Ianculeştiul are un nou delegat sătesc

• publicat la: 3 februarie 2013
Ianculeştiul are un nou delegat sătesc

Pe o  vreme  “de nici câinele să  nu-l scoți din casă”, duminică 3 februarie 2013, de la ora 15.00, în satul Ianculești a avut loc  ședința pentru alegerea delegatului sătesc la care au participat peste 150 de persoane. Actualul delegat sătesc este Ioan Oneț, care deține această funcție de 8 ani. Deși în mod normal aceste alegeri trebuiau organizate imediat după alegerile locale din 10 iunie 2012, din motive mai mult sau mai puțin obiective acestea nu au avut loc până la data de duminică, 3 februarie 2013. Satul Ianculești  este în subordinea Administrației Locale Carei, având statut de cartier al Careiului.

Potrivit Legii Administrației Publice Locale, în satele din care nu există niciun consilier local la alegeri, trebuie ales un delegat care să reprezinte interesele cetăţenilor. Conform  Legii nr. 375/2009 pentru modificarea alin. (2) al art. 53 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, delegatul sătesc este ales pe perioada mandatului Consiliului Local de o adunare sătească, convocată cu cel puţin 15 zile înainte. Alegerea delegatului sătesc se desfăşoară în prezenţa primarului sau a viceprimarului şi a minimum 2 consilieri locali, cu majoritatea voturilor celor prezenţi la adunare. La adunarea săteasca pot participa toţi cetăţenii cu drept de vot şi domiciliul în satul Ianculesti. Potrivit legii, delegatul sătesc are un vot consultativ în cadrul Consiliului Local, dar va primi aceeaşi indemnizaţie ca şi un consilier local.

În pofida vremii reci și ploioase, înainte de ora stabilită, sătenii ”curgeau” spre locația stabilită pentru sedință și anume fostul Atelier Mecanic din cadrul școlii Ianculești, aceasta fiind la ora actuală singura clădire ce mai poate adăposti întruniri mai numeroase.

Au fost prezenti primarul Eugen Kovacs, consilierii USL Ilie Ciută, Ionuț Oneț, Bujor Păușan, Marius Rusu, Adrian Bucureștean, Hago Aron, consilier UDMR, Ecsedi Ioan, șeful Poliției Locale, funcționari din Primăria Carei, reprezentanți ai Jandarmeriei și Poliției Municipale Carei.

În antiteză cu vremea rece de afară, atmosfera din sala de ședință a fost una incendiară. Nemulțumirilor  acumulate de-a lungul ultimilor ani  li s-au adaugat cele recente, legate de intenția administrației careiene de reducere a  suprafeţei păşunii comunale, care a făcut obiectul unei sesizări la Instituția Prefectului în cursul lunii ianuarie.

Cel care a deschis adunarea sătească a fost Valentin Sorian și secretarul Primăriei Carei, doamna Sroth Clara.

Primarul Eugen Kovacs a dorit să  adreseze celor de față câteva cuvinte legate de activitatea lui Oneț Ioan ”un om serios în ochii mei, discuțiile și bârfele de acum sunt tardive”,  dar a fost înterupt pe parcurs de intervențiile unor săteni care și-au manifestat dezacordul față de cele afirmate de edil.

Deși organizatorii au încercat pe tot parcursul întrunirii să îndemne sătenii prezenți la calm și echilibru în exprimare, nemulțumirile  absolut firești ale oamenilor, stocate în suflet timp îndelungat au pigmentat adunarea cu reacții spontane ale unor curajoși dispuși să ofere detalii legate de diverse situații.

Valentin Sorian a apreciat calitatea de dascăl al delegatului sătesc Oneț Ioan, dar a scos în evidență  importanța calității de reprezentant al tuturor mebrilor comunității sătești pe care trebuie să o aibă un adevărat delegat sătesc. Dintre  nemulțumirile exprimate la adunarea de duminică, cele care  au devenit laitmotiv pentru toți vorbitorii au fost:  starea drumurilor din sat,  situația Căminului Cultural și intenția de reducere a suprafeței de pășunat.

În sală a fost prezent și profesorul pensionar Petru Dobra,fost delegat satesc,  al cărui discurs a fost bine primit și apreciat de toți.

De la început vreau să vă spun că nu e dracul chiar așa negru cum îl fac oamenii. Mă bucur că avem printre noi oficialități, jandarmerie și poliție. Doresc să vă amintesc că de-a lungul timpului am avut mai mulți primari. Dintre toti singurul Poosz este cel care a avut suflet și pentru Ianculesti si pentru aceasta îl pomenim mereu. Deși a fost de altă naționalitate a fost un om echilibrat și noi am simțit că a  fost un om cu suflet pentru oameni. Domnul Kovacs a făcut multe pentru careieni și îl felicit, dar noi locuim în Ianculești. Am fost de  mai multe ori ca să discut cu dumnealui pentru acordarea de titluri de cetățeni de onoare pentru Ianculești la două persoane cărora le datorăm  introducerea gazului, dar degeaba. Cred că Avram Iancu se cutremură pentru ce neînțelegeri și probleme avem noi aici. Dorința mea  e să aplecați puțin urechea și  spre Ianculești de unde dăm și noi contribuții la Primăria Carei. Primim și noi anual câte o lopată de amestec pentru gropile din drum. Am tot fost pe la Primarie pentru ajutor. După atâția ani ca primar, ajunge să ne uităm la cum arată școala și Căminul Cultural din Ianculești sau drumurile. Doresc ca noul delegat sătesc să fie o persoană demnă, insist să facă treabă multă și să poarte un dialog permanent cu sătenii, să fie neînfricat în discuțiile cu primarul, să ne informeze despre ce se întâmplă la ședințele Consiliului Local Carei.”

 

Singura propunere pentru delegatul sătesc a fost Ciprian Chiorean, propunere primită cu entuziasm și aplauze de toți cei prezenți. Au avut drept de vot persoanele peste 18 ani, cu domiciliul în Ianculești.

Datorită mobilizării exemplare a angajaților primăriei și a consilierilor locali, votarea s-a desfășurat în condiții impecabile și în timp redus. Din cei 126 de săteni cu drept de vot au votat pentru Ciprian Chiorean 125, o situație care nu mai are nevoie de niciun comentariu.

În aplauzele generale, Ciprian Chiorean a fost prezentat ca delegatul sătesc pe următorii 4 ani.

Primarul Kovacs a încercat să convingă asistența că  satul Ianculești reprezintă 3 % din municipiul Carei și deci contribuțiile pe care le tot invoca nu sunt semnificative la bugetul orașului. Nici încercarea de a enumera proiectele accesate pentru Carei nu a fost prea apreciată fiind întrerupt de sătenii care își exprimau punctul de vedere.

Consilierul local Ilie Ciută a apreciat prezența sătenilor în număr mare la desemnarea delegatului sătesc, pe care l-a asigurat de sprijin, dar l-a și îndemnat să își ia în serios aceasta funcție care îl obligă la un dialog permanent cu  toti sătenii.

Delegatul sătesc Ciprian Chiorean are 27 de ani și este maistru electromecanic pe utilaje grele de transport.

Pe fondul nemulțumirii generate de inițierea de către Primăria Carei a unui proiect de împădurire pe terenurile ianculeștenilor fără ca aceștia să fie consultați, Ciprian Chiorean a decis că este momentul să se implice în viața satului pentru a reprezenta intreresele celor mulți din Ianculești.

“Voi încerca să fiu cât mai aproape de oameni și de problemele lor. Tot datorită problemelor legate de pamântul nostru mă voi implica în înființarea unui composesorat care să apere drepturile sătenilor. Voi participa la ședințele Consiliului Local și voi aduce în fața aleșilor locali problemele noastre, încercând să aduc îmbunătățiri  chiar dacă nu din prima lună” a fost prima declaraţie e noului delegat sătesc ,Ciprian Chiorean.

 

Daniela Ciută

 

comentarii

de pr la 4 februarie 2013 - 10:15

Mult zgomot……
Pentru nimic…..

de motii la 4 februarie 2013 - 10:32

greu le pica la unii ca am schimbat pe omu lu kovaciu cu unu dea nost;helesteu o fost bun de luat de la noi da drmuri de facut nu se poate;amu ati pus ochii si pa pasune pentru paduri de pin la baiat si neamuri?
duhu lui AVRAM IANCU nu doarme!!!!grijiti bine cei care vreti sa luati paminturile ianculestenilor!!!!

de Jmecheru, la 4 februarie 2013 - 10:43

…se da jmecher
Mai bine si-ar tinea orele….
duh da jmecher

de smenu la 4 februarie 2013 - 10:58

orele va dor pa voi….
Nu mai iese pasenta cu pinu negru si terenu luat cu mana portocalie????
pamantu din ianculesti va trebe voua…..nu vreti si lancea lu horea?????

de anonim la 4 februarie 2013 - 16:50

fraerilo va preda cumva romana domnul VALENTIL

de anonim la 4 februarie 2013 - 16:52

da vi ciuda ca o ajuns primar CIPRI?????????????FRAERILOR

de motu la 4 februarie 2013 - 17:22

Ar fi bine sa mai mergi pe la ore de romana la domnul Valentin ca macar la comentarii sa nu te faci de ras!

de anonim la 4 februarie 2013 - 17:48

UNHDE AM GRESIT CORECTEZAMA TU DACA STI ROMANA SI SPUNEMI CATE CLASE AI TU DACA TE CREZI MARE. SPUNEM SA STIU UNDE AM GRESIT?

de elevudeamu2ani la 4 februarie 2013 - 21:42

Pai daia nu luai bacu
ca mia fost prof

de vivi la 4 februarie 2013 - 22:30

szia barat!
tot in Carei ai ramas?
imi pare rau ca nu ai reusit la bac da pentru cat de tembel erai sa zici mersi ca ai ajuns la liceu =si daca vrei bac luat intra la seminar pana mai prinzi loc.

de Costi la 4 februarie 2013 - 22:31

Felicitari Ciprian!
Forta Ianculesti!

de andreea morodan la 5 februarie 2013 - 16:19

Bravooo varu,esti cel mai tareeee! TE PUPAM!

de andreea morodan la 5 februarie 2013 - 16:38

Si nu te lasa,arata ce poti si da-le peste nas comentatorilor astora,care nu stiu nici sa scrie,ce aveti oameni buni?…voi va certati de la ,,care scrie mai corect,,dar sunteti depatre de subiect…Ar trebui sa va mandriti si sa asteptati rezultatele…si atunci sa vorbiti!!! FELICITARI SI MULT SUCCES ITI DORIM!

de tatucu la 5 februarie 2013 - 17:46

ianculesteni paziti-va pamanturile ca astia de vo luat helesteu is mai hapsini ca hortystii in 40 si odata va treziti fara ele ca umblatulipanii cu ai cu legea vanduti sapoi prafu se alege de ele daca nu va tineti de ele

de lavi la 5 februarie 2013 - 17:48

invatati sa scrieti si apoi comentati, am ramas uimita de ce am citit, chiar sunteti departe de subiect.Macar aveti curajul si va puneti numele. Iar in legatura cu noul delegat satesc sa aibe noroc, si multe impliniri. Doamne ajuta

de Sorian Valentin la 5 februarie 2013 - 17:49

Nu m-am considerat niciodata perfect, asa ca, om fiind, am si eu plusurile si minusurile mele dar am taria de caracter sa recunosc!!!.
Daca am gresit cuiva cu ceva astept persoana respectiva sa ma contacteze ca in timpul cel mai scurt sa pot indrepta lucrurile. Cat despre si pentru dvs. Domnule Jmecher doar 3 lucruri: – este usor sa jignesti si sa arunci cu noroi atata timp ca tu stai in umbra anonimatului.
– sunt sigur ca nu ati intrat dvs. in locul meu la ore, motiv pentru care dorm linistit.
– in limba romana cuvantul jmecher nu exista!!! dar daca vreti va explic ce inseamna smecher. ( consider ca aceasta este diferenta intre mine si dvs!, eu s dvs cu j !!!! )
ȘMECHER, -Ă, șmecheri, -e, adj. (Adesea substantivat) Care știe să iasă din încurcături, pe care nu-l poți păcăli; abil; isteț, dezghețat; șiret, șarlatan. – Din germ. Schmecker „persoană cu gust rafinat”.

de anonim la 5 februarie 2013 - 17:53

AR TREBUI SAS CEARA SCUZE DAMNUL PRIMAR DE LA PROF. VALENTIN CA LA JIGNIT

de Varga Mark la 5 februarie 2013 - 18:41

Heii. Jmecherule. una la mana daca ai ceva de spus sau o problema nu pe net tre so rezolvii sa te ascunziii… Adica noi traim in realitate nu stiu tu unde dar trezestete. doua la mana daca ai vreo problema cu Domnu. Valentin. ai si cu mine…
Si invata sa scrii… Inca tu zici la altcineva sa mai mearga la bac si chestii si tu nici macar nu stii sa scrii.

de Ioan Careianu la 6 februarie 2013 - 10:55

Trebuie sa se faca ceva si in Ianculesti,nu se poate altfel.Priviti, inca odata ,imaginile din text si observati cladirea scolii in ce hal a ajuns,nu peste mult timp va ajunge o ruina,la fel ca acele cladiri din parcul din Carei.Chiar,nu se poate face nimic pentru a le repara si sa li se dea o intrebuintare? Cred ca noul delegat-satesc,fiind tanar,va actiona mai responsabil pentru soarta locuitorilor si a satului lor.

de emil la 6 februarie 2013 - 20:25

anonimeni

1)”UNHDE AM GRESIT CORECTEZAMA TU DACA STI ROMANA SI SPUNEMI CATE CLASE AI TU DACA TE CREZI MARE. SPUNEM SA STIU UNDE AM GRESIT?”

2)”AR TREBUI SAS CEARA SCUZE DAMNUL PRIMAR DE LA PROF. VALENTIN CA LA JIGNIT”

mai sus e materialul clientului. urmează forma corecta:

1) Dacă știi romana, corectează-ma tu unde am greșit și spune-mi câte clase ai tu dacă te crezi mare. spune-mi, sa știu unde am greșit!

2) domnul primar ar trebui sa prezinte scuze domnului prof. Valentin, pentru ca l-a jignit.

de emil la 6 februarie 2013 - 20:29

@ elevu

n-ai luat bacalaureatul pentru ca nu stii sa scrii. daca ti-a fost profesor, pacat ca te-a lasat sa ajungi la acel examen, dupa ce ai apucat chiar sa intri la liceu pe nedrept! dupa cum scrii, nu trebuia nici sa ajungi in clasa a cincea, darmite la bacalaureat!

de persoana cu gust rafinat la 7 februarie 2013 - 08:08

care știe să iasă din încurcături, pe care nu-l poți păcăli; abil; isteț, dezghețat; șiret, șarlatan , numa calitati antiia

pai cine tea jignit ?
vino la mama sa te pupe !

de Horia Mărieș la 7 februarie 2013 - 16:47

Se mai poartă și la case mai mari tema “Primarul cacealmist care ne face să visăm frumos”. Asta-i “rețeta primarului”.

Incercăm să parafrazăm local cele ce se întâmplă la casele mai mari.

“Careienii nu par deloc deranjaţi că primarul lor îi duce de nas ca pe nişte proşti. Asta se vede şi din faptul că i-au oferit un nou mandat în fruntea urbei. Al treilea. I-a aburit cu străzi asfaltate, cu parcuri dendrologice în care vor paște cai, cu săli de bal fastuoase care-i vor face să viseze, la fel ca Petöfi Sándor, la câte o nouă Julia, i-a făcut din vorbe, iar ei sunt fericiţi cu el.

Dau în gropi, dar sunt fericiţi.

În timpul ăsta, primarul îi face să viseze frumos, la cum îşi vor conduce ei maşinile cu 130 km/oră, pe deasupra blocurilor din Cartierele MV1, MV2 și Republicii. Vom zbura cu toţii printre norişori albi şi pufoşi, iar gropile de la sol, devenite din ce în ce mai mari, nu vor mai deranja de bună seamă pe nimeni. Însă Ianculeștenii, orășeni de fapt și ei, fiindcă țin de municipiul Carei, vor înota tot în noroi. Noroc că au carași, crapi și somni în lacul lor, ca să le țină de foame.”

http://adevarul.ro/news/bucuresti/primarul-cacealmist-visam-frumos-1_51097d354b62ed5875bb9360/index.html

de Horia Mărieș la 7 februarie 2013 - 17:47

Citez din articol.

1) Dintre nemulțumirile exprimate la adunarea de duminică, cele care au devenit laitmotiv pentru toți vorbitorii au fost: starea drumurilor din sat, situația Căminului Cultural și intenția de reducere a suprafeței de pășunat.

2) Satul Ianculești este în subordinea Administrației Locale Carei, având statut de cartier al Careiului.

3) Potrivit Legii Administrației Publice Locale delegatul sătesc are un vot consultativ în cadrul Consiliului Local, dar va primi aceeaşi indemnizaţie ca şi un consilier local.

Cu tot respectul pe care trebuie să-l arăt față de instituțiile statului, fată de Parlamentul României – organul legislativ, constat că și Legea Administrației Publice Locale este una strâmbă.

Dacă delegatul sătesc are numai vot consutativ în Consiliul Local, oricât de bine intenționat și oricât de luptător va fi, primașul Kovács Jenö îl va trata tot cu indiferență (asta ca să folosesc un limbaj academic) în stilul (citez din nou din articol) “Primarul Kovács a încercat să convingă asistența că satul Ianculești reprezintă 3 % din municipiul Carei și deci contribuțiile pe care le tot invocő nu sunt semnificative la bugetul orașului.”

În ochii primașului și al consilierilor obedienți din partea UDMR, Ianculeștiul va fi perceput și în continuare ca un ‘cartier’ periferic, neglijabil, ca ceva de 3%, singurul interes fiind manifestat de acesti consilieri doar față de peștii din lac. Îl tot populează cu import din HU de câteva ori pe an, evident, pe banii contribuabililor careieni, inclusiv pe banii ianculeștenilor, că ei sunt contribuabili, nu-i așa?

Vă asigur eu, în ochii primașului Kovács Jenö prezintă mult mai multă importanță satul cu 560 de locuitori numit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szatmári kistelepülést, Géberjén, decât Ianculeștiul. Fiindcă așa este fajta lui, nu mai ai ce-i face.

În aceste condiții, lucrurile vor decurge și în continuare așa cunm cu tristețe a arătat în luarea lui de cuvânt domnul Mircea Dobra.

Și cu toate astea, stimate domnule Ciprian Chiorean, sus capul, nu vă lăsați, apărați prin toate mijloacele legale posibile interesele consătenilor Dvs., fiindcă ei si-au pus toate speranțele lor în Dvs., votându-vă.

Fiți brav, onest și demn.

Nu uitați niciodată că așezarea sătească Ianculeşti, a “moților de câmpie”, şi-a ales identitatea formându-şi denumirea din patronimicul eroului neamului, nimeni altul decât Avram Iancu. Și nu uitați nici că strămoșii Dvs. sunt de mult mai mult timp stabiliți în zonă, decât orice venetic pripășit prin Carei tocmai de prin Asaujul de Sus. Succes!

Copiii nu-nţeleg ce vor:
A plânge-i cuminţia lor.

Dar lucrul cel mai laş în lume
E un bărbat tânguitor.

Nimic nu-i mai de râs ca plânsul
În ochii unui luptător.

O luptă-i viaţa; deci te luptă
Cu dragoste de ea, cu dor.

(George Coșbuc, Lupta vieții)

de Horia Mărieș la 7 februarie 2013 - 18:24

@@dezghetat la 7 February 2013 – 18:16

Nu mă lasă redacția, mă tăt delește, deși scriu cât pot eu de civilizat, că v-aș zice eu mai multe, inclusiv despre pp-dd-kk.

de miti.GHIREAN la 10 februarie 2013 - 14:00

Felicitari Ciprian!multa bafta in noua functie si cat mai multa realizari!ESTI OMUL POTRIVIT PT ACEASTA FUNCTIE SI SUNT SIGUR CA REZULTATELE NU VOR INTARZIA SA APARA!!!
BAFTA!!

de anonim la 11 februarie 2013 - 22:16

toata lumea sus picioru ca sa joace verisoru astai tara motilor sa moara unghurii de ciuda ca motii is pe nr 1.traiasca satul lui iancu

de anonim la 11 februarie 2013 - 22:18

pentru Cipri suntem toti motii lui Iancu

de anonim la 11 februarie 2013 - 22:19

fara steagul sasilor ROMANI

de anonim la 11 februarie 2013 - 22:25

S-avenit ziua dreptatii ziua sfanta libertatii sa traiasca motii lui IANCU Ionut & Ilie [Parazitu & Ciubi] astias MOTI ADEVARATI.

de anonim la 11 februarie 2013 - 22:27

Plangand ai venit pe acest pamant cei din jur te-au asteptat razand vezi in asa fel sa traiesti ca atunci cand te vei stinge razand sai paraseSi pe cei ce te vor plange DANCIU SABIN

de Horia Mărieș la 11 februarie 2013 - 23:44

Nenorociti mai pot să fie unii!
Plini pânâ-n gât de fiere (epe) verde și de ură nesecată.
Mă refer la Kovács Jenö și la sluga lui josnică, la Boros Ernő.
Nu mă mai mir de loc că nu este de fel pace în Carei, atâta timp cât indivizi ca ăștia doi întrețin în permanență dihonia dintre români și maghiari. Iar ăștia doi sunt incurabili.
Eu aș risca să spun că cei doi sunt chiar bolnavi.
La cap.

De mult n-am mai fost atât de revoltat împotriva unor lepre, ca acum când am apucat să citesc ultimul număr din Nagykárolzfalva és Legelöje Hetilap (7 februarie).

Bag samă că primașul Kovács a ieșit foarte șifonat din întâlnirea care a avut loc duminică 3 februarie a.c. cu locuitorii “cartierului” careian numit Ianculești.

Nu poate să le ierte concetățenilor din Ianculești că i-au azvârlit unele chestii (adevăruri) drept în față, și că l-au mai și reclamat la prefectul Eugeniu Avram în problema izlazului ce se vrea a fi împădurit de primaș.

Pe chestia asta, Kovacs a început să plângă pe umerii slugii sale Boros, iar scribul, la rândul său, a început să măzgălească pe – și despre – legelö.
La comandă.

În privința legheleului ianculeștean, teoria cuplului Kovács-Boros este halucinantă. Cică dacă vor să-și ducă vitele la păscut pe izlaz, cei din Ianculești să facă bine să plătescă taxă Primăriei Carei, fiindcă terenul respectiv se află în scripte în proprietatea Statului Român, reprezentat de Primăria Carei. Sau o fi chiar în proprietatea privată a Mun. Carei.
Nu știu.

Așa o fi, nu pot nega, nu pot verifica în Cartea Funciară Carei, dar al cui a fost oare legheleul respectiv înainte de colectivizare/naționalizare?
Dacă a fost al comunității din Ianculești, pășunea de ce n-a fost retrocedată, ca să aibă oamenii unde să-si ducă vitele la păscut? Aud?

Una din sarcinile prioritare ale d-lui Ciprian Chiorean trebuie să fie neapărat lămurirea acestei dileme. Impreună cu delegații (inspectorii) prefecturii, care se pare că au făcut (în sfârșit) o vizită la fața locului, spre foarte marea supărare a primașului Kovács.

După ce se ocupă pe larg de supărările care-l rod pe primaș, de pizma lui împotriva Ianculeștiului și de lăcrămațiile lui, scribul de casă are timp să se ocupe (cu foarte subtilă ironie, crede dânsul) și de istoria Ianculeștiului, de moții de câmpie, de colonizarea acestora pe aceste meleaguri.

Da, așa este, moții de câmpie, oameni harnici, bravi și drepți, au fost colonizați aici după reforma agrarădin 1921. Nu neagă nimeni treaba asta. Avem și noi în bibliotecă monografia Plasa Carei, jud. Sălaj, 1937 apărută sub coordonarea dr. Ioan Gherman, pretorul plășii Carei, ba (culmea) am mai și citit-o.

Și ce este rău în asta?

Au fost unii colonozați în Carei mult mai târziu, prin anii ’70, tocmai din Asaujul de Sus, jud. Maramureș și totuși îi mai suportă (încă, și cu greu) pământul.

Imi mai place mie la individul ăsta munit Boros Ernö cő nu scapă nici un prilej ca să mai arunce câte o fumigenă, câte un nor de ceață, în direcția unora pe care-i vânează de mult. Vorbind de exemplu de ianculeșteni, le reproșează acestora că au fost “protejați” de foști lideri locali, cum ar fi de Ioan Tegzeș, fostul președinte al consiliului local Carei și de fostul primar din Carei, Ioan Corneanu.

Păi bine măi nenicule Boros, dumneata ai tupeul chiar până la cer de te tot legi de liderii comuniști locali, în vreme ce dumneata ți-ai făcut în mod cert studiile ziaristice la celebra Academie comunistă Ștefan Gheorghiu?
Te-ai vopsit între timp, gagiule?

Bag mâna în foc, deși nu-i cunosc CV-ul, fiindcă dânsul nu are practic așa ceva, că și Asaujeanul de Sus a dat muszai cu nasul, măcar o vreme, până ce l-au învățat să citească (că cu scrisul n-au avut spor), pe la Academia comunistă Ștefan Ghorghiu.

Păi voi doi, alde Boros și Kovacs faceți pe anticomuniștii? Nerușinaților!
La vremuri noi, tot noi, adică comuniștii Boros și Kovács, nu-i așa?

Ar trebui să vă crape obrazul de rușine, și asta în fiecare zi.

de Horia Mărieș la 12 februarie 2013 - 00:09

P.S. Constat că individul, Boros Ernö, este un tip citit. Îi place să citeze din cărți vechi, cum a fost de exemplu cayul și acum, cűnd a cita din dr. Ioan Gherman (nu German cum greșit apare pe copertă), 1937.

Mă întreb doar când va înapoia, el și prietenii lui, toți “colecționari” de zeghe, Bibliotecii Municipale din Carei, colecția de ziare din perioada interbelică numită “Szatmárnémeti Közlöny”, furată imediat din Biblioteca aflatő e atunci in Castel, după zăpăceala democratică ce a urmat pe plan local anului 1990?

Nu de alta, dar persoane apropiate lui, umblătoare prin manej, au văzut cu ochișorii lor volume din colecția respectivă, împodobind mândrele rafturi ale unor biblioteci private din Carei. Sau volumele respective, frumos legate în piele, au fost deja de mult exportate cu succes, și pe bani buni, în áara vecina si prietena, in HU?

de Horia Mărieș la 12 februarie 2013 - 01:04

Din nou P.S.

Domnule Ciprian Chiorean,

Intre timp am găsit. In cartea dr. Ioan Gherman, ed. 1937, la pagina 67 scrie: Ianculești poseda 222 jug. cat. pășune comunală.

Dați-i de-a dreptul în cap cu chestia asta primașului Kovacs Jeno.
Cartea o are și scribul comunist Boros Erno, dar o citește pe sărite.

Lasati un comentariu