Plante pe care să le ţii la birou

• publicat la: 10 octombrie 2012
Plante pe care să le ţii la birou

Atunci când lucrezi, plantele te pot ajuta foarte mult, căci iti oferă o mai bună oxigenare, iti parfumează incăperea si chiar te energizează.

Iata care dintre ele sunt cel mai eficiente, conform Healthy Living:

Dypsis lutescens

Acest mic „palmier” curăţă aerul si ar trebuie asezat in lumina, pentru ca o adora. Are nevoie de o ingrijire moderata, dar necesita mult spatiu, mai ales pe verticala, deoarece frunzele sale pot sa ajunga si la 2 metri inaltime.

Menta

Menta stimuleaza creierul, asa ca e o idee buna sa o tii pe birou. Are nevoie de lumina directa si daca o mirosi atunci cand esti obosit, te vei putea concentra mai bine si iti va creste nivelul de concentrare. De asemenea, te ajuta sa iei mai putine gustari, pentru ca potoleste apetitul alimentar.

Iedera englezeasca (foto)

Aceasta se poate intinde pe orice suprafata doresti. In schimb, iti va curata si improspateaza aerul. Nu are nevoie de lumina directa, asa ca o poti aseza in orice colt al camerei doresti. Este usor de intretinut si absoarbe compusii volatili, factorii poluanti si alte substante nocive care ar duce la migrene si stari de greata.

Roinita

Roinita stimuleaza activitatea cerebrala. Nu are nevoie de lumina directa si este usor de ingrijit. Cercetatorii de la Universitatea din Ohio au descoperit ca mirosul roinitei imbunatateste starea de spirit.

Epipremnum aureum

Aceasta curata aerul, este usor de intretinut si nu trebuie tinuta in lumina directa. Ajuta la reducerea efectelor negative produse asupra aerului de imprimante, copiatoare si alte aparate de acest gen.

Gardenia

Gardenia ajuta si ea la stimularea creierului. Are nevoie de sursa directa de lumina si inrijire moderata. Poate sa functioneze ca un antidepresiv si sa traiasca si 25 de ani. De fiecare data cand mirosi floarea, starea de spirit ti se va imbunatati, dupa cum spun cercettorii de la Rutgers.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu