Deputatul Viorel Buda în mijlocul careienilor

• publicat la: 3 decembrie 2012
Deputatul Viorel Buda în mijlocul careienilor

Luni,candidatul USL  in Colegiul nr 2 pentru Camera Deputaţilor,Viorel Buda, a fost din nou prezent in mijlocul careienilor,purtând cu aceştia un dialog despre  nemulţumirile dar şi aşteptările acestora de la noul Parlament ce va fi ales pe 9 Decembrie.

Viorel Buda a fost insoţit pe tot parcursul de membrii echipei USL Carei,consilierii  judeţeni  Rodica Maxi şi Iosif Pinter,consilierii locali Ilie Ciută,Marius Ciucoş,Dan Bontea,Ionuţ Oneţ,Păuşan Bujor şi numeroşi simpatizanţi.In oraşul său natal,Viorel Buda a venit de această dată in calitate de candidat pentru un nou mandat  la Camera Deputaţilor.

In timpul vizitei la piaţa de alimente,numeroşi careieni au dorit să  dea mâna cu el ,să il incurajeze sau să ii expună o parte din problemele cu care se confruntă.

S-au discutat proiecte de viitor,deputatul Buda luând la cunoştinţă despre iniţiativele tinerilor cu care a dialogat, in timp ce alţii işi aminteau  de perioada in care acesta era Inspector Şcolar General la Satu Mare.

Unele persoane au recurs chiar la a-l trage de mână pe deputatul Buda pentru a-l asigura de sprijinul lor  in confruntarea ce va avea loc duminică 9 decembrie.

In incinta pieţei au fost prezenţi in număr mare şi candidaţii UDMR,insoţiţi de cei doi primari  UDMR şi  reprezentantul rromilor din primăria Carei.

Toţi cetăţenii cu care s-a intâlnit staff-ul de campanie al deputatului Viorel Buda au declarat că vor vota cu candidaţii USL ,Viorel Buda pentru Camera Deputaţilor şi Virgil Enătescu pentru Senat.

 

comentarii

de lakatos la 3 decembrie 2012 - 22:18

votam USL ca a ajuns pentru noi diktatura de la RMDSZ/plin a fost la piata de udemerista cu geki si plasa cum nu au facut niciodata pana amu/si keizer si kovacs fost si cu geza da daca noi plecam de la servici taie ziua de lucru/mare frica ca nu iese la ei socoteala daca au dat bani pe pungi si nu mai ajunge ce spune popa la biserica/au dat banii si la altii partidele micute romanesti numa sa rupa de la usl si jeno acum iar bate bisericile romanesti unde ia la oameni scaunele unde ei stau si cand nu vine el/mare barom daca crede ca lume este proasta/eu saturat de ei si merg cu USL!!!!!!!!!

de Horia Mărieș la 4 decembrie 2012 - 06:00

Citim în „presa de ziare” locală, într-un articol publicat în 3 Dec 2012:

„…un obscur ONG din localitatea Patyod, Ungaria, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Nagykároly és Vidéke, s-a găsit să editeze un ghid turistic intitulat “Traseul legendelor sătmărene”, care conţine un limbaj agramat şi o mulţime de expresii jignitoare la adresa românilor.
Aceştia sunt denumiţi peiorativ “oláh” în secţiunea scrisă în limba maghiară, respectiv “vlahi” în secţiunea scrisă în limba română, fiind caracterizaţi drept un “popor primitiv”.

Asociaţia Culturală Nagykároly és Vidéke susţine că nu a avut niciun amestec în editarea textelor, care au fost realizate exclusiv de reprezentanţii Asociaţiei de Utilitate Publică Leader Szatmár din Patyod. …acest ghid a fost realizat din fonduri ale Uniunii Europene, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007- 2013, fiind distribuit în mod gratuit în ţara noastră în peste 1.500 de exemplare.
Nu este exclus ca acesta să fie distribuit şi în străinătate, întrucât nu este editat doar în limbile maghiară şi română, ci şi în engleză şi germană.”

„Ghidul a fost realizat de firma Optimum Reklám KFT la comanda Asociaţiei de Utilitate Publică Leader Szatmár (Szatmár Leader Kozhasznu Egyesület) din localitatea Patyod situată în judeţul învecinat Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria. …. Partenerul din ţara noastră al ONG-ului din Patyod este Asociaţia Culturală Nagykároly és Vidéke, care funcţionează pe lângă UDMR Carei.”

„Preşedintele UDMR Carei, Eugen Kovács, spune că textul ghidului turistic “Szatmári legendak utja/ Traseul legendelor sătmărene” a fost elaborat în întregime de reprezentanţii Asociaţiei de Utilitate Publică Leader Szatmár din Patyod, Ungaria.
“Chiar dacă nu sunt membru al Asociaţiei Culturale Nagykároly és Vidéke (între noi fie vorba, el nici n-ar trebui să fie membrană fiindcă oricum n-are nici o tangență cu cultura!), îmi pare rău că acele pasaje jignitoare la adresa românilor au ajuns să apară în acest ghid turistic.
Singura vină a celor din asociaţie o constituie faptul că nu au fost atenţi la textele scrise integral de partenerul de proiect din Ungaria. Reprezentanţii Asociaţiei Culturale Nagykároly és Vidéke n-au avut niciun amestec în redactarea acestor texte. Nu cred că are niciun rost să învrăjbim acum românii şi maghiarii din Satu Mare din cauza prostiei membrilor unui ONG din Ungaria şi a neatenţiei membrilor unei asociaţii din Carei.
Dacă reprezentanţii Nagykároly és Vidéke ar fi văzut textele înainte de a fi tipărite, în mod sigur ar fi renunţat la implementarea proiectului transfrontalier, refuzând să-şi pună numele pe o asemenea lucrare”, ne-a declarat primarul Eugen Kovács.”

Primașul ăsta agramat ne crede chiar proști.
Cum adică n-are primașul nici o legătură cu Asociaţia Culturala Nagykároly és Vidéke?
Cum adică reprezentanţii Asociaţiei Culturale Nagykároly és Vidéke n-au avut nici un amestec în redactarea acestor texte?
Da’ ce, ăia de la Asociaţia Culturala Nagykároly és Vidéke, parteneri cu ONG-ul maghiar într-un proiect transfrontalier sunt chiar chiori?
Că sunt tâmpiți, asta înțeleg, dar chiar să nu vadă de loc o hârțoagă pentru care au primit și bani în cadrul proiectului respectiv?
Chiar așa de puturoși sunt încât și să citească la final le este lene, chiar dacă n-au contribuit de loc cu muncă la redactarea fițuicii?
Unde a fost numitul Boros Ernő de data asta? A fost în concediu postnatal?

Cui vinzi matale gogoși legtiszteltebéslegdrágáabprimásjenőkebácsi?

De cine este editată fițuica săptămânală „Nagykaroly es Videke”?
Nu cumva de către Asociația Culturală Nagykároly és Videke adică de Nagykaroly és Vidéke Kulturális Egyesület?
Dar de redactorul sef de la „Nagykároly és Vidéke”, de stefangheorghistul cu diplomă și acte în regulă, numit Boros Ernő, chiar n-ai auzit? Nici pe ăsta nu-l plătești cu un salariu sănătos din bugetul Primăriei?
Dar de administratorul hârtiei de WC săptămânale, de numita Vénig Gabriella, șef birou, administrator public, consilier local din partea UDMR n-ai auzit? Sau nici pe madam Vénig n-o plătesti cu un salariu sănătos din bugetul Primăriei?

Nici de firma non-profit RDMSZ n-ai auzit primașule de Carei?

Dar de pagina de facebook NAGYKÁROLY ÉS VIDÉKE KULTURÁLIS EGYESÜLET RMDSZ ai auzit? Nu, n-ai auzit, fiindcă matale nu le ai de loc cu IT-ul.

N-ai matale chiar nici o legătură cu Nagykároly és Vidéke Kulturális Egyesület, nu-i așa? Usturoi n-ai mâncat, gura nu-ți miroase, al draqului și mare mincinos mai ești!

Păi nu îți este matale chiar de loc rușine, atât pentru broșurica de orientare turistică scrisă pe hârtie de WC și pe care tot matale ai nășit-o în sânul ofilit și sfrijit al Nagykarolyi RDMSZ, cât și pentru minciunile pe care le debitezi în permanență?

Ar cam trebui să-ți crape obrazul ăla de szamár pe care-l ai, de rușine, nesimțitule! Prost ești matale nene an-alfa-beta, nu cei de la ONG-ul maghiar, fiindcă ăia au știut extrem de bine ce fac, au făcut-o intenționat, tocmai fiindcă vă cunosc bine pe voi ăia de la primărie, vă știu deja că sunteți niște proști făcuți grămadă.

Ai curajul să dezvălui public, de ce sumă a beneficiat NAGYKÁROLY ÉS VIDÉKE KULTURÁLIS EGYESÜLET RMDSZ în cadrul respectivului proiect transfontalier, primașule? Că doar a trebuit să aprobi suma respectivă, să o treci prin votul Consiliului Local!

N-ai curajul, fariseule!
O să îți spun eu de ce sumă a fost vorba, și asta numai ca să nu mori prost.

ERDF awarded/ Lead Partner: Szatmár Leader Közhasznú Egyesület
Hungary, Szabolcs-Szatmár-Bereg, 4766 Pátyod Kossuth u. 46. = 79.580,74 €

ERDF awarded/ Project Partner 1, Asociatia Culturală Nagykároly és Vidéke
Romania, Satu Mare, 445100 Carei str. Kölcsey Ferenc Nr. 2 = 44.705,44 €

În traducere liberă, mincinosule legtiszteltebéslegdrágáabprimásjenőkebácsi, rezultă că NAGYKAROLY ES VIDEKE KULTURALIS EGYESULET RMDSZ a beneficiat de nici mai mult, nici mai putin decât de de suma de 44.705,44 € ca să nu facă nimic (patruzecisipatrudemiisaptesutecinci EURO)! Da scumpi mai sunteți, nenicule!

La banii ăstia, dobitocii de la Asociația Culturală Nagykároly és Vidéke – Carei ar fi putut măcar să citească brușura înainte de tipărirea ei. Fericiți însă cei săraci cu duhul, c-a lor va fi împărăția cerurilor, Amen!

Sperăm să se sesizeze IMEDIAT Instituția Prefectului Satu Mare precum și Corpul de Control al Guvernului referitor la ultima găinărie (dată în vileag) a lui Jenőke Kovács, marele primaș de Carei.

Oare nu vă este nici acuma clar, stimate organe de partid și de stat, că numitul Kovács Eugen, împreună cu gașca lui de mafioți locali, au sifonat 44.705,44 € (patruzecisipatrudemiisaptesutecinci EURO) din fondurile Uniunii Europene, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013HURO/0901, (Action: 2.1.3. Development of tourism – small scale investments in tourism attractions and tourism infrastructure, Registration No. HURO/0901/111/2.1.3, Total Project budget: 152.220,00 €, Total ERDF awarded: 124 286,18 €, Project start date: 01 October 2010, Project end date:: 31 March 2012, Project status: Finalized. The project aims the creation of a tourism route in the historical region of Szamtár and a software package, which goes beyond the borders and contributes to the uniform development of the border area.) via Asociația Culturală Nagykároly És Vidéke – Carei = NAGYKÁROLY ÉS VIDÉKE KULTURÁLIS EGYESÜLET RMDSZ Adresa: 445100 Carei str. Kölcsey Ferenc Nr. 2, Localitate: Carei, Judetul: Satu-Mare. Tel: 0261 864 864, direct către ziarul săptămânal „Nagykároly És Vidéke”?

Ce mai așteptați ca să-i legați pe toți ???
Asta eu chiar că nu înțeleg, ce mai așteptați oare?’

În rest, s-auzim numai de bine și să ne avem ca frații !

[Date de contact Asociatia Culturala Nagykaroly Es Videke – Carei. Sau altfel numita, pe f-book: NAGYKAROLY ES VIDEKE KULTURALIS EGYESULET RMDSZ Adresa: 445100 Carei str. Kölcsey Ferenc Nr. 2, Localitate: Carei, Judetul: Satu-Mare. Tel: 0261 864 864. Informatii registrul comertului Asociatia Culturala Nagykaroly Es Videke – Carei. Stare societate: INREGISTRAT din data de 24 octombrie 2001. Cod Fiscal: 14249029, Act autorizare: NR. 10/2001 JUD. CAREI, Asociatia Culturala Nagykaroly Es Videke – Carei nu este platitoare de TVA.]

de coriolan la 4 decembrie 2012 - 08:01

Am ramas stupefiat, citind cele scrise de d-ul Maries!Este clar!Ca si cetatean al acestei urbe, platitor de taxe si impozite la zi,rog organele abilitate, CORPUL DE CONTROL AL GUVERNULUI SI INSTITUTIA PREFECTULUI,sa se autosesizeze si sa ia odata masuri!…..s-au nu le avem , decat nominal?

de careiu la 4 decembrie 2012 - 09:30

si uite asa iese la lumina sovinismul primarului kovacs care a impus prin consilierii majoritari alegerea unui alt udmrist ca viceprimar si sfidand astfel comunitatea romaneasca din carei.
nu trecut asa mult timp decand jeno declara la inugurarea sediului udmr din nu se stie ce bani renovat ,ca romanii trebuie adusi la stadiul de iobagi.
degeaba se plimba pe la bisericile romanesti incercand cu disperare sa convinga de contrariul tot un sovin iredentist ramane la fel cum este si evazionist ce lucreaza cu angajati fara carte de munca!!!!!in primarie angajari in famiglie sunt la ordinea zilei totul e sa fii servil primarului asa ca nu ne miram ca tocmai consilierul lui personal de 4 ani platit de oras si redactor sef la ziarul udmr carei vine cu astfel de aparitii care de fapt nu sunt singurele!!!atentie la cartile scrise pana acum si veti vedea ca cele scrise de dl maries nu sunt noutati.curios ca maghiarizarea fortata a celor peste 15 mii de svabi nu face obiectiul de studiu al consilierului primarului platit din banii orasului si nici a romanilor carora li s-au schimbat pana si numele si erau obligati sa invete numa in ungureste in anii 40.

de Horia Mărieș la 4 decembrie 2012 - 09:54

@coriolan la 4 December 2012 – 08:01

Iată și câteva mostre de inteligență superioară conținute în capodopera numită „Traseul legendelor Sătmărene”, finanțată din fondurile Uniunii Europene în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013HURO/0901 cu suma totală de 124.286,18 €.

Ca să nu-mi spuneți că am bătut câmpii. Am păstrat cu sfințenie ortografia originală.

Să stai și să te crucești, nu alta.

Nu-i așa legtiszteltebéslegdrágábprimásjenőkebácsi? Spală-te matale pe mâini ca și Pilat din Pont (Quintus Pontius Pilatus) de NAGYKÁROLY ÉS VIDÉKE KULTURÁLIS EGYESÜLET RMDSZ, că noi te și credem. Altădată!

1919.
În 24 aprilie comitatul Sătmarului a fost ocupat de vlahi, pe care locuitorii i-au întreţinut. Au considerat tot comitatul ca o moşie a lor, prefectul şi subprefectul au fost vlahi. Ocupaţia a durat un an. Prin urmare al decretul ui nr. 4489/1919 din 23 septembrie al Consiliului guvernatorilor din Sibiu cea mai mare din raionul Nyírbakta, Nyírbátor şi Nyíracsád a fost afiliat în România. La retragere sa reinstaurat limba maghiară în administraţie.

1920.
În 4 iunie Tratatul de la Trianon a divizat judeţul Satu Mare în trei părţi. Suprafaţa a fost împărţită între Ungaria, România şi Cehoslovacia. Întreaga suprafaţă a fost de 6278 km2 din care România a obţinut 4505 km2 (71,75%) Cehoslovacia a primit Nagypalád (0,4%), la Ungaria a fost anexat Ugocsa, câţiva km2 nelocuit.

1923.
Sătmarul a fost unificat cu Bereg rămas în Ungaria. şi a devenit uncomitat unitcu Bereg. În partea română reşedinţa de regiune a devenit Baia Mare, Halmeu a devenit a României precum şi Szolnok-Doboka, în schimb Carei, Dobra , Hurezul-Mare, Rákosterebes au fost anexate la Sălaj.

1940.
În urma hotărârii de la Viena din 30 august, în 5-6 septembrie, teritoriul ocupat de români a fost eliberat, şi-a recăpătat hotarele de dinainte cu sediul la Satu Mare.

1944.
În 19 martie, s-a instaurat un guvern de interes străin.Odată cu ocupaţia germană la 9 mai a fost deschisă getoul la Mátészalka unde au fost adunate din totalul de 34983 evrei din Sătmar un număr de 16287, care au fost duşi în tabere de concentrare.
După aderarea României la sovietici, din 23 august, la 25 octombrie Divizia sovietică de puşcaşi nr. 133 şi a IV-a divizie de armată munteană au mărşăluit în Carei şi la Satu Mare, drept urmare teritoriul respectiv a fost anexat împreună cu nordul Transilvaniei la Romănia.
Partidele de stânga la 27 decembrie au ales comite principal şi funcţionari superior român. Timp de o lună s-a folosit administraţia bilingvă şi la Fehérgyarmat, Csenger şi Mátészalka.

1945.
La 4 ianuarie prin hotărâre de guvern s-a format Frontul Maghiar Independent, au reînnoit comisiile naţionale şi autoguvernare. În acestă lună, cei care aveau nume cu rezonanţă germană, bărbaţi şi femei au fost transportaţi la muncă silită în Uniunea Sovietică.
La 20 ianuarie după încetarea focului Moscova prin tratatul de la Trianon a reaşezat hotarele. Satu Mare şi Bereg a fost unificate, adică ceea ce a rămas, sub numele judeţul Szatmár-Bereg.

1950.
După reaşezarea judeţelor, judeţul Szatmár-Bereg s-a unificat cu judeţul Szabolcs, devenind Szabolcs- Szatmár.

1952.
Partea română a Sătmarului a fost afiliat la regiunea Maramureş.

1968.
La judeţul Satu Mare a fost lipit Tăşnadul şi împrejurimile şi au făcut schimb cu judeţul Bihor p unele comune: astfel comuna Pişcolt a trecut la Satu Mare, iar Curtuiuşeni la Bihor.

de emil la 4 decembrie 2012 - 14:37

@careiu
asta este doar o mostra in plus cu privire la sovinismul deja de multa vreme demonstrat de folegelista. de cate ori am afirmat ca acesti legelista de la nagypuszta si imprejurimi sunt horthysti, a sarit un legelista sub diferite nick-uri, ca ma iau de unguri, ca incit la dezbinare si tensiuni interetnice! asta in schimb, este ce? „Singura vină a celor din asociaţie o constituie faptul că nu au fost atenţi la textele scrise integral de partenerul de proiect din Ungaria. Reprezentanţii Asociaţiei Culturale Nagykároly és Vidéke n-au avut niciun amestec în redactarea acestor texte.” este deci, in vizuina din Asuaj -as fi zis „in viziunea”, dar adocsalas de Asuaj, vitez de szent orban, nu dispune de asa ceva – doar o neatentie, o greseala minora, produsa de admiratorii amiralului Polii din Potyad (stiu ca se scrie Patyod) pentru circa 80.000 de euro, pe care marii patrioti romani din nagy puszta legelo, n-au sesizat-o! ca, daca ar fi sesizat-o, ei, in patriotismul lor inflacarat, ar fi operat imediat corecturile necesare! ce mai, trucuri de dobitoci horthysti de la rmdszamar, prinsi cu mata in sac in atitudini ostile si jignitoare fata de romani!
De asta este bine ca in mijlocul Clujului, e statutia Iancului! Sade Iancu, ca statuie, sa le dea horthystilor (legelista, friss kakas, autonomisti secui etc.)…. avertisment!

de Horia Mărieș la 4 decembrie 2012 - 20:17

Altă minciună și neputință (impotență) kovăcistă.

Cităm titlurile articolelor apărute în ziarul online nagykaroly.ro referitoare la viitorul sediu al Primăriei Municipiului Carei. Lucrările trebuiau să fie finalizate în anul 2011. Asta, doar pentru o cronologie cât de cât exactă.

*** 7 aprilie 2011 – La toamnă Primăria se mută la Hanul Cerbul de Aur (în fostul Szarvas fogadó).
*** 23 iunie 2011 – Oare se mută sigur Primăria anul acesta?
*** 9 august 2011 – Cerbul de Aur, primărie, apă freatică, lucrări de hidroizolație
*** 19 august 2011 – Este aproape sigur: Primăria nu se mută în anul acesta.
*** 2 martie 2012 – În toamna asta se va putea muta – este adevărat, doar parțial – Primăria („Anziksz a leendő városházáról”).
*** 26 mai 2012 – Se înoiește Hanul Cerbul de Aur (adică Szarvas fogadó)
*** 26 iunie 2012 – La toamnă poate începe mutatul în sediul Primăriei
*** 4 decembrie 2012 – Primăria Careiului va fi o bijuterie. (Da nici vorbă să fie gata. Se lucrează la acoperiș pentru a proteja clădirea și lucrările de construcții deja efectuate de intemperiile iernii. „Lucrările se derulează conform graficului” – aceasta este ultima propoziție din articol).

Care grafic de lucrări nimeni nu știe, nimeni de la Primărie nu suflă nici pâs, deci Dumnezeu cu mila!

Credem că nici jenoke si nici bekoke nu mai stiu de nici o culoare cat a costat pana acum reconstructia cladirii datand din anul 1838 si nici când vor fi finalizate lucrările.

Un lucru este cert. O cladire nouă, modernă ar fi costat sigur mai puțin (decât cele cca 2 milioane de Euro inghițite până acum din bugetul local de firma prietenă primașului, SC Dominium SRL Satu Mare) și ar fi fost finalizată mult mai repede.

Iar Szarvas fogadó, o clădire cu o anumită valoare istorică, că doar aici a cunoscut-o Petőfi Sándor pe viitoarea lui sotie, pe Szendrey Júlia în ziua de 8 septembrie 1846 în timpul unui bal, ar fi trebuit să fie reconstruită, renovată în colaborare cu un partener din Ungaria și, evident, apelându-se la fonduri ale Uniunii Europene, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007- 2013.

N-ar mai fi fost nevoie de împrumuturi împovărătoare pe la bânci și care se vor derula până în anul 2027.
N-ar fi fost nevoie nici de creșteri de impozite si n-ar fi fost nevoie nici să se inventeze unele taxe noi, cum este de exemplu celebra deja taxă de „paragină”.

Dar când nu-i cap la primărie, vai de picioare.

La Primăria Careiului se preferă proiecte tranfrontaliere având ca temă legendele sătmărene (Carei fiind menționat cu legende referitoare la vrăjitoarele ce au fost arse pe rug prin secolul XVIII) și la care partenerii din RO, ne referim la NAGYKÁROLY ÉS VIDÉKE KULTURÁLIS EGYESÜLET RMDSZ, habar n-au să citească o prăpădită de broșură.

Cei de acest gen pot fi definiți exact cu primele două litere ale alfabetului grecesc.
Ei sunt niște an-alfa-béta.

În paranteză fie spus, nu știm exact ce s-a mai întâmplat cu notificarea de mai jos. Poate ne luminează chiar jenőke, că doar este vorba de prietenarii lui.

Oare ăsta este adevăratul motiv pentru care primașul jenőke s-a imprumutat urgent la bancă imediat după alegerile locale din acest an? Se dădea de ceasul morții ca să se împrumute (nu el, ci Primăria Municipiului Carei). Se împrumuta oare ca să-i salveze pe prietenarii lui de la SC Dominium SRL de procedura de insolvență?

Noi nu știm, noi doar întrebăm, noi nu dăm cu barda!
Dar prea tind să se lege unele de altele niște ițe vizibil de putrede. Ce coincidență nefericită! SC Dominium SRL Satu Mare intră în insolvență la sfârșitul lunii iunie 2012, iar Primăria Mun. Carei angajează un nou împrumut împovărător la o băncă în aceeași perioadă! O mână spală pe alta. Numai că-s foarte jegoase amândouă.
Exact ca și în cazul reabilitării castelului gróf Károlyi.

„Notificare privind deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitorului S.C. DOMINIUM S.R.L. Satu Mare
Data publicării: 25 iunie 2012

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. DOMINIUM S.R.L. Satu Mare – Satu Mare, C.U.I. RO6762960, nr. de înreg. O.R.C. J30/2118/1994, cu sediul social în Satu Mare, str. Teilor, nr. 21, jud. Satu Mare, potrivit Sentinţei civile nr. 1103/F din data de 14.06.2012, pronunţată de Tribunalul Satu Mare – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, în dosarul nr. 4324/83/2012, în temeiul art. 61 alin. (1) şi/sau alin. (2) şi art. 62, alin. (1) şi urm. din Legea privind procedura insolvenţei, coroborate cu art. 33 alin. (4) sau alin. (6), art. 35 şi art. 28, alin. (2) din acelaşi act normativ,

NOTIFICĂ

Deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitorului S.C. DOMINIUM S.R.L. Satu Mare – Satu Mare, prin Sentinţa civilă nr. 1103/F din data de 14.06.2012, pronunţată de Tribunalul Satu Mare – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, în dosarul nr. 4324/83/2012.”

In rest s-auzim numai de bine și să ne iubim ca frații.

de stefan la 4 decembrie 2012 - 22:08

romani,tineti minte ca udmr carei va umileste si a ales si viceprimar iar voi sunteti 45%.
dupa ce scriu carti denigratoare la adresa voastra au ajuns sa va cerseasca voturi si scriu articole in romaneste in ziarul de casa scris de consilerul primarului kovacs pe care il plateste din banii vostri.
dupa ca va jigneste si scrie ca sub stapanirea romanilot castelul s.a degradat acum va cere voturile cu tupeu.
romanii nu se pot angaja in primarie daca nu atiu ungureste de cand este udmr la primarie si acum cersesc voturi chiar in bisericile romanesti.!
nu uitati romani ca asta e tara voastra si nu voi sunteti minoritarii!
ei traiesc din banii romanesti veniti de la guvern!
primarii instiga impotriva romanilor pe care nu ii pot cumpara cu posturi si salarii.!
teroarea udmrista de la clubul elevilor nu mai poate fi ascunsa.!!!!romani nu mai plecati capul.!!!impreuna sunteti o forta.!!!!

de Horia Mărieș la 5 decembrie 2012 - 07:01

Ei au ales deja! Nu o să mai fie indeciși pe 9 decembrie.

…a nagykárolyi és környékbeli romák egyik vezetője, Sebestyén Géza: …nekünk, magyar ajkú romáknak….az RMDSZ az egyetlen szervezet, mely az itteni cigányság érdekeit is képviseli. ….’90 fekete márciusában a marosvásárhelyi magyarság megmentésére, a mellette való kiállásra környékbeli cigányok kerekedtek fel: „ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok!”

Cine se aseamănă se adună.
Sau, spune-mi cu cine te împrietenești, ca să-și spun cine ești.

Acum începe să-mi fie ceva mai clar ce s-a întâmplat în martie 1990 la Târgu Mureș.
Deși eu aș fi vrut să uit total de acele evenimente.
Mi-a reamintit însă de ele bulibașa Sebestyén Géza în articolul „A magyar ajkú romák is tartoznak valahova.” 2012.12.03. nagykaroly.ro.

A magyar ajkú romák se consideră o forță electorală locală serioasă, mai ales fiindcă îi depășesc numeric (așa susține bulibașa Sebestyén Géza) pe șvabii care sunt membri respectati ai comunității, datorită unității e care dau dovadă (a svábok, egységességüknek köszönhetően megbecsült tagjai a társadalomnak).

Oricum, Erdei D. István parlamenti képviselőjelölt (din partea RDMSZ = UDMR) a Biblia igéjére alapozva (le-a promis tot ajutorul bazându-se pe Biblie) egy erős csapat tagjaként tehessen valamit az itteniekért is a parlamentben munkálkodva (ca și membru al unei echipe puternice, inclusiv în parlament, și asta nu aiurea ci tocmai)…vasárnap délelőtt az újbörvelyi pünkösdista egyházközösség istentiszteleti alkalmával (duminică, și într-o anumită „biserică” a unei anumite secte locale din Berveniul Nou).

Cum rămâne însă cu implicarea Bisericilor (generic formulat) în politică și în alegeri? Sau la nagykárolyi és környékbeli romák nu se aplică nici un fel de „lege”, fiindcă ei le respectă doar și numai pe ale lor, pe cele stabilite de stabor?

[ Pentru cei care încă nu știu, staborul este o instanță neoficială organizată de comunitățile de romi de pe teritoriul României (și nu numai). Staborul este o justiție paralelă (numită de unii și subterană), care funcționează in paralel cu cea oficială: judecata țigănească. Deciziile sunt luate de judecătorii de stabor, numiți și krisinitori. Staborul este o instituție cu caracter închis, cu legi foarte clare, doar pentru țigani. ]

In calitatea ei eminamente spirituală, Biserica (generic formulat) nu ar trebui să sprijine un partid (ca de ex. in cazul prezentat mai sus RDMSZ = UDMR) sau altul, dar trebuie să fie împotriva polarizărilor excesive, a tensiunilor propagandistice, a urii manifeste, a intereselor de grup care periclitează interesul tuturor.

Dar oare de ce nu se mută ei cu toții în Ungaria dacă se consideră că sunt „magyar ajkú romák”?

S-or fi lămurit oare si ei, definitiv și irevocabil, că acolo nu sunt tolerați de „a nácik (Jobbik és leányvállalatai)” – cum chiar ei le spun „gardiștilor” ce poartă bocanci în țara vecină?

de Horia Mărieș la 5 decembrie 2012 - 23:20

Update.

Ioan Mircea Paşcu, eurodeputat, interpelează CE pe marginea proiectului “Legendele sătmărene”:

„“Întrebare cu solicitare de răspuns scris adresată de Ioan Mircea Paşcu Comisiei.

Subiect: Întrebare referitoare la măsurile luate de Comisia Europeană cu privire la folosirea fondurilor europene dedicate cooperării transfrontaliere dintre România şi Ungaria, în scopuri antieuropene
O parte dintre fondurile europene alocate proiectului “Legendele sătmărene” / “Legends of Szatmár” LESZ HURO/0901 din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013 au fost folosite pentru a promova mesaje revizioniste, de denaturare a istoriei, şi antieuropene. Fondurile FEDR (Fondul European pentru Dezvoltare Regională) acordate, în perioada 1 octombrie 2010 – 31 martie 2012, organizaţiilor “Szatmár Leader Közhasznú Egyesület” din Szabolcs-Szatmár-Bereg, Ungaria (79.580,74 €) şi Asociaţiei Culturale Nagykároly és Vidéke din Carei, România (44.705,44 €) au fost folosite şi pentru elaborarea unui site web “Traseul legendelor sătmărene” (http://www.szatmarilegendak.hu) a unor broşuri de informare/ghiduri turistice cu acelaşi nume, redactate în limbile română, maghiară, engleză şi germană. Textele au fost redactate şi tipărite în Ungaria de organizaţia non-guvernamentală maghiară, care a coordonat proiectul. Secţiunile de istorie şi etnografie ale celor două surse, finanţate cu banii contribuabililor europeni, au o abordare general ostilă care denaturează realităţile istorice, formulează judecăţi de valoare peiorative şi ofensatoare la adresa românilor (ex. popor primitiv) şi a şvabilor şi incită, implicit, la tensiuni interetnice.

1. Având în vedere sensibilitatea extrem de acută în regiune faţă de denaturarea adevărului istoric în scopuri politice; având totodată în vedere şi contribuţiile pozitive ale programelor de cooperare între guvernele, cetăţenii şi organizaţiile civice din România şi Ungaria, susţinute de Uniunea Europeană; dorim să ştim ce modalităţi de auditare şi control are Comisia asupra modului de utilizare a proiectelor finanţate din cadrul Fondului European pentru Dezvoltare Regională în ceea ce priveşte respectarea valorilor Uniunii şi ale drepturilor fundamentale ale cetăţenilor europeni.

2. Ce măsuri are în vedere Comisia pentru remedierea gravelor deficienţe prezentate şi asigurarea folosirii fondurilor europene pentru cooperarea dintre statele cu frontieră comună şi nu împotriva acestei cooperări?”

de bencze la 6 decembrie 2012 - 22:02

satui de UDMR!!!!votam pentru schimbarea!!!votam USL!!!!am vazut ce poate sa faca UDMR adica numai pentru cei din famiglie si noi traim mai rau ca pe vremea grofilor!!!
pentru USL!!!!
sa mai vedem si pe altii!!!

de relu la 6 decembrie 2012 - 22:34

respect domnule Buda !
votam USL ca sa mai scapam putin de dictatura UDMR din Carei si sa ducem si noi o viata normala in buna intelegere cu toti etnicii si nu condusi de un grup de mafioti cu tulipanul in frunte !
nici ungurii nu o duc mai bine ca romanii in Carei ci doar aia care is apropiati de cei doi sobolani cu fete umane

de glad la 6 decembrie 2012 - 22:54

stiri despre deputatul de udmr aliat cu pdlul lui boc si base care au jefuit tara si au pus pe butucu si invatamantul si sanatatea de au inchis si institutul inimii de la tg mures….hoti si banditi care vin acum si cer voturi de la cei la care le taiau salarii si pensii!!!
si mai votau si la 2 maini!!!
http://www.gazetanord-vest.ro/2012/02/22/deputatul-erdei-istvan-surprins-votand-la-doua-maini-video/

de Armina la 6 decembrie 2012 - 23:07

deputatul udmr erdei a votat pentru taierea salariilor si pensiilor alaturi de cei de la pdl care ard buzunarele tuturor cetatenilor indiferent de nationalitate..lista rusinii e plina de astfel de nume care acum vin in fata urnelor fara pic de rusine

Lasati un comentariu