Cum faci cea mai bună omletă

• publicat la: 29 octombrie 2012
Cum faci cea mai bună omletă

Cine nu stie să facă o omletă? Dar câţi dintre noi stiu să facă o omletă perfectă? Diferenta este dată de gust si de aspect. Câteva trucuri simple pot transforma o omleta banală intr-un fel de mâncare cu totul special.

Omleta este un fel perfect de mâncare si dimineata, si la prânz si, uneori, chiar si la cină. Oul, ingredientul pentru omletă este un aliment sanatos si ieftin, un motiv in plus, scrie shine.yahoo ca sa faci, mereu, o omleta perfecta.

Secretul omletei perfecte nu este sa bati cu sete ouale. Chiar din contra. Daca bati ouale foarte tare, ceea ce rezulta este o omletă cauciucată si densă.

Secretul marilor bucătari este că la fiecare doua ouă intregi să adaugi, in plus, un gălbenus. Din albusul rămas poţi face separat o omleta de albus, pentru aceeaşi masă. Nu bate ouăle prea mult. Trebuie bătute cu furculita, doar cât să se omogenizeze.

Omleta nu trebuie prajita in tigai foarte mari. Daca o faci din oua multe, evident ca ai nevoie de o tigaie mare, daca daca sunt putine oua, foloseste o tigaie cu diametrul cat mai mic, astfel incat omleta sa fie groasa.

Pune verdeturi in omleta, boabe de mazare, boabe de porumb sau rosii in ulei, taiate in bucatele. Nu folosi rosii crude, pentru ca sunt prea zemoase si strica omleta. Merge insa foarte bine sa adaugi ardei gras, rosu sau verde, tocat in bucatele mici. Un alt secret sa sa pui legumele in tigaie cu doua minute inainate de a pune ouale batute.

In omleta trebuie sa amesteci. Foloseste o spatula lata, pentru ca omleta sa se desfaca in bucatele pufoase. Adauga branza rasa, daca vrei, peste omleta exact cand este gata, apoi rastoarna omleta in farfurie. Este suficient de fierbinte pentru ca branza sa se topeasca.

Omleta se face la fel de bine in tigai antiaderente fie că pui, fie că nu pui ulei. Nu pune sare in omletă. Aceasta se adaugă doar la final.

Si un ultim sfat, pentru a face cea mai buna omletă: nu o prăjii niciodată până se usucă.

Lasati un comentariu