Carnea de pui este plină de lichide şi substanţe chimice

• publicat la: 13 septembrie 2012
Carnea de pui este plină de lichide şi substanţe chimice

Pieptul de pui “delicios şi suculent” din caserola de la supermarket ascunde un secret care te va face să te gândeşti de două ori înainte să îl cumperi. Majoritatea persoanelor nu ştiu despre acest lucru, dar carnea de pui convenţională conţine în mod obişnuit mult mai mult decât pui, deoarece este umplută cu apă sărată, zeamă, aromă şi substanţe chimice care îmbunătăţesc textura, şi chiar cu produse secundare ale deşeurilor de la alte animale care pot reprezenta până la 30% din greutatea totală a cărnii, relatează Naturalnews.com.

În loc să se producă şi să se vândă carne de pui pură, aşa cum presupunem majoritatea dintre noi, mulţi producători convenţionali injectează în carne tot felul de materiale lichide de umplere şi substanţe chimice înainte de ambalare, toate cu scopul de a îmbunătăţi calitatea slabă a cărnii şi de a-i oferi un gust superior.

Procesul nu este numai înşelător, având în vedere că păcăleşte consumatorii să creadă că achiziţionează o cantitate mai mare de carne decât este în realitate, dar creşte şi conţinutul de sodiu din pui cu până la 500%.

Totuşi, poate cea mai rea parte din tot acest proces este faptul că producătorii de carne de pui îşi pot eticheta în continuare produsele de carne de pui “îngrăşate artificial” ca fiind “100% naturale”, din moment ce terminologia nu este reglementată corespunzător şi nu are o definiţie legală standard. Atâta timp cât substanţele injectate sunt considerate a fi “naturale”, atunci funcţionează orice în ceea ce priveşte producţia de carne de pui.

Potrivit Foster Farms, un producător de carne de pui care susţine că nu îşi îngraşă puii, consumatorul mediu cheltuieşte, fără să vrea, aproximativ 1,50 dolari la fiecare pachet de carne pe apă sărată. De-a lungul unui an de zile, acest lucru se traduce într-un cost ascuns de peste 100 de dolari pe an pe familie.

•    Puii îngrăşaţi pot conţine produse secundare ale deşeurilor altor animale, precum porci sau vaci

Pe lângă un conţinut ridcat de substanţe chimice de sare rafinată, precum glutamat de monosodiu (MSG), arsenic şi diferite alte chimicale, puii îngrăşaţi pot conţine şi fragmente de animale sau din deşeurile acestor animale.

În 2009, în Marea Britanie s-a raportat că multe restaurante din întregul Regat Unit au fost identificate injectându-şi carnea de pui cu oase şi cartilaje de porc şi vaci.

La fel ca în cazul îngrăşării cu apă şi sare, injectarea acestor produse secundare au tendinţa de a îngrăşa carnea de pui pentru a o face să crească în dimensiune, să cântărească mai mult şi astfel să genereze profituri mai mari.

O altă investigaţie a dezvăluit metode de îngrăşare similare, ce implică bucăţi de carne  provenite de la alte animale. Se pare că procesarea puiului în general presupune de cele mai multe ori injectarea cărnii de pui cu materialele de proteine de la alte animale.

Unii producători încearcă chiar să muşamalizeze această practică descompunând ADN-ul materiei de la animale străine pentru a nu putea fi detectată în teste.

Bineînţeles, toate aceste informaţii sunt extrem de deranjante, în special pentru cei care din motive religioase sau medicale mănâncă doar carne de pui pentru a evita alte forme de carne.

Puţini ştiu că, încă din anii ’70, producătorii convenţionali de carne de pui au început să îngraşe carnea cu materiale străine şi cu deşeuri de la animale pentru a face un profit mai mare.

Cea mai bună metodă de evita să ajungi victimă a înşelătoriei cu carnea de pui din industria alimentară este să cumperi doar produse locale sau care specifică modul în care au fost crescute păsările.

sursa financiarul.ro

Lasati un comentariu