BiblioVacanţa la final

• publicat la: 23 iulie 2012
BiblioVacanţa la final

După ce Biblioteca Municipală Carei a fost mutată acum câţiva ani din incinta Castelului a fost mai greu să se organizeze un program de vacanță pentru preșcolari și elevi datorită lipsei de spațiu.

Odată cu deschiderea serviciului Biblionet pentru public, acesta a oferit locul de desfășurare al acestor tipuri de activități.

Anul acesta, programul de vacanță s-a adresat elevilor claselor I-IV, dar nici cei mari nu au fost uitați. Lor li s-a propus să participe în calitate de voluntari. Astfel pentru două săptămâni, biblioteca a răsunat de glasuri cristaline de copii veniți într-un număr peste așteptări de mare. Din acest motiv au fost împărțiți în două grupe, de la ore diferite.

Dacă în prima zi au fost puțin mai inhibați, în zilele următoare veselia de copil a ieșit la suprafață, iar emoțiile au dispărut pe măsură ce prieteniile se înfiripau.

Rând pe rând din mâinile lor dibace ieșeau tot felul de lucruri pe care nici ei nu credea că le pot face. Și-au confecționat singuri brățara prieteniei, deși la început majoritatea spuneau: „Eu nu pot face asta!”. La fel au spus și când au învățat tehnica quilling, cu educatoarea Cornelia Cuc,pentru ca după cele două zile de muncă să se bucure din tot suflețelul lor de semnele de carte și felicitările pe care le-au făcut și să ne întrebe dacă le pot duce acasă să le arate părinților.

Au participat cu mult entuziasm la Marșul cărților sub genericul „Vara asta se poartă cititul”, un marș ce s-a desfășurat în cadrul proiectului Consiliului Județean al Elevilor Satu Mare „Soarele strălucește pentru toți”.

Marșul a avut ca finalitate o lecție de călărie, oferită de Asociația Equus în Parcul Dendrologic din Carei. De departe cea mai îndrăgită zi a fost cea în care ne-am luat rămas bun printr-un Carnaval al personajelor preferate. Fiecare personaj a pășit pe covorul roșu pentru a se prezenta, după care a intrat pe ringul de dans improvizat în curtea bibliotecii, sub nuc.

O planșă dintr-un carton duplex pe care au fost lipite poze de la activitățile Bibliovacanței, așezată la îndemâna lor, s-a umplut de fețe zâmbărețe, desene și comentarii ale copiilor. „A fost o experiență minunată, prieteni noi, distracție și activități”, spunea Andreea, iar Cami s-a simțit „Super”.

Evenimente inedite au condimentat și sudat prieteniile legate aici. Denisa, apoi Adrian și Teodora au ținut să-și sărbătorească ziua de naștere la BiblioVacanță. Le-au cântat La mulți ani colegii, voluntarii și bibliotecarele, cărora sărbătoriții le-au servit apoi bomboane.

Au impresionat și părinții care s-au alăturat Bibliovacanței cum au putut. Fie au făcut efortul să-i aducă pe cei mici la Bibliotecă, surorile Tempfli Bettina și Aliz au venit în fiecare dimineață din Urziceni, fie au realizat un CD cu secvențe filmate pe care le-au pus la dispoziția celor care doresc, cum este cazul domnului Chiuhan, sau au asigurat sonorizarea la petrecere, Herman Csaba a adus boxele de acasă.

George, Szilard, Teodora, Larisa, Teo, Briana, Hannah, Bianca, Sara, Devon, Cristi, Erik, Zolika, Nathan, Raul, si toti ceilalti participanți precum și voluntarii Ionuț, Teodora, Bogdan, Elena Lascovici,Gabriela Menţiu, Terezia Vezentan și Cornelia Cuc ne va fi foarte dor de voi toți ! Așteptăm să reveniți la Bibliotecă să ne vizitați așa cum ați promis, iar vacanța viitoare o vom organiza din nou împreună.

Nu putem uita sponsorii care s-au alăturat programului de vacanță al școlarilor mici din Carei, Asociația Telefonul Copilului, Sc Alconor Company, dar nici partenerii media ce au popularizat evenimentele Bibliovacanței, Buletin de Carei, Radio Transilvania și TV1 Samtel.

Nicoleta Latiş

Lasati un comentariu