Proteste la Roma împotriva măsurilor de austeritate

• publicat la: 29 September 2012
Proteste la Roma împotriva măsurilor de austeritate

Mii de funcţionari publici italieni au participat vineri la un miting împotriva măsurilor de austeritate ale Guvernului Monti, blocând circulaţia în centrul Romei şi determinând închiderea unor obiective turistice, între care Colosseumul, relatează AFP.

Manifestaţia, care s-a derulat într-o atmosferă prietenoasă, la îndemnul a două dintre cele trei sindicate principale, urmărea să protesteze faţă de reducerile anunţate în administraţia publică, dar care încă nu au fost stabilite definitiv, pentru a redresa bugetul Italiei.

“Problema principală este că se urmează astăzi logica reducerilor în linie, fără să atenţioneze serviciile publice”, a denunţat Susanna Camusso, lideră a CGIL, principala confederaţie sindicală apropiată stângii.

“Într-un moment atât de dificil, nu ne aflăm în faţa unei operaţiuni care vizează măsuri de austeritate, să elimine risipele, dar pentru a nu ştiu câta oară este vorba de reduceri care au importante consecinţe asupra serviciilor publice şi cetăţenilor”, a adăugat Camusso.

Liceeni şi studenţi au participat, de asemenea, la manifestaţie pentru a prostesta faţă de o creştere prevăzută a taxelor de înscriere la universităţi.

Potrivit organizatorilor, 30.000 de persoane în total au participat la cortegiu, care a fost urmat îndeaproape de către un impozant dispozitiv poliţienesc.

Ministrul Administraţiei Publice, Filippo Patroni Griffi, a subliniat că măsurile de austeritate în acest sector sunt încă studiate şi va trebui să se aştepte până la 31 octombrie pentru a şti “dacă vor avea loc şi câte plecări vor exista” în rândul membrilor administraţiei publice.

“Aceste plecări ar putea fi girate în forme diverse: de pre-pensionare, de reclasificare în alte instituţii, etc…”, a adăugat el…cotidianul.ro

Lasati un comentariu