Miniştrii francezi vor să rezolve problema rromilor dar confundă Bucureştiul din nou cu Budapesta

• publicat la: 13 septembrie 2012
Miniştrii francezi vor să rezolve problema rromilor dar confundă  Bucureştiul din nou cu Budapesta

Vizita ministrului de Interne al Republicii Franceze, Manuel Valls, si a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuv, in România este dezbătută pe larg de presa franceză. In articolul jurnaliştilor s-a strecurat insă o eroare, iar Bucureştiul este confundat cu Budapestea.

“Manuel Valls, va merge miercuri la Budapesta pentru a discuta problema spinoasa a romilor. Insotit de ministrul delegat pentru afaceri europene, Bernard Cazeneuve, acesta va trebui sa se intalneasca cu presedintele Traian Basescu, cu premierul Victor Ponta, cu ministrul de Interne Mircea Duşa si cu ministrul Muncii Mariana Câmpeanu”, relateaza TF 1.

In articol se mentioneaza ca ministrul francez de Interne arata o politica ferma in acest domeniu si ca acesta va efectua vizita in România in timp ce evacuarea asezarilor ilegale de rromi continua.

Cu prilejul vizitei oficialilor din Franta, va fi semnat un acord bilateral de cooperare in domeniul incluziunii sociale a cetăţenilor români de etnie rromă.

Bucharest, Budapest…

Nu este insă pentru prima oară când cele două capitale europene sunt confundate.

Tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase a facut inconjorul lumii, iar evenimentul a fost relatat de sute de institutii media de pe tot globul. Un script al Agentiei Reuters Television News preciza insa ca fostul premier român a incercat sa se sinucida … la Budapesta.

Gafa a fost facuta si de site-ul oficial al lui Manchester United, grupare care a intâlnit Otelul Galati pe National Arena din Bucuresti.

“Puteti vedea un video scurt cu plimbarea echipei in Bucuresti facand click pe link-ul video “‘Rosii’ se plimba prin Budapesta” din meniul din partea stanga”, scrie site-ul oficial al lui United.

Si crainicul UEFA a urat “Bună seara” spectatorilor din Budapesta si nu din Bucuresti, in luna mai, pe National Arena. Ulterior, acesta a corectat greseala.

Nu doar crainicul a confundat capitalele la finala UEFA. 400 de spanioli si-au luat bilet de avion spre Budapesta, in loc de Bucuresti. Odată ce au aflat confuzia pe care au facut-o, acestia au fost nevoiti sa se descurce cu propriile mijloace pentru a reusi să ajungă in Bucuresti.

De-a lungul timpului, Capitala României a fost de multe ori confundată cu Budapesta. In 2010, vocalistul trupei Metallica a avut un moment de ratacire. A spus Budapesta, in şoaptă, in loc de Bucuresti. A fost suficient ca 35.000 de fani să-l taxeze.

In iulie 2008, Lenny Kravitz, aflat pentru prima data in România, a salutat cei peste 17.000 de fani, adresand un mesaj pentru maghiari.

sursa ziare.com

comentarii

de bubu la 13 septembrie 2012 - 19:55

nimic nou sub soare,se poate intampla oricui,doar si primarii de carei confunda pusculita orasului cu a lor….

Lasati un comentariu