Ce mai poţi face cu cartoanele de ouă

• publicat la: 25 July 2012
Ce mai poţi face cu cartoanele de ouă

Cand au aparut prima data cartoanele de oua, toata lumea a fost recunoscatoare ca a putut ajunge acasa de la magazin fara sa aiba galbenus intins pe pantaloni

sau fara sa se rupa plasa si sa se faca totul omleta in strada.

Acum, insa, cartoanele sunt aruncate cu sutele imediat ce ouale sunt consumate, putina lume gandindu-se ca ele ar putea fi refolosite. Iata cum poti sa le reutilizezi, conform StyleList:

Izolator fonic

Daca ai prin casa un mic muzician care isi petrece toata ziua intr-o camera cantand la chitara electrica si tu nu poti sa iti faci somnul de dupa-amiaza din cauza asta, gandeste-te ca ai putea sa izolezi camera cu cartoane de oua lipite intre ele. Pare un proiect mare, dar daca vei salva cateva luni cartoanele sau vei cere si ajutorul prietenilor vei vedea ca nu este imposibil si astfel scutesti si banii pe care i-ai da pe un panou special conceput in acest sens.

Pentru semintele de flori

Acum este momentul sa iti umpli gradina cu flori colorate si parfumate, dar daca nu le cumperi gata crescute, ai nevoie de cartoanele de oua pentru a planta semintele pe categorii. Nu trebuie decat sa pui niste pamant cu ingrasamant si sa cateva seminte in fiecare compartiment, dupa care ele vor creste pana cand va trebui sa le muti in gradina.

Tavita pentru cuburi de gheata

Cum este vara si termometrul aproape se sparge de la atata caldura, cuburile de gheata nu sunt niciodata de ajuns. In cazul in care recipientele pentru oua nu sunt din carton, ci din plastic, asa cum mai gasesti prin magazine, spala-le bine si pune apa in ele pentru a face cuburi generoase.

Iti organizezi lucrurile marunte

Daca ai nasturi, ate, cercei si alte nimicuri si nu vrei sa arunci banii pe obiecte speciale de sortare, tot cartoanele de oua te vor scoate din incurcatura.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu