AugustFest5: Rudolf Fatyol în concert la Castel

• publicat la: 23 august 2012
AugustFest5: Rudolf Fatyol în concert la Castel

Manifestarile din cadrul AugustFest5 au continuat miercuri seara cu un alt concert.Sala Cavalerilor a Castelului Karoly s-a dovedit din nou neîncăpătoare pentru iubitorii de muzică clasică.  Camerata Consonantia, al cărei solist este marele Rudolf Fatyol,  a susținut un concert dedicat memoriei celui care a fost Ștefan Ruha. În programul concertului s-au regăsit bucăți muzicale din Handel, Concerto grosso op. 6 nr. 4 în La minor, Vivaldi, Concerto pentru vioară și orchestră de coarde op. 7 nr. 4 în La minor, Veracini, Concerto pentru vioară și orchestră de coarde în Si bemol major, și Sammartini, Concerto pentru vioară și orchestră de coarde în Do major.

Vioara fermecată a lui Rudolf Fatyol a ridicat publicul în picioare după fiecare bucată muzicală interpretată.

Chiar dacă piesele muzicale de la bis-uri au fost interpretate pe lumina înserării, datorită unei pene imprevizibile  de curent, pentru auditoriu nu a contat. Dimpotrivă, farmecul a sporit, așa cum sublinia chiar solistul Rudolf Fatyol: „ Poate așa trebuia să fie ca bucățile muzicale dedicate lui Ștefan Ruha să le cântăm fără curent electric.” Și în aceste momente, într-adevăr vioara sa a sunat divin.

La sfârșitul concertului spectatorii  aplaudau în continuare chiar dacă interpreții au plecat. Îl aplaudau si pe cel plecat dintre noi, Ștefan Ruha.

Nicoleta Latis

comentarii

de vector stefan la 7 septembrie 2012 - 05:57

Iarasi Haendel si Vivaldi.Va rog nu intinati memoria marelui maestru Ruha. Maestrul Ruha avea reoertoriu de vioara ca si concertele de vioara: Beethoven, Brahms, Ceaikovski, Sibelius, nu concerte de clasa VIII-a cintate la Securitate.

Lasati un comentariu