Părinţii care pleacă la muncă in străinătate trebuie să anunţe asistenţa socială

• publicat la: 28 noiembrie 2012
Părinţii care pleacă la muncă in străinătate trebuie să anunţe asistenţa socială

Guvernul a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care părinţii care doresc să plece la muncă in strainatate trebuie sa anunte serviciul de asistenţă socială cu 40 de zile inainte de a părăsi ţara.

Noua prevedere a fost inclusă in proiectul de modificare si completare a Legii privind protectia si drepturile copilului, anunta B1, care citeaza Mediafax. De asemenea, părintii trebuie să spună autoritatilor si cine se va ocupa de intretinerea copilului pe perioada absentei.

„Părintii sau tutorele, dupa caz, care au copii in intretinere  si intentioneaza sa plece la munca in strainatate sunt obligati sa notifice aceasta intentie serviciului public de asistenta sociala cu 40 de zile inainte de a parasi tara, cu nominalizarea persoanei care se ocupa de intretinerea copilului pe perioada absentei”, a anuntat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Măsura are ca scop responsabilizarea părintilor. In plus, se doreste si monitorizarea la nivelul autorităţilor locale si centrale a situatiei numărului de copii rămaţi in ţară in ingrijirea altor persoane.

sursa ziare.com

 

Lasati un comentariu