Plante Feng Shui pe care trebuie să le ai în casă

• publicat la: 6 septembrie 2012
Plante Feng Shui pe care trebuie să le ai în casă

Florile sunt deseori asociate cu sănătatea, bunăstarea si apropierea dintre oameni, de aceea trebuie să ai in casă cel puţin o plantă care infloreşte. Florile transmit energie pozitivă, iar in cultura Feng Shui ele sunt asociate cu graţia, iubirea şi prosperitatea. Dacă vrei să profiţi şi tu de toate acestea, iată ce plante Feng Shui ar trebui să ai in casă.

Crinul, zambilele sau lalelele

In cultura Feng Shui, crinul, zambilele, lalelele si in general toate florile cu bulbi sunt asociate cu abundenţa. Deşi in general aceste flori sunt plantate in gradină, este bine să ştii că le poţi tine si in casă. Plantează bulbii de flori in ghivece si plasează ghivecele spre geam, pentru a putea capta lumina naturală a soarelui.

Bujorul

Bujorul este o altă plantă Feng Shui ce nu ar trebui să-ţi lipsească din casă. In cultura Feng Shui, aceasta planta este asociata cu dragostea si romantismul. Specialistii spun ca bujorul ar trebui tinut in dormitor, intrucat ii apropie pe parteneri si ii face sa redescopere pasiunea. Este bine sa stii ca plantarea si ingrijirea bujorului in casa este destul de greoaie, insa merita din plin efortul depus.

Inmoaie semintele de bujor in apă timp de 4 zile, apoi introdu-le intr-un sol bine drenat. Acoperă ghiveciul cu plastic si plasează-l intr-o incăpere călduţă pentru următoarele 3 luni. Apoi plasează ghiveciul intr-un loc unde poate capta lumina soarelui timp de 8 ore pe zi.

Poţi alege bujori in nuanţe de roşu intens, portocaliu, roz fuchsia sau galben imperial.

Planta de jad

Planta de jad are si ea un rol bine stabilit in cultura Feng Shui. Despre aceasta floare se spune ca atrage prosperitate in casa, mai ales daca este tinuta langa o usa.

Orhideele

Undele soiuri de orhidee sunt foarte usor de ingrijit in propria locuinţă. Este o floare clasică in cultura Feng Shui si simbolizează fertilitatea. Specialiştii spun ca orhideele sunt şi simbolul perfectiunii, al purităţii, al frumuseţii şi al liniştii.

Lucky Bamboo

Bambusul norocos este, asa cum isi spune si numele, o plantă ce aduce noroc. Cel puţin aceasta este credinţa in cultura Feng Shui. Fie ca si tu crezi in aceasta idee, fie că pur si simplu iti place planta, nu ezita să o tii in casă. Are un aspect elegant si este o pată de culoare.

Filodendronul

Planta banilor, filodendronul creşte in general in grădini ca planta agăţătoare, insă poate fi tinut si in casă. In cultura Feng Shui există credinţa că această plantă va atrage prosperitate si bogăţie. Filodendronul este o plantă ce iubeşte umbra, de aceea nu este nevoie să o ţii lângă geam.

Potrivit invăţăturilor Feng Shui, frunzele de filodendron trebuie sa fie mici, pentru ca altfel planta nu va mai avea niciun efect, ba dimpotriva s-ar transforma intr-o planta parazita.

Gardeniile si begoniile

Gardeniile si begoniile sunt plante pe care trebuie sa le ai in casa, daca vrei sa atragi afectiune si onoruri. Daca nu ai avut pana acum gardenia in casa, este bine sa stii ca aceasta planta este dificila si pretentioasa, nu vrea nici prea multa, nici prea putina apa, nu vrea nici prea multa, nici prea putina lumina.

Si begonia este o plantă pretenţioasă, insa pentru aspectul ei deosebit merita sa depui un mic efort.

sursa acasa.ro

Lasati un comentariu