Două treimi dintre cursele aeriene ale companiei Luftansa vor fi anulate vineri

• publicat la: 6 septembrie 2012
Două treimi dintre cursele aeriene ale companiei Luftansa vor fi anulate vineri

Principala companie aeriană germană Lufthansa a anunţat anularea a două treimi dintre zborurile de vineri din cauza unei greve de 24 de ore a personalului navigant de pe aeronavele comerciale, care solicită o creştere salarială.

După o primă întrerupere a activităţii timp de câteva ore vineri la Frankfurt şi o nouă acţiune de protest marţi la Frankfurt, Berlin şi Munchen, sindicatul UFO a ameninţat cu o nouă grevă mai amplă, de 24 de ore, vineri, în cazul în care compania nu va accepta o mediere în privinţa revendicărilor salariale.

Potrivit unui comunicat al UFO publicat miercuri seara, activitatea va fi întreruptă vineri pe aerporturile din Frankfurt – principalul nod aerian al companiei şi al treilea aeroport european -, Berlin, Munchen, Düsseldorf, Stuttgart şi Hamburg.

„Încă sperăm că este posibil să evităm greva cu o revenire la masa negocierilor”, a declarat miercuri seara, pentru AFP, Michael Lamberty, purtătorul de cuvânt al companiei, anunţând însă anularea a două treimi din cursele aeriene.

„Anulăm două treimi din zboruri astfel încât clienţii noştri să poată găsi alternative. Este important să îi informăm cu suficient timp înainte”, a adăugat el.

Clienţii Lufthansa vor putea găsi informaţii privind zborurile pe site-ul de Internet al companiei, a precizat el.

La rândul său, UFO a declarat că „regretă profund că s-a ajuns în acest stadiu dar că negocierile au ajuns într-un punct în care nu există alternativă la grevă. De acum este necesar un semn clar în ceea ce priveşte viitorul posturilor noastre de însoţitori de bord”.

Din aprilie, sindicatul cere o creştere a salariilor cu 5 la sută în 15 luni şi retroactiv, începând cu 1 ianuarie, pentru a recupera întârzierile generate de trei ani de stagnare.

UFO se opune, de asemenea, folosirii personalului navigant interimar în avioanele Lufthansa.

Compania a propus o creştere a salariilor cu 3,5 la sută, renunţarea la concedierile din cauze economice, la contractele cu durată nedeterminată şi la folosirea personalului interimar.

sursa money.ro

Lasati un comentariu