Atenţionare de călătorie – Ungaria

• publicat la: 14 decembrie 2012
Atenţionare de călătorie – Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în perioada următoare în Ungaria cu privire la previziunile meteorologice pentru acest sfârşit de săptămână. Astfel, Autoritatea Naţională de Administrare a Drumurilor din Ungaria a informat astăzi, 14 decembrie 2012, că pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică previziunile meteorologice semnalează lapoviţă şi ninsoare. Din această cauză, se solicită participaţilor la trafic atenţie sporită şi se recomandă pe cât posibil, amânarea călătoriei pe această perioadă.

Potrivit Serviciului naţional de meteorologie ungar, în ziua de sâmbătă, cerul va fi înnorat şi se aşteaptă ploi pe teritorii extinse. Până la orele amiezii, în partea de nord a ţării va cădea lapoviţă şi ninsoare. Se vor produce intensificări ale vântului. Temperaturile din timpul nopţii vor fi cuprinse între + 3 şi -5 grade, iar în partea vestică, mai ridicate. În timpul zilei, temperaturile vor fi cuprinse între 3-8 grade, iar în zona muntoasă chiar 0 grade.

Duminică, precipitaţiile vor înceta pe alocuri, după care se vor intensifica din nou, se preconizează ploi în partea de N, iar în N-E precipitaţiile vor avea formă de lapoviţă şi ninsoare. În partea de vest şi sud-vest, intensitatea vântului  se va reduce. Temperaturile vor fi cuprinse între -1 şi +3 grade iar pe timpul zilei vor fi cuprinse între 2-7 grade .

Informaţii despre starea drumurilor pe teritoriul Ungariei pot fi obţinute telefonic apelând nr.00361-336-2400, interior 0 sau accesând site-ul de www.utinform.hu

<http://www.utinform.hu/> .

 


	
	
		
       

Lasati un comentariu