Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie

• publicat la: 30 iulie 2012
Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie

Elevii din lotul olimpic al României au cucerit o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 21 – 29 iulie în SUA, la Washington, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Palmaresul este superior celui de anul trecut, când elevii români au obţinut trei medalii de argint şi o medalie de bronz, potrivit sursei citate.

Câştigător al unei medalii de argint la ediţia precedentă, Vlad Băcăuanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi-a depăşit performanţa anterioară şi a obţinut, anul acesta, medalia de aur.

Medaliile de argint au revenit Mariei Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi lui Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), în timp ce medalia de bronz a fost câştigată de George Silvian Baltac (clasa a XII-a/Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” din Călăraşi), precizează MECTS.

sursa mediafax

comentarii

de Gabi D la 30 iulie 2012 - 23:48

Sunt mandra de voi!Succes pe mai departe!Cred ca multi straini nu pot decat sa ofteze gandindu-se ce tineri valorosi avem!Pacat ca nu-i pretuim destul!

de Horia Mărieș la 31 iulie 2012 - 00:36

Așa da, nu ca la BAC 2012.

Sincere felicitări pentru Vlad Băcăuanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, Maria Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a/Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti), George Silvian Baltac (clasa a XII-a/Liceul Teoretic “Neagoe Basarab” din Călăraşi).

Bun liceu pare să fie Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti !

Lasati un comentariu