Weekend incărcat pentru poliţiştii sătmăreni.Accident de moped la Lucăceni şi un altul mortal

• publicat la: 21 octombrie 2012
Weekend incărcat pentru poliţiştii sătmăreni.Accident de moped la Lucăceni şi un altul mortal

Angajaţii din cadrul Serviciului Circulaţie al IPJ Satu Mare si ai secţiilor de Politie Rurală din judeţ  au avut parte de un sfârsit de săptămână incărcat.

Timp de două zile aceştia s-au aflat pe drumurile judeţene pentru a depista eventualele situaţii din afara sferei legalităţii si de a impune un climat de disciplină in randul participanţilor la trafic,a depistării conducătorilor auto care incalcă legislatia rutieră in vigoare sau a actelor de violenţă si tâlhărie ce au avut loc in acest sfârşit de săptămână.

În data de 21.10.2012,  în jurul orelor 04.20, pe DJ 193, în afara localităţii Lipău, judeţul Satu Mare, T.G.S., de 37 ani, fără ocupaţie, din Ardusat, judeţul Maramureş, conducând un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul autoturismului şi a ieșit în decor, în partea stângă a sensului de mers. În urma evenimentului a rezultat decesul numitului B.F.A.,de 24 ani, din comuna Pomi, judeţul Satu Mare, pasager în autoturism, şi rănirea gravă a conducătorului auto. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Susnumitul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere pe drumurile publice a unui autoturism de cãtre o persoanã care are o îmbibaţie alcoolicã peste limita legală.

În data de 20.10.2012, orele 11:36 , pe Drumul Careiului din Municipiul Satu Mare, numitul T.E.V., de 33 ani, din comuna Vetis, Judetul Satu Mare, l-a accidentat ușor pe S.I., de 73 ani, din Satu Mare, care în calitate de biciclist nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers prin viraj la stânga. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilo-test, rezultatul fiind negativ. Conducătorul autoturismului este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În data de 20.10.2012, în jurul orele 18.00, pe DJ 108 M, în afara municipiului Carei, H.D.M., de 44 ani, din Lucăceni, judetul Satu Mare, conducând un moped, pe fondul conducerii imprudente a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând în şanţul din partea dreapta a sensului de deplasare. În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a mopedistului. Conducatorului mopedului i s-au recoltat probe bilogice în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

La data de 20.10.2012, în jurul orelor 17:43, lucrătorii  Sectiei 6 Poliție Rurală Tășnad au fost sesizați prin apel telefonic  Serviciul Apeluri de Urgență 112 de către numita C.S.M., domiciliată în Satu Mare, despre faptul că în timp ce se afla în vizită la părinți, în curtea acestora, în comuna Acîș satul Unimăta fost amenințată cu moartea și lovită de către fratele său C.I.T., de 49 de ani, domiciliat în comuna Acîș, satul Unimăt. Autorul faptei este cercetat în stare libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare.

La data de 20.10.2012, în jurul orelor 20:42, lucrătorii Poliției Tășnad au fost sesizați prin apel telefonic  Serviciul Apeluri de Urgență 112 de către L.V., de 22 ani domiciliat în comuna Santău, cu privire la faptul că G.V. de 52 ani din localitatea Valea Morii, a fost victima unei agresiuni pe strada principală din Valea Morii, fiind solicitată şi ambulanţa. La fata locului s-a deplasat o echipa operativă, formată din lucratori din cadrul Formaţiunii Investigaţii Criminale, ocazie cu care s-a constatat faptul că pe fondul unui conflict spontan numitul S.V.M. de 17 ani domiciliat în localitatea Valea Morii, i-a aplicat o lovitura cu o bâtă în zona occipitală a capului numitului G.V. Victima a fost transportată la U.P.U. Tăşnad, fiind diagnosticată cu plagă cotuză occipitală, hematon occipital, contuzie regiunea scapulară si escoraţie pavilion urechea stangă, fiind transportată ulterior la Spitalul de Urgenţe Satu Mare în vederea continuări investigaţiilor şi acordării de îngrijiri medicale. Numitul S.V.M. este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe victima urmând a fi prezentată Serviciului Medico Legal Satu Mare pentru examinare, iar în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale se va face încadrarea juridică a faptei.

În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat  43  sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.800 lei.

În cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 847  sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.470 lei, şi au fost suspendate 6 permise de conducere.

comunicatIJP

Lasati un comentariu