Cum faci salate delicioase

• publicat la: 12 septembrie 2012
Cum faci salate delicioase

Salatele sunt foarte sănătoase, dar cei mai multi dintre noi le găsim plictisitoate. Pentru ca salatele să rămână sănătoase, dressingul acestora trebuie să conţină puţine ingrediente si putine grăsimi.

Adică salatele cu maioneză, sosuri grase si adausuri gustoase, dar nesănătoase, sunt nerecomandate.  In conditiile acestea, cum faci salate deliciose?

Salatele pot să rămână o mare bucurie gustativă dacă folosesti secretele noastre, asa cum le-am aflat de la webmd.com .

O foarte bună metoda este sa adaugi fructe in salata verde. Cele mai bune alegeri: capsuni, afine (chiar si inghetate), felii de mere, boabe de strugure (si albi si rosii). Poti adauga fructe uscate, dar in cantitate mica: afine, caise (taiate in bucatele) si stafide.

Foloseste putina branza, adaugata, fie in sosul pentru salata, fie pur si simplu. Este esential sa folosesti branza gustoasa. Feta, branza de capra sunt cele mai bune. Branza nobila se poate topi la microunde si poate sa fie baza pentru dressing. Mai mult, poti adauga carne la gratar, peste, fiert, creveti sau tofu.

Avocado taiat in felii subtiri, maslinele verzi, nucile adaugate in salata ii schimba radical si gustul si aspectul. Toate acestea se potrivesc perfect in salatele cu frunze verzi, dar si in salatele de castraveti sau rosii. Toate acestea sunt bogate in grasimi sanatosecare, sustin sistemul cardiovascular si fac bine inimii.

Poti adauga in salate cereale integrale. Fulgi de ovaz, quinoa, dar si boabe de fasole alba sau naut completeaza si dau consietenta unei salate verzi.

Adauga in salata verde varza rosie taiate fin. Este gustoasa si se combina foarte bine, in plus este si foarte aspectuasa combinatia. Combina rucola, macrisul si spanacul cu salata verde clasica, iar gustul final o sa fie cu totul special.

Adauga in salate o lingurita de pudra de alune sau plante aromatice. Cele mai bune alegeri pentru continul lor si pentru aroma placuta sunt mararul si patrunjelul, iar papilele gustative vor avea surprize placute.

Foloseste in dressingul pentru salata coaja rasa de lamaie, ghimbir proaspat ras sau frunze de menta. O idee foarte buna este sa investesti in cateva uleiuri speciale si sa le folosesti pentru salate. Uleiul de nuca, cel din samburi de struguri sau uleiul de seminte de dovleac sunt ideale. La fel si oteturile aromate, fie cumparate fie preparate din ierburi si otet balsamic de buna calitate.

Foloseste tarhon, cimbru sau seminte de marar. O alternativa este otetul aromat cu usturoi. De fiecare data, salatele vor fi incantatoare in ceea ce priveste gustul si aroma.

sursa feminis.ro

Lasati un comentariu