Serviciul de alertare prin SMS pentru românii care călătoresc în străinătate

• publicat la: 29 octombrie 2012
Serviciul de alertare prin SMS pentru românii care călătoresc în străinătate

Cetăţenii români care călătoresc în străinătate în ţări cu riscuri pentru securitatea sau siguranţa lor fizică ar putea fi alertaţi prin SMS privind riscurile la care se expun, cu ajutorul unui serviciu lansat, luni, la MAE, în prezenţa premierului Victor Ponta, transmite Mediafax.ro.

Serviciul a fost realizat prin cooperarea MAE cu firmele de telefonie mobilă Cosmote, Orange, RCS&RDS şi Vodafone. Cetăţenii români care călătoresc într-o astfel de zonă şi deţin un telefon mobil cu roaming la una dintre cele patru companii vor primi de la intrarea pe teritoriul ţării respective, pe lângă obişnuitul mesaj de bun-venit în limba maternă şi un SMS privind situaţia de risc şi informaţii privind datele de contact ale celei mai apropiate misiuni diplomatice a României şi ale MAE.

„Îmi plac aceste proiecte, când sectorul privat lucrează împreună cu cel de stat. Sper ca românii să beneficieze cât mai repede de acest serviciu (…) Vreau doar să felicit MAE şi cei patru mari operatori pentru un program care poate părea că nu va fi folosit de foarte mulţi oameni, dar cei care vor ajunge în aceste ţări, îl vor aprecia foarte mult”, a afirmat premierul.

El şi-a amintit că atunci când a fost în vizită în Afganistan, la Kandahar, nu a primit un astfel de SMS. „Sper ca data viitoare să primesc şi un astfel de SMS”, a spus premierul în engleză, râzând.

Ministrul a precizat că serviciul respectă legea privind protecţia datelor cu caracter personal, explicând că MAE nu va accesa baza de date cu caracter personal şi că operatorii de telefonie mobilă vor transmite mesajele de avertizare./cotidianul.ro

Lasati un comentariu