Lansare de carte cu prilejul comemorării a 90 de ani de la trecerea în nefiinţă a Pr.dr.Vasile Lucaciu

• publicat la: 28 noiembrie 2012
Lansare de carte cu prilejul comemorării a 90 de ani de la trecerea în nefiinţă a Pr.dr.Vasile Lucaciu

Şcoala Gimnazială „ Vasile Lucaciu” din Carei, comemorează joi , 29 noiembrie , 90 de ani de la moartea celui care a fost pr.dr.Vasile Lucaciu, personalitate marcantă atât în plan spiritual şi politic cât şi în domeniul învăţământului românesc din acea perioadă.

Cu acest prilej, şcoala careiană care il are ca patron spiritual, organizează manifestări la care vă invită să luaţi parte.
Evenimentele vor debuta de la ora 12,00 cu un Te Deum oficiat de Preasfinţia Sa, Episcop Dr. Virgil Bercea alături de un sobor de preoţi şi depuneri de coroane şi jerbe de flori la statuia marelui patriot din faţa Şcolii Vasile Lucaciu din Carei .

Acţiunea va  continua în curtea instituţiei cu luări de cuvânt şi un scurt program artistic, urmând ca apoi să aibă loc o lansare de carte în sala festivă, urmată de discuţii libere.
Titlul cărţii este „Pr.dr.Vasile Lucaciu, părinte spiritual în clepsidra vremii”, avându-i ca autori pe  Alina Mocanu,Daniela Ciută şi  Nicoleta Latiş.

    „ Eu nu sunt decât o picătură din valurile fluviului omenirii

       Şi nu interesează picătura ci fluviul „  spunea tribunul.

Personalitatea lui a depăşit barierele timpului, râuri de cerneală curgând pe filele ce alcătuiesc numeroasele aparitii editoriale având ca element central „Leul de la Şişeşti”.

Prima parte a  cărţii evocă  şi rememorează  personalitatea  unui făuritor de imagini, a unui om politic ce a găsit porţi şi a modelat destine, după care sfera abordată devine  mult mai luminoasă şi mai strălucitoare prin prezenţa dascălilor, a învăţăceilor şi a gândurilor transmise peste ani.

Şi-au anunţat prezenţa foşti absolvenţi, ilustre personalităţi care fac cinste acestei şcoli, altădată Liceul Vasile Lucaciu, dintre care amintim: prof.univ.dr.Ioan Condor, fost preşedinte al Curţii de Conturi a României, prof.univ.dr.Ioan Chindriş, directorul Bibliotecii Academiei din Cluj Napoca, prof.Ioan Ardelean, fost senator de Alba,prof.Sorin Boldea.

Deasemenea vor fi prezente şi oficialităţi  locale si  judeţene.

 

redacţia

Lasati un comentariu