Ponta: Il suspectez pe Băsescu că are surse ilegale pentru campania electorală

• publicat la: 21 July 2012
Ponta: Il suspectez pe Băsescu că are surse ilegale pentru campania electorală

Premierul Victor Ponta, co-presedinte al USL, il acuza pe Traian Basescu ca isi finanteaza campania electorala pentru referendum din surse ilegale si i-a cerut presedintelui suspendat sa faca publice sursele de finantare.

“Il suspectez pe Traian Basescu ca si in 2009 si acum are surse ilegale de campanie electorala. Si cred ca este de datoria autoritatilor statului sa elucideze acest lucru. Pana la urma, fostul premier, domnul Nastase a fost condamnat pentru finatarea ilegala a campaniei din 2004. Eu nu vreau sa cred ca numai cine pierde alegerile este cercetat, cel care le-a castigat, domnul Basescu cred ca trebuie sa raspunda in egala masura de unde isi finanteaza toate campaniile”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

Premierul a facut aceasta precizare in contextul in care vorbea de desecretizarea contractului prin care s-a acordat licenta de exploatare de la Rosia Montana.

“Fara acordul celor de la Gold Corporation, daca o facem doar noi, ne trezim cu un proces. L-am acuzat de multe ori pe Traian Basescu ca este direct interesat in diverse afaceri din Romania. Singura solutie este sa desecretizam contractele si eventual sa vedem daca au ajuns la campania lui Traian Basescu bani din diverse afaceri. Daca nu se doreste, nu pot decat sa cred ca aceste afirmatii au si ceva concret”, a precizat premierul.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu