Cardurile de credit, intre avantaje si dezavantaje

• publicat la: 18 octombrie 2012
Cardurile de credit, intre avantaje si dezavantaje

Cardul de credit a incetat de ceva vreme să mai fie doar un produs prin care retragi bani de la bancomat sau plătesti cumpărăturile.

La acest produs de creditare bancherii au adaugat in timp o multitudine de facilitati astfel incat, in prezent un card de credit  te poate ajuta să obţii intrări gratuite la muzee sau alte evenimente, reduceri la cumpărături dacă le plătesti prin intermediul acestuia, sau acces gratuit in saloanele VIP din aeroporturi.

Reducerile si plata in rate fara dobanda – cele mai cautate facilitati

Cele mai apreciate beneficii oferite de banci prin intermediul cardul de credit sunt reducerile acordate la platile efectuate in reteaua de comercianti parteneri sau plata produselor in rate, fara dobanda.

Daca in cazul reducerilor suntem recompensati imediat prin primirea bonusului aferent tranzactiilor efectuate pe cardul de credit la sfarsitul lunii, plata in rate fara dobanda ofera posibilitatea de a face achizitii care sa fie platite intr-un anumit numar de luni, in functie de comerciat sau de produsul cumparat.

Astfel, daca cumparati un laptop, un televizor, o tableta sau orice alt produs, avand in vedere ca majoritatea comerciantilor importanti sunt deja inrolati de catre banci in cadrul programelor proprii, este imposibil sa nu puteti cumpara acel produs produs in rate fara dobanda, ceea ce inseamna ca timp de 6, 12 sau chiar 24 de luni sa achitati treptat, in rate acel produs fara a plati dobanda pe aceasta perioada.

Atentie insa, nu intarziati la plata ratelor lunare altfel pierdeti acest avantaj si sunteti nevoit sa platiti dobanda aferenta unui card de credit, care este mult mai mare fata de cea perceputa la un credit de nevoi personale.

Utilizand insa corect si platind la timp sumele trecute in extrasul de cont, cardul de credit este mult mai ieftin decat un credit. In plus, bonusul lunar primit pentru ca am efectuat plati la comerciantii parteneri ne ajuta sa achitam comisionul de administrare anuala si chiar sa castigam niste bani.

Cardurile scumpe au facilitati de tip Premium

Cardurile de credit de tip Gold sau Platinum au o serie de avantaje suplimentare, cele mai importante fiind asigurarea de calatorie gratuita – daca efectuati o plata legata de calatorie cu acel card de credit – sau acces gratuit in saloanele VIP la aeroporturile din intreaga lume.

Costul acestor carduri este mult mai ridicat fata de unul standard, comisionul de administrare anuala si cel de emitere, acestea reprezentand si principalele costuri atasate unui card de credit pe langa dobanda, ajungand la cateva sute de lei intr-un an.

Cardurile de credit se folosesc doar la cumparaturi

Pentru a avea parte doar de beneficii, nu utilizati cardul de credit pentru a retrage numerar si platiti in perioada de gratie sumele utilizate. In plus, verificati ce beneficii sunt atasate cardului de credit, nu toate bancile ofera avantajele prezentate, iar ele difera de la o banca la alta.

sursa moneycenter

Lasati un comentariu