Traian Băsescu,susţinut de Viktor Orban

• publicat la: 26 iulie 2012
Traian Băsescu,susţinut de Viktor Orban

Cine sunt prietenii lui Traian Băsescu şi susţinătorii lui care dau mesaje publice că îl doresc din nou preşedinte? Vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt, care se foloseşte de Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad pentru a da mesaje în favoarea suspendatului.

Vicepremierul Ungariei este cel care, în nenumărate rânduri, ca şi astăzi, a militat public pentru autonomia şi enclavizarea unei părţi din România şi pentru unificarea de spaţii etnice în dispreţul graniţelor statului român, al suveranităţii naţionale şi al tratatului de bună vecinătate. Potrivit zicalei „spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti”, înţelegem că Băsescu este tovarăşul de drum al celui mai neconstituţional şi mai nedemocratic Guvern din Europa de la această oră, cel maghiar, concurându-l însă în dispreţul pentru democraţie.

Este evident de ce Băsescu este susţinut de un oficial maghiar reprezentant la cel mai înalt nivel al Guvernului de la Budapesta: pentru că a susţinut jocurile extremiştilor maghiari în ultimii ani şi l-a însoţit pe Viktor Orban în demersurile de distrugere a democraţiei, ba chiar şi l-a ales ca model de autocraţie şi de nerespectare a legilor ţării. Nu ar fi de mirare ca şi premierul Orban, anunţat pentru sâmbătă la Băile Tuşnad, să facă şi el propagandă publică pentru Băsescu.

Dacă Băsescu primeşte sprijinul celui mai nedemocratic Guvern din Europa, cel al lui Viktor Orban, ce ne spune acest lucru despre democraţia şi practicile preşedinteului suspendat?

E timpul ca Europa să înţeleagă că Traian Băsescu este tizul din România al autocratului Viktor Orban şi al dictaturii sale de inspiraţie horthystă.

Bogdan Diaconu

Prim-vicepreşedinte

PSD Sector 4 Bucureşti

comentarii

de emil la 26 iulie 2012 - 22:47

horthystii sa plece la horthy!

de icar la 26 iulie 2012 - 22:58

nu mai face campanie primul datornic din oras ?
se face ca nu se intampla nimic dar macar in biserici e liniste acum.
exemplul sau de viata tocmai a fost suspendat si inca nu isi revine probabil sau se gandesta ca asa cum au descoperit vila dante se pot descoperi si alte vile..sau fabrici de mobila…sau ..se aude ceva zanganit??
e de la glasurile celor pe care i-ai lasat pe drumuri fara asigurari si salarii !!!!!!

Lasati un comentariu