Convorbirile secrete ale lui Traian Băsescu

• publicat la: 14 July 2012
Convorbirile secrete ale lui Traian Băsescu

Preşedintele suspendat si-a scos artileria semigrea si ţinteşte in orice mişcă in faţa lui.

De la prezenţa apatică si incărcată de resemnare in faţa sfârşitului, afişată in studioul TVR, Traian Băsescu si-a revenit când adversarii săi au mişcat in front.

Singur in fata poporului, presedintele suspendat este mut, timid si isi recunoaste infrângerea. A fost ciuruit de propriile greseli. A promis românilor că o să trăiască bine si isi indreaptă cel de-al doilea mandat intr-un haos general spre o sărăcie tot mai generalizată.

In loc să se adreseze românilor, să le explice de ce a fost nevoie sa le taie salariile si pensiile la doar cateva luni dupa ce se jurase cu mana pe inima ca am iesit din criza si promisese ca, orice ar fi, veniturile nu vor scadea, Traian Băsescu vorbeste despre butoane care te pun in legatura cu Dumnezeu. Il stim cu totii pe Dumnezeul ala, vorbim fiecare dintre noi seara cu el.

In loc sa demonstreze de ce a simtit nevoia sa se substituie Guvernului, care nu a stiut decat sa treaca cele mai importante legi ale tarii doar prin asumarea raspunderii in Parlament, desfiintandu-l astfel, Basescu isi trimite adversarii sa-l sune pe cel mai cinstit om de pe planeta care nu spune niciodata decat adevarul. Asta inseamna doar ca acela nu e el.

In sfarsit, Traian Basescu nu a gasit solutii la principalele probleme ale tarii timp de opt ani cat a fost seful statului (dupa cum ii place atat de mult sa spuna), nu a fost in stare sa inlature clientelismul si baietii destepti de langa PDL, ba chiar i-a incurajat sa se inmulteasca, nu a reformat si nici nu a modernizat statul, lasand in schimb educatia si sanatatea sa se prabuseasca, dar enumera acum solutii pentru orice fel de problema pe degetele de la o mana cu un tupeu de un comic absurd.

Insa poate cel mai deranjant lucru este ca refuza pur si simplu sa vorbeasca despre pacatele sale, despre lucrurile facute din propria vointa, sau prin ingaduinta sa, si care au afectat milioane de romani.

Traian Basescu gaseste de cuviinta si avantajos sa arunce tacerea pe greselile sale, dar sa scoata ochii poporului cu excesele adversarilor care l-au trimis la judecata in fata poporului. Ceva nu e in regula deloc aici.

Poate va castiga si asa, poate va reusi sa convinga ca intotdeauna adevaratele probleme sunt la altii, nu la el, insa asta e drumul care il va duce spre nicaieri.

Asta ar insemna ca ai cerut si ai primit totul de fiecare data, de la consiliu pana la guverne si puterea totala de a scoate Opozitia de la putere, dar nu ai fost in stare niciodata sa faci nimic, plasandu-te tu insuti intotdeauna doar in Opozitie.

Si asa va ramane Traian Basescu – omul care si-a explicat neputinta si nestiinta prin reaua vointa a celorlalti. Altii care, pe masura ce a trecut vremea, tind sa devina pentru Traian Basescu aproape TOTI ceilalti.

Asa a ajuns astazi sa contrapuna alegerii poporului – Traian Basescu versus democratie. Asa cum in 2009 a fost presa versus democratie. Ori asa ceva pur si simplu nu exista. Niciodata democratia nu a stat si nu va sta intr-un singur om.

Totalitarismul si dictatura, in schimb, da! Este ceea ce nu a inteles si nici nu pare să priceapă presedintele suspendat. Indiferent de ce butoane apasă. Indiferent cu cine ar sta de vorbă la celălalt capăt al telefoanelor sale secrete.

sursa ziare.com

comentarii

de emil la 15 July 2012 - 09:01

cine vrea sa scape de besescu, sa vina la referendum si sa puna stampila pe “DA”!

Lasati un comentariu