Sfârşit de săptămână încărcat pentru jandarmi

• publicat la: 10 August 2012
Sfârşit de săptămână încărcat pentru jandarmi

Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi la sfârşitul acestei săptămâni, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.

În perioada 10-13 august a.c,  jandarmii sătmăreni vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, atât în municipiul Satu Mare, cât şi în oraşele Carei, Negreşti şi Tăşnad, dar şi în zona de competenţă a Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Beltiug.

Jandarmii sătmăreni vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările  cultural -  artistice organizate în judeţul nostru, astfel:

- sâmbătă 11 august a.c., vor fi asigurate măsurile de ordine publică la mitingul aviatic organizat pe aeroportul Satu Mare;

- în aceeiaşi zi jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la ziua  comunei Ciumeşti, urmând ca duminică 12 august a.c., să fie prezenţi la ziua comunei Oraşu Nou şi la sărbătoarea Donath organizată la Viile Satu Mare.

Pe toată perioada acestui sfârşit de săptămână, lucrători din cadrul Inspectoratului vor asigura măsuri de ordine publică în zonele balneare şi de agrement ale judeţului, fiind prezenţi la Tăşnad, Carei, Beltiug, Acâş, Mihăeni, zone unde se preconizează prezenţa unui public numeros.

Pentru ca  manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare  cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, o serie de misiuni specifice  pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabilirea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare face următoarele recomandări

-         să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.);

-         să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;

-         să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase;

-         să respecte regulile stabilite de organizatori;

-         să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant  şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;

-   să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice;

Pentru sesizarea faptelor antisociale sătmărenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Lasati un comentariu