Prima şcoală de business din România unde studenţii sunt plătiţi

• publicat la: 10 septembrie 2012
Prima şcoală de business din România unde studenţii sunt plătiţi

Sistemul de invăţământ românesc a fost indelung criticat. Ministerul Educatiei nu are incă o solutie viabilă, deşi au fost implementate mai multe schimbări, de-a lungul timpului.

Cefora, prima scoala de business din tara, propune un program educational unic in Romania, care functioneaza cu succes in alte state europene.

La Cefora, studentii nu platesc taxa de studii anual si nici macar taxa de inscriere, ci doar 100 de lei, doar dupa ce procesul de admitere a fost incheiat. Ba mai mult, toti candidatii care trec de interviul pentru admitere beneficiaza de experienta personalului didactic, format in proportie de 99% din manageri si antreprenori.

Exista insa si un dezvantaj: momentan, diplomele acordate de Cefora, sub tutela ESA Paris, nu sunt recunoscute de Ministerul Educatiei. Daniel Nica, directorul general al Scolii de Business Cefora, spune ca Romania este singurul stat european unde diploma nu este recunoscuta si ca se afla in continuare in negocieri cu reprezentantii ministerului de resort pentru a remedia acest impediment.

Un concept unic pe piata

Cefora este singura scoala din Romania unde studentii fac, in egala masura, cursuri teoretice si practice. Nu platesc, dar sunt recompensati financiar de compania unde aleg sa faca stagiul practic.

„Programul educational este unic, pentru ca presupune invatamantul in alternanta, adica 50% este parte teoretica si 50% parte practica. Partea teoretica se face la sediul institutiei, cu profesorii care sunt manageri de top sau antreprenori, iar practica se face in cadrul uneia dintre companiile aflate in parteneriat cu Cefora”, a explicat Daniel Nica, pentru Business24.

Cei care sunt interesati vin intai la un interviu cu reprezentantii Cefora si dupa ce il promoveaza stabilesc impreuna cu angajatii Scolii de Business o companie, pentru proba practica.

La compania respectiva, partenera Cefora, se prezinta din nou pentru un interviu, dar de data aceasta ca pentru angajare. De abia dupa ce sunt acceptati si de companie, se pot declara admisi. In acest moment, achita taxa de 100 de lei, o singura data.

Modelul a pornit din Franta, unde s-a bucurat de succes, pentru ca studentii sunt pregatiti, in cadrul probelor practice, de „companiile-gazda”, firmele partenere Cefora…bussines24.ro

Lasati un comentariu