Nu fac nimic la birou, dar câştigă până la 5.200 de lei pe lună

• publicat la: 9 January 2013
Nu fac nimic la birou, dar câştigă până la 5.200 de lei pe lună

17 angajaţi ai ANL merg degeaba la serviciu şi încasează salarii de mai bine de doi ani şi jumatate. Teoretic, se ocupă de implementarea programului “Case la ţară pentru specialişti”, lansat cu mare fast de fostul ministru Elena Udrea. Practic, nu s-a făcut nimic până acum în cadrul acestui program, informeaza Antena3.

Pentru salariile acestor angajaţi statul a plătit aproape 1,7 milioane de lei din aprilie 2010 până în prezent. Cel mai mare salariu îl încasează şeful direcţiei, care câştigă 5,200 de lei. Cu 400 de lei mai mult decât un secretar de stat. În prezent, postul este ocupat de fostul şef al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, Marian Iftimie.

Oficialii ANL spun că angajaţii acestui departament s-au ocupat în aceşti ani cu prelucrarea cererilor primariilor care au vrut să acceseze programul “10 case pentru specialişti”. Pentru că nici o cerere nu a fost finalizată, cei 17 angajaţi din departamentul special creat de Elena Udrea au stat degeaba şi, uneori, au mai rezolvat din problemele altor colegi din ANL. Iar această direcţie încă funcţionează.

Totul a inceput în primăvara lui 2010. Ministrul Dezvoltării Regionale de atunci Elena Udrea a anunţat începerea programului pentru construcţia de case pentru specialiştii care acceptau posturi la ţară. În fiecare comună din ţară urmau să se ridice câte zece case, pe care autorităţile locale le puteau apoi închiria către profesori, învăţători, medici sau poliţişti. Autorităţile locale ar fi trebuit să pună la dispoziţie loturi de teren de cel puţin 500 de metri pătraţi pentru fiecare casă şi să asigure utilităţile. În primul, an primarii din mai multe comune au trimis către ANL 15.000 de cereri.

sursa incomemagazin

comentarii

de consilieru la 9 January 2013 - 20:00

si de cei care iau 2.182 de lei lunar de peste 4 ani desi nu merg la servici nu scrieti?????

Lasati un comentariu