Care sunt cele mai toxice telefoane mobile

• publicat la: 4 octombrie 2012
Care sunt cele mai toxice telefoane mobile

Cei care si-au cumpărat noul iPhone 5 pot răsufla usurati, deoarece este unul dintre telefoanele cu cel mai mic nivel de toxicitate.

Potrivit unui studiu realizat de Centrul Ecologic din Michigan, Statele Unite, dispozitivul de la Apple ocupă locul cinci in acest clasament, inaintea competitorului Samsung Galaxy S3, care se află pe pozitia a noua.

In categoria celor mai ecologice telefoane mai intra iPhone 4S, LG Remarq si doua dispozitive de la Samsung, Captivate si Evergreen, noteaza webmd.com.

Cu toate acestea, niciun telefon nu este 100% ecologic, sustine Jeff Gearhart, directorul de cercetare al institutului, care a tinut sa sublinieze ca fiecare dispozitiv testat contine un anume nivel de brom, clor, plumb, cadmiu sau mercur.

„Vrem să aducem la cunostinta publicului larg că aceste produse electronice contin elemente periculoase”, a subliniat Jeff Gearhart.

Potrivit studiului, cele mai toxice telefoane sunt Treo 750 si m125 de la Pal, Blackberry Storm 9530, Nokia N95 si Motorola MOTO W233 Renew. Insă cel mai putin ecologic este iPhone 2G, primul smartphone din serie, produs de Apple in 2007.

„Concluzia este că telefoanele mobile continuă să fie toxice si să contină substante chimice cu factor de risc, dar situatia este in curs de ameliorare”, a completat Jeff Gearhart.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu