Hramul bisericii din Crucișor

• publicat la: 30 ianuarie 2013
Hramul bisericii din Crucișor
Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef,  a participat azi la hramul bisericii din Crucișor. Singura biserică cu hramul Sfinții Ioan, Grigore și Vasile din Protopiatul Satu Mare a fost în sărbătoare, fiind neîncăpătoare pentru sătenii care au ținut să asiste la slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu protopopul Ioan Socolan și starețul Mănăstirii Măriuș.
Pe lângă preotul paroh din Crucișor, Daniel Chira, au oficiat și preoții din Bârsău, Iegheriște, Poiana Codrului și Roșiori.
Adrian Ștef a profitat de ocazie pentru a transmite tuturor sătmărenilor care și-au serbat onomastica ”La mulți ani !” și cele cele mai calde urări.
Cei trei Sfinti Părinti au fost luminători ai crestinătăţii, mari dascăli ai lumii care au lăsat importante scrieri, au imbogăţit sfintele slujbe. Sfântul Vasile cel Mare si Sfântul Ioan Gură de Aur au alcătuit Liturghiile ritului bizantin (acestora alăturându-se Liturghia Darurilor mai inainte sfintite, atribuită Sfântului Grigorie Dialogul), dar si alte importante cuvinte de invăţătură. Sfântul Grigorie de Nazianz – Teologul este autorul mai multor lucrari insemnate insă vestite sunt cele cinci cuvântări teologice, in care lamureşte taina adâncă a Sfintei Treimi.

Lasati un comentariu