Elevi in Pelerinaj ciclist

• publicat la: 10 octombrie 2012
Elevi in Pelerinaj ciclist

Sub  egida ,, MENS SANA IN CORPORE SANO ! ,,  cu câteva zile în urmă un număr de 15 elevi de la Şcoala gimnazială nr. 3  Carei, au avut parte de o excursie în cadrul proiectului naţional ALEGE  ŞCOALA!, vizitând o panoplie de obiective cultural – spirituale, îmbinând utilul cu frumosul., având ca organizator  prof. de religie Carmen  Maria Dindelegan
Ţinând cont de vremea prielnică, cu iz şi cromatică autumnală,  am avut oportunitatea de a cuprinde în sfera noastră de activitate mai multe puncte de importanţă majoră de pe traseul parcurs  : CAREI – SCĂRIŞOARA .

Dintre acestea,demne de luat în seamă sunt dunele de nisip de la RESIGHEA, forme de relief eoliene, despre care copiii învaţă la şcoală. Totodată  elevii  au participat şi la ecologizarea zonei de pădure spre Mănăstirea Scărişoara,  actiunea de ecologizare   fiind la a treia editie in cadrul proiectului ,,Let’s do it Romania!.



După truda depusa în zăduful zilei  am organizat un popas duhovnicesc  la mănăstirea SCĂRIŞOARA NOUĂ, ce poartă hramul Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul,  unde am avut parte de o lecţie  tip demonstraţie la toacă,  în altarul de vară. Copiii şi-au încercat  abilităţile  sub îndrumarea unui frate de mănăstire. În  acest context  micii creştini ecologişti  şi-au aprofundat cunoştiiţele  atât   în legătură cu erminiile picturii murale, cât şi cu notiuni specifice arhitecturii bisericeşti-., după momentul de rugăciune , precedat  de  metaniile efectuate pe  rugăciunea  isihastă : ,, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu , miluieşte-mă , pe mine păcătosul ! ,,
Vizita a continuat la un alt obiectiv cultural: Muzeul Moţilor din Scărişoara Nouă, unde şcolarii au avut prilejul să vadă documente istorice de interes local şi variate obiecte etnografice, alături de  autentice  costume  populare româneşti.

Deplasarea s-a efectual cu bicicletele, iar ecologizarea s-a finalizat prin colectarea a 17 saci cu deşeuri.

Invitaţia rămăne deschisă pentru urmatoarea ieşire de acest gen, în primăvară , pentru cati mai multi participanti,  dornici de a ne bucura împreună de o natură mai curată, de o drumeţie cu bicicletele,  completata  de un folos duhovnicesc şi  informaţional.

material realizat de prof. CARMEN MARIA DINDELEGAN

comentarii

de parinte la 10 octombrie 2012 - 10:12

frumoasa activitate!la cat mai multe!

Lasati un comentariu