator calculator, Andrei Abrudean, 39 de ani, inginer agronom, Ioana Lavinia Lazăr, 25 de ani, profesoară, Daniela Pop, 60 de ani, invăţătoare pensionară şi Mircea Gh. Terheş, 45 de ani, inginer mecanic agricol.

Ilie Ciută a deschis seria alocuţiunilor prin mulţumiri adresate tuturor celor ce  sunt alături de această alianţă.

Vă multumesc că sunteti alături de noi,avem nevoie de dvs si numai cu ajutorul dvs putem face schimbarea.Cred că  anul 2012 va fi anul victoriei şi al schimbării.Imi doresc mai mult respect faţă de cetăţenii acestui oras,imi doresc colaborare si eficienţă.Nu mai vreau aroganţă ,licitaţii trucate şi interese de grup !  În  10 iunie să iesim cu toţii la vot şi să arătăm că împreună putem aduce schimbarea  in acest oraş.Vă mulţumesc şi vă respect.”

A urmat apoi Rodica Maxi,preşedinta OFSD Carei şi candidat la Consiliul Judeţean din partea USL.

Uniunea Social Liberală vine in faţa dumneavoastră cu o echipă tânără, dornică de a demonstra de ce este capabilă.Prin votul dvs. din 10 iunie puteţi certifica victoria aceastei echipe care va aduce schimbarea pe care ne-o dorim cu toţii.Echipa USL  Carei este o echipă unită şi trebuie să fiţi conştienţi că este cea mai bună alegere pe care dvs. o puteţi face deoarece avem candidaţi  cu o pregătire profesională adecvată in variate domenii.

Vă aşteptăm in data de 10 iunie la vot,să votaţi echipa câştigătoare –echipa USL ,Poziţia 2 pe Buletinul de vot atât  la Primar, Consiliul Local , Consiliul Judeţean  cât şi la Preşedenţia  Consiliului Judeţean.Nu uitaţi că fiecare vot contează”.

Adrian Bucurestean,candidatul USL la funcţia de primar a  expus câteva dintre obiectivele cuprinse in programul său electoral,intr-un discurs bilingv.

Vă mulţumesc că sunteţi alături de mine in această zi. Numeroasa prezenţă demonstrează  că Acum e momentul schimbării.

Aduc mulţumiri pentru susţinere   familiei mele, echipei pe care o vedeţi acum alături de mine şi care mă susţine necondiţionat,dar şi celor datorită cărora a fost posibilă realizarea acestui frumos spectacol artistic. Fac parte dintr-o echipă  care denotă hotărâre, forţă si unitate ! Ne-am lăsat orgoliile la o parte cu maturitate şi ne-am unit pentru a rezolva problemele  acestui
municipiu.

Din păcate,in ultimele două decenii municipiul nostru este condus de aceeaşi culoare politică ce stă cu spatele la cetăţenii plătitori de taxe si impozite şi refuză să comunice  cu ei,ducând o politică  ce sfidează orice normă a bunului simţ. Din acest oraş pleacă tinerii şi nu se mai intorc deoarece nu au perspective pentru un trai decent. Din acest oraş pleacă  medicii iar noi suntem nevoiţi  să apelăm la alţii. Doresc locuri de muncă bine plătite,reabilitarea termică a blocurilor,doresc să avem economate pentru pensionari şi pentru cei defavorizaţi,doresc un teatru de vară în loc de manej în plin centru,doresc să rezolvăm problema câinilor vagabonzi.Tot ce s-a făcut in ultimii ani a contribuit la stagnarea oraşului,la distrugerea unor simboluri ale locuitorilor săi,la impovărarea noastră cu imprumuturi uriaşe care duc la creşterea nejustificata a taxelor,in curând.

Nevoia de schimbare este evidentă, este nevoie de o gândire modernă,europeană.Schimbarea inseamnă:transparenţă in cheltuirea banului public,dialog permanent cu cetăţenii,eliminarea licitaţiilor trucate.

Schimbarea  a inceput deja. Avem un nou guvern. Acest lucru a fost posibil deoarece oamenii şi-au unit forţele si au cerut o altă conducere.Si un alt mod de a  cârmui această ţară. Cred că după 22 de ani de la Revolutie votul etnic nu mai reprezintă modalitatea de alegere a celor ce reprezintă interesele unui intreg oraş. Ceea ce poate nu ştiţi despre mine este faptul că sunt vorbitor şi de  limbă maghiară datorită familiei mixte din care provin.

Vă mulţumesc că sunteţi azi aici intr-un număr atât de mare şi vă aştept in număr şi mai mare pe 10 iunie pentru a ne bucura impreună de schimbarea in bine a vieţilor noastre!

Împreună vom reuşi să câştigăm deoarece impreună suntem o forţă !”


Adrian Stef,candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean,a afirmat că” ne-am săturat de guvernarea UDMR-PDL care  a tăiat pensiile şi a micşorat salariile şi a indreptat tinerii noştri spre ţări străine în căutarea unui trai mai bun.


Ne propunem să sporim locurile  de muncă în judeţ, prin atragerea investitorilor, pentru a-i readuce acasă pe cei  plecaţi la muncă în străinătate, respectiv pentru a-i ţine acasă pe tinerii sătmăreni. De asemenea,vom  ajuta  fermierii să acceseze fonduri europene, vom  investi  în învăţământ, vom sprijini mediul de afaceri, vom  reabilita drumurile judeţene.

E nevoie să votăm USL pentru toate acestea ,atât pe plan local cât şi judeţean pentru că numai aşa ne putea acorda sprijin unul altuia şi ne vom putea indeplini obiectivele propuse”.

Şi Ministrul Ovidiu Silaghi a rostit un discurs bilingv,de susţinere a candidaţilor USL Carei ,promiţând că va face tot ce-i stă in putinţă  pentru a finaliza lucrările incepute la diverse obiective din  judeţul nostru,dintre care şi centura de ocolire a Careiului,lucrare pe care a inspectat-o cu puţin timp inainte de incepera acestui eveniment.

Acesta a  mai precizat că noul Guvern a trecut deja la repararea unor abuzuri flagrante ale celor ce au cârmuit în ultimii patru ani.

Senatorul Valer Marian a adresat o invitaţie tuturor celor prezenţi,indemnându-i să nu lipsească de la urne pe 10 iunie,deoarece absenteismul electoral inseamnă stagnare in toate domeniile vieţii sociale.

A doua parte a spectacolului a fost dedicată muzicii şi dansului popular,cu concursul Ansamblului Ceatăra,al solistei locale Mădălina Someşan,acompaniată de Călin Raţ şi al  îndrăgitului interpret Petrică Mureşan.

Atmosfera de bună dispoziţie şi optimism de pe tot parcursul desfăşurării lansării candidaţilor USL Carei s-a concretizat la final intr-o horă a bucuriei,pe acorsurile cântecelor interpretate de Petrică Mureşan,horă in care s-au incins deopotrivă candidaţi şi alegători.

redacţia

comentarii

de Oana la 27 May 2012 - 03:16

Succes candidatilor USL!

de Erik la 27 May 2012 - 08:48

Adrian Bucurestean este primarul careienilor!!!Fortza USL CAREI!!!

de povesti politice la 27 May 2012 - 10:37

fortza usl. continuati cu hotiile.

de Matei la 27 May 2012 - 10:58

De 20 de ani la conducerea orasului este UDMRul asa ca nu e greu sa iti dai seama cine a furat.Mai mult,actualul primar are retinere din salar de 30 procente pentru datorii la stat adica impozite neplatite de ani de zile si totusi il sustineti ca poveste politica.Majoritatea listei de consilieri care il sustin sunt functionari publici si sefi de institutii bugetare care depind de acel post,cum ar fi kala de la caminul de batrani sau directorul de la muzeu sau directorul de la directia de sanatate din primarie sau viceprimarul sau contabilul primarului si restul….Articole scrise in ziare maghiare de consilierul personal al primarului in functie,aceasta este campania pe care o duce udmr ul doar contra USL ului,pe care nu a putut sa ii cumpere cu nimic.Vorbe aruncate in vant si sfidari la adresa careienilor care nu il voteaza sunt armele campaniei murdare incepute de acesti spoliatori ai orasului .Banul public este confundat cu banul personal pe care nu a reusit sa il faca jeno la firmele sale falimentare.Acestea sunt hotiile si nu povesti scrise din banii careienilor.Pentru orice manifestare stau cu mana intinsa pentru ca nu sunt in stare sa produca nimic,sunt numai consumatori, capuse din banii altora.Respect USL Carei!!!

de Mark la 27 May 2012 - 13:04

Kovacs, nu stie sa faca deloc nimica … doar sa fure doar de aia e bun altul de nimic… eu oricum nu votez pe nimeni …nu ma intere..
Credeti ca kovacs de aia face constructiile alea de langa park
sa il votati din nou :) )=))…
dar se inseala :) ..amar..

Fortza USL Carei :) .!!!

de vot USL la 27 May 2012 - 20:42

Vot Adrian Bucurestean !Vot USL!!!Primarul tuturor careienilor!!!Fara discriminare in Carei cu Adrian Bucurestean primar!

de careian la 28 May 2012 - 09:09

Adi a fost mereu prezent in mijlocul careienilor si nu face diferente intre romani si unguri!Cel mai activ consilier si cel mai echilibrat.Succes Adi !

de Flaviu Dumitru Svet la 28 May 2012 - 14:08

Mi-as dori sa fiu acasa si sa-l ajut pe Adi sa devina primar.Il cunosc personal si il consider un model in viata mea am invatat multe de la el si mereu m-a ajutat mi-a fost alaturi la greu desi eu unu nu voi fi acasa sa pun stampila pe buletinul de vot pentru ADI dar parintii mei o vor face,in speranta ca va fi mai bine in oras si eu alaturi de ceilalti tineri plecati in tari straine ne vom intoarce acasa

de marinaru-careian la 28 May 2012 - 17:42

….o sa patesti ca Bute
Froch-Kovacs o sa te demoleze….
KO te va face………..
Apropo bute e in spital….nu mai e de box…
ca Macec….nu l-am vazut ce mai face omul lu MUSCA?

de cernobalu la 28 May 2012 - 18:16

…ghini ca Adi e om de caracter si nu are treaba cu datoriile neplatite asa ca altii….jeno-eugen mai are de platit impozite restante la bugetul din care isi face plinu….are retinere pe salar ca orice datornic si sta cu mana intinsa la reesalonare ca nu e in stare sa isi plateasca datoriile…umbla pe la bucale cu sacosa sa scape de bube…angajeaza neveste de politai ca sa iasa voturile de la tzig… cu pretenara de la eurobar face dezbateri…cu vicele au tot incercat,pe la cate partide?Cate firme a falimentat? nu am mai vazut unde se intalneste cu soferul de la crasna?

de cititor la 28 May 2012 - 18:34

cand vor fi lansarile celorlalti candidati din carei?

de Je_no la 29 May 2012 - 04:43

Dl-e JENO vorbiti despre consilieri care se ganresc la firmele lor .In 2008 ati primit o scrisoare de recomandare de la dl.Ciuta .Am doua intrebari si punct:
1) Daca scrisoarea era adevarata ,inseamna ca vorbiti despre JENANTA situatie in care va aflati (cum ati scapat de datorii? ,erati la guvernare ,deci DNA-ul inca nu v-a verificat.)
2) Daca minte dl.Ciuta eu in locul d.-voastra l-as da in judecata ,de ce nu ati facut-o ? (in instanta DL ciuta ar fi adus dovezi si va aresta UDMR-ul ?)
Cred ca toti careieni de bun simt au dreptul sa afle pe cine aleg ,daca viitorul primar e JENO-nt sau a fost acuzat degeaba.
Dumnezeu sa va dea dupa dreptate !

de Parinte-necenzuratderedactie la 29 May 2012 - 11:48

Cu atitia profesori care se ocupa de
“candidatura” mai mult ,ce vor face elevii lor la BAC ?
Stim ce urmeaza ca parinti, dar oare la profesori le pasa
de rezultatele de la BAC ?
Sau “elevii nu invata” si cu asta basta!
As intreba ce merite au avut, dar sa nu le stric
bucuria lansarii candidaturii ,Rezultatele vor veni la urma !
Fara camere video !
Fortza USL !

de Heinrich Ladislau la 29 May 2012 - 17:55

Doar vreti sa spuneti ca profu este de vina ca copii nu stiu nimic?
Daca nu stiu sa nu treaca,la BAC. Cu asta basta….

de prof.pensionar la 29 May 2012 - 18:20

Ai auzit matale cumva de

Tactu pedagojic ?
Da de competientza profesionala?
Sa mai zic ? Ca sint !
hai…..ir !

de Petrut la 29 May 2012 - 18:31

Nu toti au curajul sa isi lanseze candidatii in plina zi,in mijlocul oamenilor din Carei.Bravo USL ! Am auzit ca UDMristi se vor aduna in Castel pe 2 iunie departe de ochii lumii pentru a isi arata lista der asociatie familiala.Va rugam sa nu perturbati ceremonialul grofilor care cer voturile de la Ianculesti.

de Heinrich Ladislau la 29 May 2012 - 19:31

Eu sunt prof. de sport in Kassel,dar vreti sa spuneti ca trebuie trecut oricare elev prost?
De asta sta Romania acolo unde ,pentru ca fac facultati pe bani,iar stinta nimic.Daca stie trece,daca nu stie,nu trece.Eu sunt aici din 1986,dar la mine care nu stie,nu trece.

de kovacs antal (puha) la 29 May 2012 - 19:34

dar pe 2 iunie suntem la Union Glass…Papp Zsolt organizeaza un turneu de fotbal! va asteptam cu drag!

de Je_no la 29 May 2012 - 19:49

@ Parinte-necenzuratderedactie – este o metoda scimbarea subiectului jenont – Nu ma intereseaza profesorii – au inspectori ,directori .Ma intereseaza banul public .
O intrebare :dl JENO se poate confrunta cu dl CIUTA ,ARE CURAJUL ,DE CE SE ASCUNDE ? Incurajatil sa nu se faca de ras .

de kovacs antal (puha) la 29 May 2012 - 20:02

@je_no,inseamna ca toti profesorii care sunt acum,sunt prosti,iar daca va fii USL-ul va pune nimai profesori foarte buni???!!!…vezi?! de asta nu va votam ,ca sa nu schimbati directorii si profesorii…..si ceilalti functionari!!

de concret la 29 May 2012 - 20:23

@Anton(moale)de unde deduci asta ? ai logica nu gluma!

de kovacs antal (puha) la 29 May 2012 - 20:41

dar eu nu am logica,numai voi usl-istii,voi aveti scoala,voi stiti totul,voi sunteti cei mai buni(asa va credeti),confruntarea se va face in data de 1o.06.2012…daca iesiti invingatori…jos cu palaria in fata voastra! in al doilea rand nu sunt anton si nici nu am fost,dar tu esti un anonim las! dar te asteptam la 02.06.2012 cu drag in incinta Union Glass(terenul sintetic)(unde drumul a fost asfaltat din bani publici)

de concret la 29 May 2012 - 20:59

@Anton(moale)cu școala ai dreptate.tu ai o singura cuta pe creier,si aia de la sapca.nu fi trist,asta este.pa,pa…

de cetitor-cenzurat-blocat la 30 May 2012 - 05:50

totusi vine BAC uuuu!
si rezultatele vor fi masura !

de arhivaru la 30 May 2012 - 06:03

astia care se dau curati si cinstiti (si sustinatorii, vezi MUSCA)
astia sint cei mai periculosi pentru noi
¨curat murdar¨ coane fanica , care va sazica
sa ne traiesti nene Iancule !
¨al fara pacat sa arunce primul piatra¨
atunci n-a aruncat nimeni …..
acum feriti-va…. lupta se va da pe viata si pe moarte !
Kassel nu-i Karoly !

de radiosant la 30 May 2012 - 06:56

scrieti voi ce vreti ca portocallele conduse de popa impart zaharu la batranii de la centrul cu sef udmrist……asta campanie sfintita

de ffgt la 30 May 2012 - 07:01

oare cum a trecut la BAC viceprimaru fotbalist???? e bun de inca un mandat pe extreme

de prima bula la 30 May 2012 - 07:41

ce bine ca iar o luati teapa,iar va las fara bani ca mai am de terminat fabricuta si nu ma intereseaza de impozitele neplatite ca am fost la capitala si am batut palma cu cine trebe…. prostii sa plateasca impozitele la oras ca stim noi pe ce ii cheltuim….hihihi

de kovacs antal(puha) la 30 May 2012 - 09:30

@concret de aici se vede ce om esti…fara nume,fara caracter…,iar cu sapca stau oameni ca si tine la restaurante….de aia nu se poate intra la Ludy cu sapca…..si trist sunt cand vad in acest oras oameni ca tine….te ascunzi in spatele nickuriilor!

de Irmus la 30 May 2012 - 11:21

Ce mare caracter ai tu ca tii parte la un hot care fura de la noi din Carei ca sa faca pentru el acasa toate.Acum 4 ani nu avea bani nici de telefon si acum face fabrica si masini la copii si apartamente facute cu dominoul cu care face noua primarie.Eu stau pe o strada de pamant dar la primarie este trecuta ca este asflatata,rusine sa fie la ei toti UDMRu care conduce orasu si numa fura.

de concret la 30 May 2012 - 12:25

@Anton(moale),da dovada ca esti baiat de la oras si nu ne face de rusine!Daca uzanta o cere,intra la Ludy fara sapca dar ai mare grija,nu sta foarte mult,si in momentul cand iesi,pune repede sapca in cap sa nu cumva sa pierzi singura circumvolutiune.Fa acest sacrificiu pentru a pastra aparentele.Pa,Pa.

de kovacs antal (puha) la 30 May 2012 - 13:31

putem discuta in continuoare,daca i-ti dai numele,szevasz tavasz…vinne el a viz ami ide hozott!!!

de kovacs antal (puha) la 30 May 2012 - 13:35

cu sapca umbla oameni ca si tine,concret sau cine p..mea esti! noi umblam cu palarie….cel ami destept esti tu …vorbesti o singura limba…si aia incurcata!!!

de kovacs antal (puha) la 30 May 2012 - 13:38

DACA ACEST ZIAR ESTE AL CAREIENIILOR(ASA SE SPUNE) ,DE CE NU APARE CA IN DATA DE 02.06.2012 VA FI LANSAREA CANDIDATIILOR UDMR SI TOT LA ACEASTA DATA VA FI SI LANSAREA CANDIDATULUI PAPP ZSOLT…LA UNION GLASS?!

de Cora la 30 May 2012 - 13:49

va rog sa aveti grija ce cuvinte folositi pentru acest individ simpatizant al magyar garda ca vom ajunge sa ne faca o radiografie detaliata a tuturor organelor si bineinteles cu exprimarea lui specifica.nu degeaba il simpatizeaza pe primarul care inca nu e hotarat cum il cheama.se pare ca nici acest tip nu este hotarat cum sa se exprime si de-aici si acest ghiveci.

de ioioioiiii la 30 May 2012 - 14:05

iuiii da speriati is astia daca vin la ianculesti si la buletin sa isi faca reclama… nici ai lor nu ii mai vor….disperarea ii pune sa isi faca si banere si afise…..ca pana acum era deajuns biserica

de kovacs antal (puha) la 30 May 2012 - 14:37

sa aveti grija si cu cei care sunt simpatizanti ai prm-ului …ca prm=magyar garda!!! amandoi sunt sovini!!! in plus simpatizezi pe cine vreau…nu cer parerea nimanui!!! daca simpatizezi pe primar?! care-i problema???nu am sa cer aprobarea nimanui,pe cine si cand sa-l simpatizez!!! momentan asta ma intereseaza “fortza PAPP ZSOLT “!!! si daca a-si fii membru jobbik,a-si putea ca am dubla cetatenie!!!!!dar nu sunt membru numai la UDMR!!!! si vedeti?! totusi fac reclama la Papp Zsolt,pentru ca nu ma indoi in directia in care sufla vantul…..ca si multi dintre voi…..in plus CORA sau cine ……esti,nu ai tu nicio legatura cu magyar garda ca ei nu mai exista si au existat dincolo de granita nu aici!!! aici vorbim de Papp,Kovacs ,Bucurestean…nu de magyar garda si nici de vatra(prm)!!! sa ai sanatate Cora draga!

de adevarul e ca... la 30 May 2012 - 18:01

ioiiiiiiiiii dar ce disperati erati voi PNL ul acum 4 ani cand faceati scrisorele recomandate catre alegatori!! bele a poshta ladaba!! ioiiiiiiiii

puha nu are rost sa mai vb aici, nu vezi ca exista un om care raspunde in mai putin de o ora la fiecare comentariu anti-USL? probabil este vorba despre un banal cititor al ziarului careienilor, nu despre unul/una din redactie. hai sictir.

ziarul asta e al cititorilor careieni USELISTI, nu al tuturor careienilor.
nu vezi puha ca astia trimit discutia invariabil spre sovinism, si scriu ca tu ai simpatiza niste extremisti maghiari? oamenii inteligenti isi dau seama ca e doar o manevra murdara de a manipula lumea impotriva ungurilor. nu vezi ca de fiecare data cand se vorbeste de cu totul altceva, apare cate un mihai, emil, Cora, concret care incepe discutia despre extremistii maghiari?

de ce aduceti mereu in discutie magyar garda fara sa fie macar vorba de ea? simplu, duceti un joc murdar!

hai sariti gardieni ai site-ului astuia, sariti si aparati USL-ul.
cum sa cersiti voturi ca sa va transformati familia-n stat? curestenilor, eu n-o sa fac vreodata blat!

cei mai mari hoti ai acestui neam in ultimii 22 de ani! cum sa votezi urmasii lui iliescu?

de megyrobi la 30 May 2012 - 18:13

nici dupa 4 ani nu reusit primasul de udmr sa isi achite datoriile catre buget si pune tot felul de argati sa scrie comentarii daca el oricum nu stie sa umble cu tastele.Nici pana acum nu a reusit sa demonstreze ceea ce de fapt e evident:are salarul taiat cu 30 de procente !Alegerile locale sunt pe 10 iunie si nu cele parlamentare dar tulipanii nu au un om mai bun ca evazionistul care nu stie cum sa il cheme.Asociatia de famiglia udmr are pe lista numai functionari publici si contabilul de la firma lui si vecinul.Au ajuns tulipanii din Carei slugi la evazionist.No c/amu-i fain…curat Caragialesc la tulipani….

de concret la 30 May 2012 - 19:28

@Anton(moale)îmi cer scuze.te-am evaluat greșit.nu putem discuta incontinuare,ai nivelul de perceptie prea jos.pălăria e de paie,nu?îți prinde bine la prasit si coasa.pa,pa…

de kovacs antal (puha) la 30 May 2012 - 19:48

@concret,sigur ca-i din paie…dar nu s-a indoit niciodata in directia in care a suflat vantu….dar de pe capul vostru l-a si luat vantu!!!!,iar de cosit,cosesti tu…eu tund iarba cu masina de tuns…tu esti inca la coasa!!!

de Horia Mărieș la 31 May 2012 - 06:01

Cu tot respectul, dar trebuie să constat că atât Dl. Kovacs Antal (Puha) cât și cei care se angrenează în discuții interminabile despre pălării de paie cu el, deviază (oare în mod intenționat?) de la subiect și bat apa în piuă pe tema circumvolunțiunilor. Nu zic că circumvolunțiunile nu-s un subiect demn de discutat, dar doar dacă le posezi.

Încerc să revin la tema zilei, citând câteva propoziții dintr-un articol apărut azi 31 mai a.c. în Informația Zilei Sau Mare, articol intitulat “450.000 de euro ies anual din vistieria Primariei Satu Mare si intra in contul bisericii reformate si catolice”.
Iau informația respectivă ca pe una veridică.

“…concret, Primăria Satu Mare a investit și în sistemul de încălzire al Liceului Ham Janos iar între timp clădirea a fost retrocedată. Așa este și cazul Colegiului Ioan Slavici care de asemenea se află în proprietatea Episcopiei Romano – Catolice, dar pentru care Primăria a investit pentru reabilitarea clădirii 2,5 milioale euro din bani europeni. La vremea respectivă, reprezentanții Primăriei Satu Mare au precizat că din această investiție câstigă și liceul, dar și proprietarul pentru că, după zeci de ani de exploatare irațională, primește o clădire cel puțin în aceleași condiții în care a fost luată de Statul Român acum 50 de ani. Atunci, Primăria Satu Mare cheltuia 2,5 milioane de euro pentru refacerea Liceului Slavici, 200 de mii de euro pentru refacerea altor clădiri aparținând Ordinului Măicuțelor Sfântul Vicențiu….”

De ce mă folosesc de acest citat?

Fiindcă, dacă știu eu bine, în ultimele 3 mandate, primași în Carei au fost tot cei care se află și în prezent la conducerea urbei, cel puțin până pe 10 iunie a.c., și anume bravii gospodari și administratori jenoke si tamaska (primașul respectiv city managerul actual), iar legea 10/2001, aia cu retrocedarile, a intrat in vigoare și și-a făcut efectele în timpul mandatelor lor glorioase.

E suficient să te plimbi ușor, la pas, prin Carei și să constați, chiar de pe stradă, privind doar fațadele, starea mizerabilă în care onor Primăria Carei a restituit (atât cât a restituit) vechilor proprietari sau moștenitorilor lor direcți, clădirile/imobilele ce au făcut obiectul legii 10/2001, și asta după cca 55-60 de ani de uzufruct de-a moaca.

jenoke si tamaska vorbesc pe la toate colțurile și oricui este dispus să îi asculte, de dorinta lor nestăvilită (pozitivă de altfel) de a atrage cât mai mulți turiști în Carei, lucru care ar avea, evident, un impact pozitiv asupra întregii vieți economice a urbei.

Ce au făcut jenoke si tamaska in ultimii, sa zicem, 11 ani de la intrarea in vigoare a Legii 10/2001 pentru a înfrumuseța cât de cât aspectul (urbanistic, imobiliar, peisajistic) al orașului Carei, pentru ca acesta să devină cât mai atrăgător în ochii eventualilor turiști – vizitatori?

Răspunsul este doar unul singur: NIMIC, niente, nothing, SEMMIT SEM, sau altfel zis zero barat.

Măcar atât puteau să facă și ei, dacă aveau cât de cât obraz și minte, să refacă fațadele și acoperișurile clădirilor restituite vechilor proprietari după un uzufruct de cca 50-60 de ani, timp în care Primăria a încasat evident chirii de la chiriașii fraieriți, fiindcă în felul ăsta ar fi îmbunătățit radical și imaginea de ansamblu a orașului.

Rămânea apoi în sarcina prăpădișilor de foști proprietari, ajunși majoritatea la vîrsta senectuții, să facă cât de cât locuibile (în interior) cuiburile de șerpi ce au fost restituire de către Primăria Carei.

Pot dovedi oricând cu fotografii recente, starea mizerabilă în care se află și în prezent fațadele a nenumărate clădiri – unele aflate chiar în plin centrul orașului, ca de exemplu cele aflate pe str. 1 Decembrie 1918, vis-a-vis de recent restauratul Castel grof Karolyi. Sau, dacă nu mă credeți pe mine, vizionați vă rog fotografiile postate pe pagina de facebook a membrilor Grupului comunitar “Nagykároly és környéke kedvelőinek csoportja”.

Asta ca să n-avem vorbe că nu vă prezint dovezi/probe pertinente.

Primașul și actualul city manager n-ar fi putut proceda oare la fel ca și primașul frate, zis si gyula, de la Primăria Satu Mare sau ca primașul (nici nu știu cine este) de la Primăria Oradea? Nu-i fac de fel reclamă lui gyula, își face el destulă, și asta până la saturație că-i plin de bani, doar constat.
Ăla, gyula, cu toate bubele pe care le are în cap, măcar a făcut ceva, a accesat și a folosit niște bănuți europeni pentru restaurarea unor clădiri reprezentative din oraș, chiar dacă respectivele clădiri au fost apoi restituite vechilor proprietari, fiindcă așa impune Legea 10/2001 și cu legea nu te joci, decât la Primăria din Carei.

De ce n-au făcut oare și jenoke si tamaska la fel ca gyulacska?

Fiindcă sunt proști gospodari, proști oameni de afaceri, n-au suficientă minte și nici măcar obraz subțire. Vezi si cazul Szarvas Fogado, de care am mai scris, unde, în loc să fie accesați bani europeni, profitandu-se de faptul de necontestat și ușor de dovedit (cu rezonanță istorică și literară) că marele poet maghiar și erou al revoluției din 1848 din Ungaria și Transilvania, Petofi Sandor (cu bust în plin centrul Careiului) a dormit cîteva nopți acolo și că a facut cunoștiință, tot acolo, cu viitoarea lui soție, Julia – finanțarea investiției se face din bugetul local, din banii plătiți pe impozite de către contribuabilii careieni și din împrumuturi împovărătoare (dacă ultima informație pe care o deținem este exactă, ar fi vorba de un credit furnizor pentru noua primărie de 51.527.290 RON). Nici măcar costul exact al investiției pentru Szarvas Fogado nu este dezvăluit de către contabilitatea simplă sau dublă la lui jenoke, dar încă mai ținem pariul deja enunțat: “facem pariu pe tot vinul de pir ce se găsește în Carei că factura finală pentru Szarvas Fogado va depăși, cu dobânzi cu tot, frumușica cifră de 2 milioane de euro.”

Unde nu-i cap, vai de picioare. Q.e.d.

În rest, s-auzim numai de bine, să ne iubim ca frații și să trăim împreună într-o perfectă armonie.

de qed la 31 May 2012 - 09:59

kovacs a renovat castelul daca tot vorbim de obiective turistice, a refacut strazile pe care se deplaseaza acei turisti, deci nu poti sa zici ca nu a facut ceva pentru revigorarea turismului in carei. ai dreptate ca ar trebui sa refaca si acele locuinte de care zici. dar sa nu uitam ca de cele mai multe ori el se loveste de anumiti consilieri guristi de la partidul aflat in opozitie cu el care sunt de multe ori impotriva investitiilor, de cele mai multe ori ii analizeaza cheltuielile decat sa propuna investitii in acest sent.

de Cristian la 31 May 2012 - 10:38

Cel care a renovat castelul a reusit sa sifoneze si Fondurile Europene lasand deoparte unele obiective cuprinse in proiect si nerealizate dar receptionate.Sa nu uitam ca UDMR si primarul conduce orasul datorita celor 1o consilieri majoritari si indiferent ce parere au altii proiectele trec asa cum vor ei.La firmele lor de casa se platesc lucrarile in avans iar altii asteapta si doi ani sa li se achite facturile.dupa ce l-a executat pe Jurj in stilul lor mafiot caracteristic acum sunt buni prieteni cu noua garnitura de portocalii pe care ii sustine cu fonduri.UDMRul a refuzat investitii numai fiinca veneau din partea PNL fara sa le pese de orasul nostru. Ei vor un oras numai pentru ei nu pentru toti careienii.Separatismul e cea mai buna caracterizare a lor.

de Karcsi la 31 May 2012 - 10:52

Domnule Csehi Arpad cum se face ca ati adus aminte de ultimul sunat de la Carei de la seminarul catolic chiar acum cand este campanie ? Ati venit cu toata gasca de candidati si ati dat premiile la elevi dar pana acum nici nu ati stiut ca unde sunt ei . Dumneavostra ati venit sa sustineti pe excrocul sef din Carei dar atunci de ce nu platiti pentru el datoria la oras pentru care are salar taiat ? Si la Satu Mare este asa ca nu plateste consilierul si primarul si sefii impozitele???? Atunci de ce puneti numele langa asemenea oamneni ? Sunteti de acord cu ei numai pentru ca sunt din acelasi partid si nu vreti sa pierdeti licitatiile pentru firmele ?

de Horia Mărieș la 31 May 2012 - 13:07

@qed la 31 May 2012 – 09:59

Am mai demonstrat pe aici pe la Comentarii că meritele lui jenoke în ce privește renovarea Castelului sunt neglijabile și n-aș fi vrut să mă mai repet.

Reamintesc doar că Hotărârea de Guvern prin care s-a demarat finanțarea lucrării de renovare s-a născut în anul 2007 (semnată de prim-ministru Tăriceanu si de ministrul Borbely Laszlo) când, după știința mea, jenoke încă nu reușise să se instaleze în fotelul de primar, când încă mai era un merituos om de afaceri, fiindcă lupta din greu prin instanțe (pe rând) la falimentarea firmelor proprii numite SC WOOD LINE ROM SRL, SC CASMOB SRL, SC CASTEX SRL, SC COMCAS LJ 2000 SRL și, dacă nu mă înșel, ultima pe numele lui, cu voia Dvs (dar asta abia când era deja primar, adică in 2010 – SC Mobilion SRL).
A se vedea de exemplu Tribunalul Satu Mare, la Dosare

http://portal.just.ro/InstantaDosareLista.aspx?idInstitutie=83

și apoi faceți căutare la dosarele de faliment cu numerele 4204/83/2005, 1770/218/2008 și 1180/83/2009 – asta ca să n-avem nici un fel de alte vorbe și ca o completarea la cele postate de @Je_no la 29 May 2012 – 04:43.

Toate astea după ce însoțise la cimitir, cu onoruri și cu fanfară militară, fosta întreprindere de stat Crasna Carei, la care pe vremea comunismului lucrau cca 800 de careieni și unde jenoke reușise să se cațere succesiv, din post în post (conform proporiilor afirmații din nagykaroly.ro 2012.05.30, articol “Jó árú árunak is kell a marketing” până în vârf, adică până în funcția de director.

Talentat omul nostru în afaceri, n-am ce zice. Dar apropo de Crasna Carei.

Dvs știți oare cine se putea cățăra până în vârf, până în funcții de director pe vremea comunismului? Vă spun eu, dacă Dvs. nu vă mai amintiți răspunsul corect și exact: ăia care mâncau cel mai mult rahat pe la ședințele organizațiilor Partidului Comunist Român precum și tunătorii, adică ăia lipsiți de caracter care își ciripeau prietenii pe la Secu.

Lămurit acum în ce privește trecutul politic al lui jenoke?
De la PCR la UDMR a fost doar un mic pas pentru jenoke, dar un pasfoarte mare pentru omenirea ce locuiește în Carei.

Tot conform propriilor afirmații ale lui jenoke (destăinuite în nagykaroly.ro, 2012.05.17, articolul “Kastélyfelújítás Károlyban”) finanțarea lucrărilor pentru renovarea Castelului a costat până acum 4,043 milioane euro inclusiv TVA (din care partea ce a revenit Cetatii/castelului din Ardud fiind de 14,5% – fiindcă, remember, reabilitarea aprobată de Guvernul României în 2007 a făcut referire la proiectul comun Carei-Ardud).

Am scris “până acum”, fiindcă mai sunt multe lucrări de efectuat și de terminat (nici una nefiind începută și neavând nici finanțarea asigurată) la alimentarea cu energie electrică – un nou post de transformare, la amenajarea Parcul Dendrologic, la reaprarea fostului Manej, a Turnului de apă, a zidurilor din cărămidă ce înconjoară Parcul, la clădirile aflate ruină – cele dinspre Monument).

Finanțarea proiectului comun Carei-Ardud s-a făcut în proporție de 86% din Fondul European de Dezvoltare Europeană, 12% de către Guvernul României și doar 2% de către Primăria Carei. Deși Primăria Carei n-avea de acoperit decăt 2% din costul total, talentele de finanțist demn de a fi propus candidat la premiul Nobel pentru economie ale lui jenoke s-au manifestat atât de pregnant pe toată durata desfăsurării proiectului, încât acum Primăria Carei este datoare vândută pe la bănci (pentru cei neinformați: are cca 6 milioane Euro datorie pe la bănci și pe la furnizori).

Bref, meritele lui jenoke în renovarea Castelului Grof Karolyi se rezumă la următoarele:

1) Le-a făcut cinste careienilor în anul 2008 prin faptul că s-a așezat la o masă gata pusă, așternută și având și bucate pe masă. Nota bene: jenoke s-a așezat la masă fără a avea nici cel mai mic merit în acestă afacere/întreprindere numită Reabilitare Castel Grof Karolyi.

2) jenoke și-a băgat apoi repede mâinele până la coate în mâncarea aflată pe masă, inclusiv în bogracs și a început să împartă la un moment dat bucata mare (4 milioane de euro) de pizza, – evident, după o oareșicare licitație făcută de ochii lumii. Împărșirea cașcavalului (din pizza) s-a făcut în proporție de câte 40-20-20-20 % firmelor prietene ce au alcătutit consorțiu. Partea care i-a revenit lui jenoke din pizza n-a fost încă dată publicității, dar cârcotașii vorbesc pe la colțuri că organele abilitate lucrează din greu pentru aflarea adevărului.

3) jenoke a gestionat atat de bine mijloacele financiare pe care Guvernul României și de Comunitatea Europeană i le-au pus cu foarte mare generozitate la dispoziție (eu ii consider pe ăștia niște fraieri, fiindcă numai fraierii își dau banii pe mâna unuia care si-a falimentat 5 din propriile firme, plus una de stat), incât, după propriile afirmații din articolul deja citat, a reușit să plătească până acum firmelor contractante (care au terminat cică renovarea) 13 milioane de lei, urmand să le mai plăteasca până la toamnă (fiindcă și firmele respective văd că sunt destul de fraiere ca să-l aștepte pe jenoke cu plata de parcă ar fi bănci) alte 4,3 milioane de lei (jenoke ne aburește aici fiindcă nu specifică dacă sumele respective includ sau nu TVA). In plus, jenoke mai are de platit acum și rate la datorii și dobânzi bancare, fiindcă a fost foarte “darnic” cu banii careienilor, și a plătit firmele in avans, fără să aiba spatele asigurat (fără să aibă bani virati în cont de Guvernul României). Deh, așa-i trebuie, cine l-a pus să fie darnic, sau mai precis, oare de ce o fi fost atat de darnic jenoke cu firmele prietene???
Eu unul nu știu, dar că o să poate ghiciți chiar Dvs.

În incheiere, Vă rog respectuos să nu-mi jigniți inteligența cu afirmații puerile de genul “…dar să nu uităm că de cele mai multe ori el se lovește de anumiți consilieri guriști de la partidul aflat în opoziție cu el care sunt de multe ori împotriva investițiilor…”.

ESte bine cunoscut faptul (verificabil chiar acum pe site-ul Primăriei Carei) că la ultima strigare, din cei 19 consilieri locali, 10 consilieri erau din partea UDMR, 5 din partea PNL, 2 din partea PSD = aliatul UDMR la fosta guvernare, 1 din partea PSD si 1 consilier independent). In aproape tot mandatul său, cei 10 UDMR + 2 PSD + 1 independent (în majoritatea cazurilor) = 13 consilieri, l-au sprijinit fățiș pe jenoke, voturile care puteau să fie exprimate împotriva lui putând fi doar în număr de maximum 5 PNL + 1 PSD = max. 6 voturi posibile.

Întotdeauna, în toată perioada mandatului lui, jenoke a tăiat și a spânzurat fiindcă absolut toate propunerile lui jenoke au fost sprijinite fără discuție de către min. 13 consilieri, deci orice propunere, bună, sau rea a lui jenoke, a fost adoptată în Consiliul Local cu majoritate de voturi. Deci a spune ca partidele din opozitie prin consilierii acestora l-au boicotat pe jenoke la capitolul investiții este doar o aberație cromatică.

Q. e. d.

Dacă Dvs continuați să susțineți că 6-7 consilieri din opoziție pot “bate” la vot 13-12 consilieri (o majoritate) care au fost mereu de partea lui jenoke, vă propun respectuos sa discutăm în continuare doar despre subiecte mult mai uzuale și mult mai accesibile bărbaților, adică despre fotbal=foci, despre băutură și despre femei.

Mi-a făcut o deosebită plăcere să discut cu Dvs., subiectele pe care le-ati abordat au fost interesante și vă mulțumesc pentru atenția acordată.

de qed la 31 May 2012 - 17:02

daca mereu voturile udemeristilor a fost hotarator,ce rol au avut consilierii din celelalte partide? sa fie la numar? recunoasteti ca au luat niste bani frumosi si cam degeaba? sunt mana-n mana toti, da-i naibii.

de tengu la 31 May 2012 - 17:18

macar bine ca recunosti ca udmrul a avut monopol in oras si au jefuit orasul cum au vrut.toate balurile si intalnirile de la tulipani sunt platite de oras dar pentru concursul de oina nu au fost 10 milioane de transport copii.pentru calugaritele maghiare sunt bani cu sacu dar pentru cele romane se dau in batjocura.copii nostri nu pot lucra in carei daca nu stiu ungureste dar voi va plangeti mereu ca cersetorii ca nu va mai satura pamantu de hapsani ce sunteti.rusine sa va fie! schimbare vrem si votam usl !!!!

de Horia Mărieș la 31 May 2012 - 17:25

@qed la 31 May 2012 – 17:02

Rolul celorlalți? Recunosc, este o întrebare foarte bună.

Și foarte greu de răspuns la ea fiindcă n-am date. Nu știu în detaliu ce și cum se discută la o ședință a C.L. al Primăriei Mun. Carei.

Dacă site-ul Primăriei Carei are fi ca cel al Primăriei din Nyirbator – oraș înfrățit parcă – aș putea sigur să vă răspund.

Nyirbator publică pe site-ul propriu, după fiecare ședințăa C.L. stenograma luărilor de cuvânt din ședință, fără să se scape practic nici un cuvânt, nici o nuanță. Sunt circa 1-200 de pagini la fiecare proces verbal al fiecărei ședințe. Ca să nu credeți că exagerez, priviți vă rog o mostră recentă:

http://www.nyirbator.hu/files/_nyirbatorvaros/download_files/358/20120426tujkv.pdf

Așa da, așa poți să afli ce a spus fiecare consilier și după aceea să-l judeci. Asta se numeste TRANSARENTA si primărița din Nyirbator este pur si simplu de admirat. Cel putin din acest punct de vedere, dar eu cred că nu numai.

La Carei acest lucru este deocamdată imposibil, este deocamdată un vis (probabil unul foarte urât = adică un coșmar pentru primaș), și cu actualii conducători ai urbei care probabil că atunci cînd le spui despre mouse se reped să-ți aducă o capcană de prins șoareci, probabil că așa ar și rămâne mult timp, fiindcă lor nu le convine transparența de nici o culoare.

Dacă știți mai multe despre subiectul “sunt mână-n mână toți, dă-i naibii”, tare m-ar interesa și pe mine să citesc o relatare ceva mai detaliată.

M-ați făcut curios. Dar nu vreau supoziții sau generalități, ci, dacă se poate, dovezile/probele pe care v-ați întemeiat afirmația.

de Horia Mărieș la 31 May 2012 - 17:25

@qed la 31 May 2012 – 17:02

Rolul celorlalți? Recunosc, este o întrebare foarte bună.

Și foarte greu de răspuns la ea fiindcă n-am date. Nu știu în detaliu ce și cum se discută la o ședință a C.L. al Primăriei Mun. Carei.

Dacă site-ul Primăriei Carei are fi ca cel al Primăriei din Nyirbator – oraș înfrățit parcă – aș putea sigur să vă răspund.

Nyirbator publică pe site-ul propriu, după fiecare ședințăa C.L. stenograma luărilor de cuvânt din ședință, fără să se scape practic nici un cuvânt, nici o nuanță. Sunt circa 1-200 de pagini la fiecare proces verbal al fiecărei ședințe. Ca să nu credeți că exagerez, priviți vă rog o mostră recentă:

http://www.nyirbator.hu/files/_nyirbatorvaros/download_files/358/20120426tujkv.pdf

Așa da, așa poți să afli ce a spus fiecare consilier și după aceea să-l judeci. Asta se numeste TRANSARENTA si primărița din Nyirbator este pur si simplu de admirat. Cel putin din acest punct de vedere, dar eu cred că nu numai.

La Carei acest lucru este deocamdată imposibil, este deocamdată un vis (probabil unul foarte urât = adică un coșmar pentru primaș), și cu actualii conducători ai urbei care probabil că atunci cînd le spui despre mouse se reped să-ți aducă o capcană de prins șoareci, probabil că așa ar și rămâne mult timp, fiindcă lor nu le convine transparența de nici o culoare.

Dacă știți mai multe despre subiectul “sunt mână-n mână toți, dă-i naibii”, tare m-ar interesa și pe mine să citesc o relatare ceva mai detaliată.

M-ați făcut curios. Dar nu vreau supoziții sau generalități, ci, dacă se poate, dovezile/probele pe care v-ați întemeiat afirmația.

de Horia Mărieș la 31 May 2012 - 17:27

Scuze, sunt nevoit să fac cel putin o erată: Rog a se citi TRANSPARENȚĂ.

de qed la 31 May 2012 - 18:17

de acord cu argumentele dvs d-le horia,dar din moment ce consilierii udemereului mereu voteaza in grup,ce conteaza ce zic ceilalti consilieri din celelalte partide. asa pentru documentare, si ca sa afle careienii care ce a votat da, intr-adevar,ar trebui procedat ca si la Nyirbator, dar strict practic ce beneficii ar avea aceasta documentare? adica ar schimba intr-un fel decizia finala in cazul proiectului X? cumva ar trebui modificate ponderile fiecarui partid,nu se poate sa ai consilieri care sa voteze si votul lor sa nu conteze decat la impresia artistica “vedeti careieni,eu am votat,dar ei au fost mai multi si…“. ar trebui sa existe un consiliu care sa analizeze proiectele si decizia sa nu fie doar in mana consilierilor majoritari. asa s-ar imputina suspiciunile si acuzele.
in ceea ce priveste dovezile cum ca sunt mana in mana, nu sunt EI prosti sa lase dovezi. dar vorba lui mircea badea, e ‘noaptea mintii’ sa nu vezi lucrurile astea. poate gresesc,timpul o va demonstra.

de qed la 31 May 2012 - 18:17

nu horia, ci Horia……

de Buletin de Carei la 31 May 2012 - 19:15

@ qed
Pentru o persoana care acum posteaza din Franta si in urma cu o ora din Germania,e bine ca sunteti la curent cu problemele careienilor.Poate reusiti sa ne explicati si care este motivul injuraturilor si obscenitatilor pe care le postati ca adresa de mail.Multumim.

de Horia Mărieș la 31 May 2012 - 19:20

@qed

“dar strict practic ce beneficii ar avea aceasta documentare? adica ar schimba intr-un fel decizia finala in cazul proiectului X?”

Intrebarea Dvs are din nou miez. Răspunsul meu este un simplu – NU.

Asa este jocul, asa se împart cărțile în democrație încă din vremea Greciei Antice, fiindcă dacă nu reușeste să convingă majoritatea prin argumente solide, minoritatea trebuie in final să se supună votului majorității.

Noţiunea de democraţie care a apărut în Grecia Antică a fost alăturată unor concepte ca egalitatea tuturor în faţa legilor, liberatea, egalitatea puterii, libertate egală de exprimare, considerându-se că doar democraţia ar putea să le realizeze pe toate, celelalte forme de guvernământ având chiar mai multe defecte.

Eu unul n-am ce să schimb din toate cele scrise mai sus, așa cum nu am cum să dreg nici eventualele imperfecțiuni (și sunt probabil destule) ale modului în care se aplică principiile de bază ale democrației în societatea românească.

Șansa opoziției (a minorității, indiferent din ce parte a spectrului politic face parte) pentru ca poziția ei să fie însușită de o majoritate pe care o considerăm apriori corectă din pdvd a comportamentului politic, este doar invocarea în discuții/dispute a unor argumente logice, bine fundamentate și bine documentate, și – în cazul ideal, și dacă se și poate acest lucru – imbatabile, care nu pot fi cotrazice de către majoritarii onești.

Dacă în schimb majoritatea nu are în comportament politic corect sau dacă nu este onestă – interesele ei fiind legate mai mult de interesele clasei/ grupului/clanului privilegiat de care aparține, interese inguste pe care doreste prin orice mijloc sa le conserve, și nu de interesele comunității, de interesele plebei; atunci este posibil ca minoritatea să aibă o mare problemă – uneori de nerezolvat.

Cam asa cred eu (dar asta este doar o supozitie de a mea) ca s-au petrecut in general lucrurile la sedintele C.L. al Primariei Municipiului Carei.

de oti la 31 May 2012 - 19:27

postacii udmrului au iesit la ..scrisuri… ca primaru nostru zace si nu stie la calculator… magas ez neki….ridicatu de penz e sportul preferat.

de qed la 31 May 2012 - 20:48

imi pare bine ca ganditi asa d-le Horia, si in mare parte au acoperire spusele dvs. e greu sa se gaseasca o solutie pentru acest lucru, dar poate desfiintarea partidelor ar fi benefica democratiei. daca nu am avea udmr, usl, pdl, ppdd, poate ca niste oameni competenti, care ar castiga posturile de primar respectiv consilieri pe baza unor teste de competenta, si nu pe baza votului locuitorilor ar fi mai utili. eu sincer nu vad rostul partidelor in democratia pe care o traim. adica avem atatea exemple concrete: psd si pnl au doctrine diferite teoretic, si totusi se aliaza. udmr cu pdl iar se aliaza. alegerile, partidele si votul sunt o vrajeala si o amagire a locuitorilor, o farsa prin care ies la conducere oameni alesi pe baza optiunii votantilor, nu pe baza competentei lor. totodata, in timpul activitatii primarului/consilierilor, proiectele devin obiectul adversitatilor dintre partide si nu al dezvoltarii localitatii sau a dorintei de a face bine in general. alta idee gresita a democratiei acesteia pare sa fie si faptul ca votantii aleg conducatorii pe timp de 4 ani. pai asta inseamna ca ala care iese, poate sa isi faca de cap 4 ani minim. de ce nu se introduce un regulament strict de verificare a realizarilor conducatorilor spre exemplu odata la 6 luni? n-ai facut treaba, bine pa!, sa vina urmatorii la examenul de competenta, aia care trec sa ia conducerea, peste 6 luni iar evaluare si tot asa. va zic eu: nu se vrea pentru ca au oamenii posturi caldute pe acolo. nu e vorba de partide, nu e vorba de realizari/proiecte, e vorba de cascavalul pe care se bat. un sistem de genul asta nu e dorit cred de nici un partid domnule Horia,pentru ca ar deranja!!!! o seara buna!

de Horia Mărieș la 1 June 2012 - 03:54

@qed

Nu pot să vă contrazic atunci când scrieți “eu sincer nu văd rostul partidelor în democrația pe care o trăim”, dar nici soluție practică, alternativă, sau una mai bună la actualul sistem pluripartinic nu am.

Asta avem, asta iubim, spuse Adam uitându-se la Eva.

Doar ca să vorbesc discuții aș simplifica lucrurile până la absurd.

Pe mine unul nu mă interesează de loc reprezentantul cărui partid conduce o urbe, de ce naționalitate sau de ce etnie este (poate să fie român, maghiar, șvab, rrom, evreu, etc. – asta ca să mă refer doar la Carei) numai să fie:
1. – onest (să nu fie furăcios) , 2. – bun profesionist, cu o pregătire solidă în meseria lui de bază, 3. – bun gospodar,să aibă grijă de curtea urbei ca și cum ar avea grijă de curtea lui, 4. – cu spirit anteprenorial, bun om de afaceri, bun finanțist (puțin șmecher, dar în sensul bun al cuvîntului, – adică să nu fioe fraier, să nu-l păcălească orice excroc de doi bani) și care să aibă mare grijă de banii comunității, 5. – să aibă o viziune corectă asupra viitorului – a modului de dezvoltare al urbei, 6. – să nu fie un autocrat, adică să țină cont și de părerea celorlalți sau de părerea minorității, 7. – să fie tolerant față de cei care nu sunt neapărat de acord cu părerile, cu viziunea lui despre viață, 8. – să fie serios, responsabil, cu capul pe umeri, nu un terchea-berchea pus numai pe căpătuilă, 9. – să aibă neapărat cei 7 ani de acasă, să știe să se poarte în societate, fiindcă el este cel care urcă pe scenă, el se află mai mereu sub lumina reflectoarelor, el reprezintă comunitatea în majoritatea evenimentelor vizibile și eu unul nu accept și nu vreau să mă facă de rușine, 10. – să fie “credincios”, indiferent de comunitatea religioasă căreia îi aparține, adică să respecte unele preceptele de bază și străvechi ale umanității, dar poate fi și ateu dacă are principii de viață sănătoase. N-am vrut să scriu un decalog, astea mi-au venit la repezeală în minte, dar toate astea se pot rezuma prin SĂ FIE OM DE ISPRAVĂ.

In paranteză fie spus, am urmărit aseară la ora 18 ora RO, live pe TV1 Satu Mare o dezbatere electorală. Prima dată când îl văd/ascult pe jenoke. Ar fi foarte multe de spus, de comentat pe tema asta, mă limitez doar la o singură părere ca să nu-mi ridic 55% din locuitorii Careiului în cap: jenoke este cât se poate de penibil, se vede de la o poștă că nu s-a lipit de el nici măcar un pic de poleială de când se învârte în cercurile cele mai suspuse, in high life, a rămas tot paisanul care plecat acum cca 40 de ani în lume din satul lui natal. N-a asimilat absolut nimic. Se pare că omul chiar nu mai poate, astea sunt limitele lui și este clar că nici nu mai trebuie forțat fiindcă asta i-ar dăuna profund.
Poate face, Doamne ferește, batem în lemn, apoplexie, sau atac celebral, dacă-l provoci puțin la un schimb civilizat de păreri. I se umflă venele la frunte.

de Istvan la 1 June 2012 - 04:48

Vorbele goale nu tin de foame si de locuri de munca sau de invatamant nepolitizat si nemaghiarizat.In Carei stim cine ce poate sai ce face.Listele candidatilor sunt publice si numele de pe ele sunt fete cunoscute noua.Filozofiile celor care deturneaza esenta problemei nu prind la careieni.Omul si oamenii conteaza acum nu istoricul partidelor. Sa candidezi pentru primar si sa ai retinere din salar de 4 ani pentru datorii neplatite e culmea nesimtirii iar daca mai punem la socoteala si punerea pe liste de consilieri a vecinului si contabilului de la firma de mobila avem tabloul complet a ceea ce a devenit UDMRul sub Jeno.

de parinte-ingrijoat la 1 June 2012 - 05:42

totusi ce va fi cu Bac ul ?

de Horia Mărieș la 1 June 2012 - 06:37

@parinte-ingrijoat la 1 June 2012 – 05:42

Se rezolvă pozitiv și grija Dvs cu Bac_ul, că doar s-a rezolvat întotdeauna.

Nu mai fiți atât de îngrijorat, relax, duceți mai bine copilul la concursul de pescuit, vineri 1 iunie, orele 14-17 la Lacul Ianculești, că tot e Ziua Copilului iar balta e plină ochi de pește (2,3 tone) și de consilierii UDMR, fiindcă acum este în proprietatea/folosința exclusivă a Nagykárolyi önkormányzat.

http://nagykaroly.szatmar.ro/Horgaszverseny_a_varosi_tonal/hirek/39558

de parintele la 1 June 2012 - 11:15

Ce dreptate ai acolo merg
si profii candidaci, sa pregateasca elevii la BAC!
apropo:
Promovabilitatea la sesiunea bacalaureatului pentru participanţii la olimpiade şi competiţii internaţionale este, potrivit ultimei centralizări, de 34,2%, înainte de soluţionarea contestaţiilor, a declarat joi seară, Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

de ciolanistu'declarat la 1 June 2012 - 11:18

ciolanu ciolanu ciolanu
este esenta luptei politice
nu un prapadit de bac !

de sinceru' la 1 June 2012 - 11:28

jeno-bacsi e ciolanist declarat cunoscut, nu este pericol, creaza locuri de munca
astia care se dau corecti cinstiti drepti sint cu adevarat
pericolul, ei sint “LUPII TINERI” SI LE E O FOAME……..
abia ateapta ca sa sfisie ……

de aurel la 1 June 2012 - 13:33

ciolanistu sincer sa fie ginerica ciolanistului sef ? cel angajat pe 30 de milioane din prima la primarie ? sau fecioru care la douazeci si ceva de ani face fabrica daca tata nu are oricum nici casa pe numele lui numa citatii la procesele cu firmele falimentare si cu datoriile la buget? la emisiunea de joi se jura ca nu stie cine a pus reclama electorala in friss si nci nu stia cine a putut sa scrie neadevarurile din ea. curat murdar nu alta.

de Horia Mărieș la 1 June 2012 - 13:51

@aurel

Reclama electorală de care s-a vorbit la emisiunea de joi, 31 mai ora 18, TV1 SATU MARE, a apărut în versiunea .pdf a ziarului Gazeta de Nord-Vest, Miercuri, 30 mai 2012, Anul XXIII, Nr. 6587, la pagina 10.

Textul lui jenoke, de care că el s-a dezis, de care s-a scuturat ca de purici, de care zicea că nu știe de fel, că habar n-are de el, că cică l-au pus acolo “unii” (răuvoitori?), sună exact așa: “Am creat aproape 1000 de noi locuri de muncă”. Textul este în limba română.

de deacum hotarat la 3 June 2012 - 04:39

singura formatiune din oras care sta in fata careienilor si se prezinta la scena deschisa. de ce nu au avut acest curaj si bun simt si tulipanosii ?noi suntem buni numai la platit impozitele pentru ca ei sa le bage in buzunarul lor ?au iesit cu tone de bogracs pentru muritorii de rand ca vanghelie cu micii da ei nu au avut curaj sa dea ochii cu lumea .unde sunt celilalti candidati care se inghesuie pe liste si stau ascunsi sa nu ii vada cumva lumea si sa ii cunoasca ?

de vot usl la 3 June 2012 - 06:26

imi plac clipurile de la filmul saptamanii. oameni care au curajul si nu se ascund dupa csehi la fel ca in clipurile de la inceputul emisiunii dezbatere de la samtel. se mai intalneste csehu cu bulibasa de carei? era tare interesat de o intalnire de parca nu ii ajung a lui.la kalasanti a adus toata trupa de la satumare da a uitat sa iil ia pe jidou care mai spera ca wieman il ajuta.

de gyuri la 3 June 2012 - 19:14

si tulipanilorlea fost rusine de lista rusinii famigliei udmru si au avut lansare ascunsi in castelul grofilor cu lacat pe usa asa cum fac si la primarie pentru careieni da poate ca ar fi bine sa si ramana acolo inchisi sa mai respiram si noi

Lasati un comentariu