Comemorarea Eroului Națiunii Române, pr.dr.Vasile Lucaciu la Carei și Lucăceni

• publicat la: 24 noiembrie 2022
Comemorarea Eroului Națiunii Române, pr.dr.Vasile  Lucaciu la Carei și Lucăceni

Manifestările de la Carei dedicate comemorării a 100 de ani de la moartea marelui patriot, luptător pentru drepturile românilor și pentru Marea Unire, pr.dr.Vasile Lucaciu, încep încă din data de 25 noiembrie 2022.

Școala ,,Vasile Lucaciu” din Carei, în colaborare cu Direcția de Cultură Carei și Biblioteca Municipală Carei, organizează o serie de evenimente cultural-patriotice:
Vineri, 25 noiembrie, ora 13:30 – bustul Vasile Lucaciu din fața școlii
– Moment festiv, în cadrul căruia vor avea loc alocuțiuni din partea invitaților, un parastas în memoria marelui patriot și depuneri de coroane și flori
Vineri, 25 noiembrie, ora 14:15 – Sala festivă a Școlii ,,Vasile Lucaciu”
– Program artistic în memoria dr. Vasile Lucaciu
Luni, 28 noiembrie – Școala ,,Vasile Lucaciu”
– Deschiderea spre vizualizare a expoziției de desene și imagini inspirate din viața și activitatea părintelui Vasile Lucaciu
Marți, 29 noiembrie, ora 12:00 – Lucăceni
– Elevii Școlii Gimnaziale ,,Vasile Lucaciu” Carei, împreună cu elevii Școlii Gimnaziale ,,Vasile Lucaciu” Lucăceni vor evoca și omagia personalitatea părintelui Vasile Lucaciu, la 100 de ani de la trecerea lui în neființă.

 Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940, filiala Carei, ASTRA, Despărțământul Aurel Coza Carei, Asociația Unirea 2009 Carei, Societatea cultural-patriotică Avram Iancu Carei, Direcția de Cultură Carei organizează luni, 28 noiembrie, de la ora 12.30 un moment omagial la bustul dr. Vasile Lucaciu din Carei, la comemorarea a 100 de ani de la moartea Eroului Națiunii Române.

La Lucăceni, satul unde fiul lui Vasile Lucaciu, pr.Epaminonda Lucaciu, a pus bazele dezvoltării sale, va avea loc un spectacol omagial duminică, 27 noiembrie 2022, în organizarea Asociației Urmașii lui Lucaciu.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu