Start în campania electorală pentru referendum! Votul, programat pentru 29 iulie, va fi oprit la ora 20.00

• publicat la: 7 iulie 2012
Start în campania electorală pentru referendum! Votul, programat pentru 29 iulie, va fi oprit la ora 20.00

Victor Paul Dobre, ministrul delegat al Administraţiei Publice, a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei Executivului, că votul la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, programat pentru 29 iulie, va începe la ora 08.00 şi va fi oprit la ora 20.00, campania electorală urmând să se încheie la 28 iulie, ora 7.00.

Potrivit acestuia, campania electorală deja a început odată cu publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de organizare a referendumului.

Judecătorii Înaltei Curţi implicaţi în acest proces vor fi aleşi duminică prin tragere la sorţi, iar partidele politice trebuie să îşi desemneze până la 10 iulie reprezentanţii în secţiile de votare.

Guvernul va organiza alegeri prezidenţiale anticipate într-un termen maxim de 90 zile de la data referendumului, dacă populaţia se va pronunţa prin vot pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a declarat ministrul delegat pentru Administraţie Publică, Victor Paul Dobre, conform Mediafax.

„Dacă prin referendum populaţia decide demiterea preşedintelui, urmează să organizăm în termen de 90 zile alegeri prezidenţiale. Dacă nu, se întâmplă ca în 2007”, a spus Dobre.

Monitorul Oficial a publicat sambata seara hotararile care stau la baza organizarii referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu, inclusiv modelul buletinului de vot si al stampilei.

comentarii

de Gabi D la 8 iulie 2012 - 00:19

Am sa ma duc la vot!De cand astept aceasta clipa!

de emil la 8 iulie 2012 - 07:01

@Gabi D.

du-te la vot, dar vezi sa pui stampila pe „DA”! ca daca o pui la „NU”, ramanem cu chioru pe cap!

de Gabi de la pacanele ! la 8 iulie 2012 - 21:20

Mai bine cu chioru decat cu firfizonu! Atentia la intrebarea de pe buletinul de vot.
Sa puneti stampila pe NU ! ca vin povestitorii din spate,jucatorii de pacanele !!!!!!

de Vasi la 8 iulie 2012 - 21:42

mai bine sa il duci tu pe chior la mamata in ograda si sa va spalati cu el pe cap daca tot ati incasat comisioanele de la el,spurcati si raiosi ce sunteti cu slehta voastra de nutiste si robertiste agramate

de emil la 8 iulie 2012 - 21:49

@ Gabi pacanitul de la pacaleli

nu o sa gasiti 4 M cretini care sa puna stampila pe „nu”. pentru ca, 2-3 M cretini/masochisti mai sunt in Romania, dar nu mai aduna chioru 5M voturi ca in 2009.
de data asta v-ati ars, o sa fie 70% stampila pe „DA”. S-au saturat romanii de nenorocitul asta si de toti clonatii lui tupeisti, aroganti, mincinosi si, bomboana pe coliva, campioni planetari la hotii! E cazul sa intram in normalitate dar va trebui totusi sa mai suportam badarania lor doar pe cateva siteuri, ca aici, de exemplu, dar nu la putere.

iar daca ti-e mai bine cu chioru, perfect, ti se va implini dorinta, o sa fii cu el la Rahova (pe post de elena udrea)!

de emil la 8 iulie 2012 - 21:52

vasi,
ca-s agramate mai inteleg, nu e total numai vina lor, dar cu hotia… nu.

de vasilicuta la 9 iulie 2012 - 03:35

ce nu intelegi? ca hotia e marca inregistrata USL-PDL? prietenii vostri pedelisti v-au lasat la putere si vor sa se retraga pentru moment, ca sa fie mai interesant pentru romanul de rand.

niciodata nu voi uita imaginea cand ponta si basescu isi zambeau unul altuia. asta zice tot despre politica din romania. PSD+PNL+PDL+UDMR aceeasi mizerie, aceeasi prietenasi la catarama.

@Gabi de la pacanele !
ai perfecta dreptate. doar ca aici ai nimerit intre acei povestitori,asa ca poti sa te astepti sa fii facut albie de porci. deh,tara de picati-la-bac,ce vrei mai mult?

de emil la 9 iulie 2012 - 06:40

@gabi tacanitul de la pacalele

a aparut si concurenta! anal ista vasiliscuta, aceeasi agramata, vrea si ea in cura(jari) la Rahova, cu basescu. la cat de lunga va e limba, ce ajunge pana la sezutul lui basexu, poate va ia pe amandoi cu el.

basescu = flota, casa din Mihaileanu, Haysam, taieri pensii, taieri salarii, crestere TVA, reduceri locuri de munca, distrugerea invatamantului si a sanatatii, minciuna, aroganta, autoritarism,

de emil la 9 iulie 2012 - 06:50

@ vasiliscuta 03:35

tu nici macar n-ai ajuns la bac, dupa cata gramatica demonstrezi.
„aceeasi prietenasi la catarama”
propagandista basista, inculta, suficienta si tupeista, vorbesti de picati la bac si tu nu deosebesti „aceeasi” (feminin singular) de „aceiasi” (masculin plural).

de vasilicuta la 9 iulie 2012 - 09:16

imi cer scuze pentru regretabila eroare aceeasi vs aceiasi, ai perfecta dreptate aici.
totusi asta nu constituie argument care sa contracareze ce am scris mai sus.

doar atat poti zice despre basexu? e adevarat ce scrii, mai ales ca e din aceeasi gashca cu fesenistii uselisto-pedelisti pe care ii adori.
vezi ca despre ilicsi iliescu si nastasici moskovici se poate scrie o lista intreaga, dar pe scurt hotia e definitorie pentru parintii vostri spirituali.

repet:
chiar credeti ca exista un conflict REAL intre partidele politice USL si PDL?? daca da, ati luat bac-ul degeaba.

de timi la 9 iulie 2012 - 09:41

adica vasilicuta alias borosismul cu limbaj de scoala de activisti comunisti de la stefan gheorghiu in 82 si platit de primar din banii orasului isi varsa frustrarile pe la comenturile de la buletin.pai degeaba ati umblat voi la pdleii de carei ca sa le faceti un consilier…nu mai e acum lumea grofilor doar ca voi inca nu ati inteles..si pierdut la ei si locul de la judet..fiam 400 de voturi pdl si 3.600 USL asa ca despre ce tot vorbiesti????vezi ca limbaju stalinist pe care il folosesti te da de gol… ca doar nu se poate omu dezvata de la un an la altu si mai ales dupa o varsta…..

de berni la 9 iulie 2012 - 10:01

ce e asa greu de intels ca la carei meciu pdludmr e jucat de mult?jeno crede ca e si acolo e presedintesi nu degeaba a schimbat pe directorulgoras care era presedinte la pdl cu erjirat care a cotizat la pdl sm ca sa ajunga director ca am vazut listele in gazeta!!a facut si campanie pentru pdl numa ca la parlament hunor a votat pentru suspendare la fanul lui jeno.cat a urcat scarile la primarie zolipdl sambetele…poate acum vor da in cap la oameni daca nu fac ce spun ca altceva nu a mai ramas dupa ce chioru a taiat pensiile si salariile si a dat ce au vrut la udmr numai sa tina pentru ei spatele la toate hotiile…de ce nu se vorbeste de plagiat la blonda de nutica sau la videanu….ca astia e ca si jeno a nostru…zero la informatica si la scris ceva.numa banu sa le iasa lor!!!!

de yenou la 9 iulie 2012 - 10:14

iarasi campanie.oare cu ce am gresit? iar o iau de la capat… si duminica la ortodoxi apoi la grecocatolici,sa nu uit de romanocatolici ca ma mananca si la ai mei cand mai ajung? mare om base asta da pacat ca nu le vede bine.

de iancsika la 9 iulie 2012 - 10:51

vasilicuta tu munceste si incearca in continuare sa tot pui la comentarii daca tot esti platit pentru asta si inca cu bani publici ca voi ati fost la guvernare cu orice guvern.cunoastem de la o posta expresiile comuniste da nu cunoastem cand va plati datoriile primaru.;a tot fost la guvernare udmr si a mai amant cu plata si daca plateste din salar.ce nu intelegem e ca tot sovin a ramas si daca iese pe la tv cu declaratiile si incearca sa spuna una alta da nu spune cine e sef la tineretul udmrist din carei.oare unde a luat bacu cel care a fost asteptat sa vina din concediu ca sa il puna jeno vice?sau are ceva scoala?? sovinismu primarilor de carei nu mai are margini si calca totul in picioare.

de marius la 9 iulie 2012 - 13:47

cea mai buna dovada de sovinism este insasi imposibilitatea romanilor de a participa la concursurile organizate de primarie.obligativitatea cunoasterii limbii maghiare scris si vorbit este nemaintalnita in nici o tara civilizata din Europa unde nu se permite necunoasterea limbii statului.La fel si faptul ca udmr carei are la ora actuala doi primari reprezinta o la fel de reala sfidare la adresa celor peste 8 mii de romani.! ridicolizarea notiunii de scoala la nivelul primariei carei nu mai mira pe nimeni deorece se stie ce (ne)scoala are keizer ludovic sau faptul ca un primar de municipiu este incapabil sa utilizeze un simplu calculator ca de laptop nu mai aducem discutia.ridiculizarea meseriei de informatician este normala doar intr-o primarie unde nu exista un site actualizat de prezentare.UDMR Carei a reusit ca in 4 ani sa distruga tot ce tinea de buna intelegere intre etnii,incitand si discriminand tot ce nu se supune lor ca pe vremea cedarii Ardealului!

de emil la 9 iulie 2012 - 14:51

catre cretina(ul) vasiliscuta/veronicuta/ildiko si restul menajeriei

nu vrei sa pricepi:
1) nu fac inventarul activitatii, inclusiv infractionale, a lui basexu, am dat doar cateva exemple de fapte pentru care cred si sper ca trebuie sa raspunda penal. nu esti de acord, perfect, nu te forteaza nimeni. dar ai trecut la injuraturi. am vazut cuvantul acela turcesc din postarea de la 10:37. nu ma deranjez sa incerc sa conving un cretin cu privire la identitati. nu am nimic cu comun cu timi, dar vad ca mi-ai pomenit numele acolo. ca urmare, sunt indreptatit sa reactionez. chiar si dur.
lipsa de educatie, ura si veninul sunt excedentare in postarile ambelor nick-uri. nu ma intereseaza daca sunteti sau nu una si aceeasi persoana. la cata inversunare exprimati, chiar nu conteaza, dezvaluiti acelasi tip de comportament ca presedintele suspendat si primarul care plateste postarile din banul public.
2)postarile veninoase de sub aceste nick-uri nu vor fi bagate in seama de alegatori. asta doare cel mai mult. in ciuda lor, adica a postarilor, circa 70% dintre alegatorii romani vor pune la referendum stampila pe „DA” si veti fi istorie cu basexu ala al vostru, pupa-l-ai peste tot, mai ales in ochiul maro! La ce gura prezinti, sunt convins ca o sa gasesti si alte locuri si activitati prin zona de centura (a suspendatului). continua sa injuri, ca astfel arati exact ce jeg de individ subuman esti, pentru care epitetele domnului Maries sunt prea elegante
3)in postarea de la 11:27 te legi de mine hodoronc – tronc. N-am mai vorbit despre sovinism de la postarea de sub nick-ul ildiko, ale carei „argumente” le-am combatut. tu abia acum ai aflat?
dar la intrebarea despre sovinism iti raspund clar, fiindca brusc m-ai intrebat.
este vorba despre sovinismul horthyst care se gaseste inoculat in mintile infierbantate ale hunagaristilor iredentisti, acelora care mai aniverseaza ungaria mare si revolutia maghiara antiromaneasca din 1848 pe teritoriul Romaniei. multi unguri din acea categorie cred ca a se manifesta horthyst, impotriva romanilor si Romaniei este un drept constitutional al lor, asa cum sunt convinsi ca fac o favoare romanilor prin invatarea limbii romane. vorbesc despre aceia care nesocotesc rolul constitutional de limba oficiala al limbii romane, pe care nu se obosesc sa o invete. vorbesc despre nesimtitii si sovinii care scriu impotriva romanilor si Romaniei si despre acei cetateni romani care considera 1 Decembrie drept zi de doliu.
radacinile sovinismului despre care vorbesc eu are radacini clare nu la moscova, ci in carei, miercurea ciuc, targu secuiesc, gheorghieni si budapesta.
am mai spus – stiu ca inutil, fiindca nu intra in penuria de neuroni din capetele injectate de hungarism si trianonita – ca nu vorbesc despre unguri in general, ci despre cei care se manifesta in forme antiromanesti. nu atac toti ungurii, ci numai pe aceia care se manifesta ostil fata de romani (stat, limba, cultura) si care, desi au trecut mai bine de 65 de ani de cand traiesc in Romania, nu au inteles ca sunt o minoritate etnica, traitoare in statul creat de natiunea romana, stat pe care constitutia il caracterizeaza drept national si unitar. adica vorbesc de ungurii care nu respecta articolul 1 din constitutia statului in care traiesc. nu ma intereseaza motivele lor, oricat de bine ar fi ambalate in vederea vanzarii, pentru ca tot gogosi raman. de ce? pentru ca, de fapt, respectivii nu se impaca tocmai cu apartenenta Transilvaniei la Romania.
nu stiu la ce articole tendentioase ai reactionat, eu iti spun asa: statul acesta se numeste Romania, iar orasul Carei, desi condus de o majoritate etnica ungureasca, se afla tot in Romania, unde ungurii sunt o minoritate de 1,2 M persoane. au primit toate drepturile legitime ca sa-si prezerve identitatea etnica si cultura, ca minoritate insa, nu ca majoritate. minoritatea ungara din Romania, spre deosebire de maghiarii din statul numit Ungaria, nu au dreptul sa pretinda ca istoria ungara in integralitatea ei (adica si cu Horthy, dar si cea de dinainte de 1918)si intreaga cultura maghiara, inclusiv acea parte a ei de sorginte horthysta, sa fie acceptata si respectata de majoritatea romaneasca. Nici macar in principiu, dar mai ales dupa faptele horthystilor in Transilvania ocupata in 1940, nu este firesc nici a astepta, nici a pretinde acceptarea unor evenimente-fie ele si culturale-impotriva romanilor. faptul ca x declara ca manifestarea din 15 martie -de exemplu- nu are nimic antiromanesc, nu este de acceptat si nici de crezut afirmatia, cand stim ce a facut armata revolutionara ungara in Transilvania, cum revolutionarii unguri au pretins (15 martie 1848, Proclamatia de la Pesta, punctul 12) uniunea Transilvaniei cu Ungaria, fara sa-i intrebe pe romanii majoritari, cum Transilvania a fost anexata cu forta prin hotararea dietei in care romanii nu erau rerezentati si altele din timpul revolutiei care a vrut libertate doar pentru unguri, nu insa pentru croati, slovaci si romani. Si atunci, de ce sa se aniverseze un eveniment de acest gen, cu conotatii clar antiromanesti, pe teritoriul Romaniei? Si totusi, in Romania asta se poate, adica 15 martie se aniverseaza. Despre acest sovinism am vorbit in anumite momente, ca si despre horthysm, a carui ideologie o fi ea admisa si restaurata pe teritoriul Ungariei, dar nu este acceptabila in Romania, mai ales dupa perioada 1940-1944. Si totusi, strazi din diverse orase poarta nume de horthysti, nume de criminali de razboi horthysti au fost date unor scoli din Romania. Limba romana este inlaturata mai mult sau mai putin fatis din diverse orase ardelene, inclusiv din Carei, unde primaria isi permite sa puna ca si conditie de angajare cunoasterea limbii maghiare. Adica, de la situatia „unde sunt 20% minoritari, se pot angaja si cunoscatori ai limbii minoritatii respective” s-a ajuns la „unde conduce udmr, nu se mai angajeaza decat cunoscatori ai limbii maghiare, scris, citit, vorbit”. Deci, este deja un abuz. La acest gen de fapte ma refer atunci cand vorbesc despre sovini.
Iar cand, dupa toate acestea, mai vine un etnic ungur care plateste din banii orasului, (bani care se aduna si de la peste 40% etnici romani care traiesc in orasul al carui primar este) un ziar numai in limba maghiara. Colac peste pupaza, in acest ziar apar deseori atitudini antiromanesti. Ei, despre acest sovinism vorbesc. despre acesti horthysti care traiesc printre noi si pentru ca nu le place Romania, incita pe etnicii unguri la atitudini impotriva bunei convietuiri si provoaca pe etnicii romani sa riposteze la aroganta lor. Numai ca, in ciuda lor, sunt totusi in Carei oameni cu capul pe umeri, care nu fac jocul borosistorbanic si nu le dau apa la moara. Asta nu inseamna insa ca maghiarii cu capul pe umeri nu-si dau seama exact cand se ia cineva de sovinii lor si cand se ia de unguri in general. ca zice vacuta ca sunt articole antimaghiare, fii linistit(a) ca si ungurii de treaba inteleg exact cum sta situatia. Pentru ca nici nu trebuie multa informatie ca sa intelegi despre ce e vorba. Udmr nu inseamna toti ungurii, cu atat mai putin cei 11 consilieri si chiar cu mult mai putin primarul. cine plateste fituica in limba maghiara? primarul din Carei. primarul asta este seful udmr pe oras. e limpede ca primarul accepta ce scrie nagypusztalegelo, din moment ce le da banii, dar nu le pune in vedere ca scriu sovinisme. ce zice omul de rand? conducerea locala udmr Carei e antiromaneasca. convinge-i ca nu-i asa!

de David la 10 iulie 2012 - 23:49

Aveti acum ocazia sa va pronuntati daca nu pentru revenirea la normalitate macar pentru incercarea de a redeveni o tara normala in care fiecare sa isi respecte atributiile dar si legile pe care le avem.Guvernarea PDL-UDMR nu a reusit sa ofere nici un fel de echilibru si a fost construita pe obsesiile si dorintele marinarului de la Cotroceni.A venit momentul ca acesta sa intre la apa.

de eu la 11 iulie 2012 - 08:09

Egal cine este si cine va fii,pentru omul de rand nimeni nu a facut si nimeni nu va face nimic!
Daca ramane Basescu,inca un an,atunci va ramane inca cinci.
Peste un an vor fii alegerile prezidentiale,intr-un an nici USL-ul nu va face nimic.Iar vom alege pe Basescu.
Cu suspendarea sa aiba grija USL-ul,ca au mai vrut asta si tot Basescu a ramas……

@DAVID,inainte a fost PSD-ul. Ei cu ce au facut mai mult ca si PDL-ul??????
In Satu Mare Govor & company,cei mai mari HOTZI!

de David la 11 iulie 2012 - 08:37

Stimabile eu,exprimarea te da de gol.De ce nu ai iesit cu aceste informatii cand csehi era presedintele la Satu Mare? Atunci nu erau asa mari hoti? De ce nu scrieti aici despre sumele invartite la Primaria Carei de catre edili?De contractele castigate numai de firmele lor de casa?De lipsa declaratiilor de avere ale primarilor pe siteul Primariei asa cum cerea inca legea din Romania dar si din UE? Brusc a ajuns sa va intereseze omul de rand,cel pe care voi il scoateti de la naftalina cand aveti interes.Si Basescu trebuie sa aiba grija ca nici Ceausescu nu a ramas vesnic la conducere.Ce au facut pentru omul de rand primariide Carei? Numai omul de rand din Carei e obligat sa plateasca taxe si impozite si sa respecte Legea?

Lasati un comentariu