Şcoala Populară de Artă îşi caută sediu

• publicat la: 19 februarie 2013
Şcoala Populară de Artă îşi caută sediu

La sediul Școlii Populare de Artă Satu Mare a avut loc o conferinţă de presă  sustinută de directorul unităţii de învăţământ, Mircea Deac,in prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean  Satu Mare, Adrian Ştef.

Școala Populară de Artă are ca misiune creşterea nivelului cultural-artistic al populaţiei din judeţul  Satu Mare formând o comunitate de consumatori de artă valoroasă şi totodată sprijinind şi instruind talentele din domeniul artistic, prin activităţile de educaţie artistică şi promovarea actului cultural sătmărean în ţară şi în străinătate.

Din cei 659 de cursanți înregistrați la finele anului 2012, 19 au obținut  premii la concursurile la care au participat. Scoala de Artă a organizat 41 de evenimente culturale și a încheiat 7 parteneriate.

Printre evenimentele organizate se numără „Concursul de arte plastice” în parteneriat cu Lions Club “Someş”, Festivalul  – Concurs regional de chitară clasică „Samus GuitArt”, ediţia a II-a, Concursul  Naţional de Dans Sportiv  „Cupa Sătmarului”,  ed. a II-a, organizat în parteneriat cu Federaţia Română de Dans Sportiv şi Royal Dance Club Satu Mare, Zilele Şcolii de Arte și Festivalul – concurs regional de muzică pop-rock „Muzica Inimii Mele”.

Pentru anul 2013, Școala Populară de Artă și propus să organizeze mai multe evenimente culturale printre care:  „Artă pentru sufletul celor mici” (caravana Şcolii de Arte la grădiniţele din judeţul Satu Mare), program de educaţie muzicală pentru copiii preşcolari, Festivalul instrumentelor cu claviatură, Simpozion cultural al profesorilor de canto, o tabără muzicală la Tokaj (Ungaria), o tabără de arte plastice şi muzică la Negreşti (în parteneriat cu Asociaţia Artiştilor Plastici), Festivalul – concurs internaţional de artă fotografică în parteneriat cu Asociaţia Fotografilor Sătmăreni „Prisma”.

Directorul Mircea Deac a făcut cunoscută si intentia de a se muta intr-o altă locaţie,clădirea in care funcţionează acum aparţinând Episcopiei Romano-Catolice,căreia i se plăteste o chirie de 5.500 lei lunar.

In demersurile sale,directorul Deac este sustinut de preşedintele CJ Adrian Stef,care a  declarat că “până la toamnă se impune găsirea unei noi locatii deoarece acest sediu este impropriu desfăşurării în condiţii optime a cursurilor, mai ales a celor de dans şi de balet. Şcoala de Arte este o instituţie care aduce venituri importante prin taxele pe care cursanţii le plătesc.Am initiat deja o discuţie cu conducerea primăriei noastre şi am identificat  clădireaŞcolii nr. 5 de pe Wolfenbutel ca fiind mai adecvată doar că e nevoie de renovare.Rămâne  să primim  dreptul de administrare pentru a putea amenaja acea clădire. Ne dorim ca până la toamnă să reuşim realizarea acestui obiectiv”.

 

redactia

Lasati un comentariu