Start Bibliovacanţa

• publicat la: 9 iulie 2012
Start Bibliovacanţa

A venit și momentul mult așteptat. Bibliovacanța de la Biblioteca Municipală Carei și-a făcut debutul pe o vreme  caniculară. Cele două grupe de elevi din clasele I-IV, fiecare cu aproximativ 30 de copii, au trecut peste emoțiile acestui început și au intrat în joc alături de bibliotecarele Corina Nuna, Nicoleta Latiș, Emese Maurer și voluntarii Laura Biro, prof. consilier școlar, Ionuț Sava, vicepreședintele Consiliului Școlar al elevilor de la Liceul Teoretic.

Gheața s-a spart la Workshop-ul în care un ghem de ață, transformat ad-hoc în minge, trecea din mână în mână provocând participanții la a se prezenta pe sine și pasiunile sale. Odată ce au învățat să se prezinte, elevii au fost împărțiți în mai multe grupe. Fiecare grupă a avut de imaginat un dialog într-o situație dată, în care au aplicat regulile bunelor maniere în ceea ce privește prezentarea și salutul. Apoi au avut posibilitatea să aleagă: fie citeau o poveste, fie se jucau jocuri de societate specifice vârstei lor.
În final, Ionuț Sava le-a prezentat copiilor pe înțelesul lor semnificația Consiliului Școlar al Elevilor, din care vor putea face parte începând cu clasa a V-a, precum și Asociația Telefonul copilului, care le-a făcut o surpriză dulce participanților la Bibliovacanța, sponzorizând programul cu pachețele de bomboane.
Sponsorii, Telefonul copilului și SC Alconor Company, au contribuit prin sprijinul lor la buna desfășurare a Bibliovacanței. Parteneri media sunt Buletin de Carei și Radio Transilvania.
redacţia

comentarii

de mucalit la 10 iulie 2012 - 07:00

Mda …ne facem ca lucram
si aici ar incepe…..
Invatatul nu joaca…
Si selectia selectia…apt talent
etc……

de Nicoleta Latis la 10 iulie 2012 - 09:13

Domnule @ mucalit, pentru ca va vad sceptic, va invitam cu drag sa fiti voluntar la aceste activitati cu copiii. O sa vedeti ca nu e usor, dar cand faci cu placere acest lucru e floare la ureche. Sunt in jur de 60 de copii, in doua grupe de la ore diferite, veniti de la scolile din oras, deci nu se cunosc prea bine si nu sunt un grup inchegat.Au un program bine stabilit pentru fiecare zi care include lectura de povesti, bunele maniere prin joc, abilitati practice. Nu este un timp petrecut haotic, prin urmare.
Un alt aspect mai putin vizibil este acela ca acesti copii se obisnuiesc cu ideea de biblioteca si isi doresc sa revina pentru ca o percep ca pe un lucru pozitiv. Chiar ieri la ultima grupa de copii, doua fetite au insistat la mama lor sa le inscrie la biblioteca pentru ca doresc sa-si scoata carti. Eu cred cu tarie ca din acesti copii majoritatea isi vor lua Bacul pentru ca invata ce inseamna lectura si cat este de importanta. Multumim ca ati citit articolul.

de anonim la 10 iulie 2012 - 20:08

@ mucalit

asteptam o varianta de-a ta daca faci mai bine

hahahahhahaha

de anamaria la 14 iulie 2012 - 16:09

Felicitari si multumim celor care fac efort pentru acesti copii, baietelul meu este printre ei si merge zilnic la biblioteca cu o placere imensa. Sunt ferm convinsa ca invata doar lucruri bune acolo si ce este mai important invata prin joaca si nu fortat, obligat.Multumim si toata stima pentru ei!!!

Lasati un comentariu