Constantin: Niciodată laptele din România nu a fost mai sigur ca astăzi

• publicat la: 21 martie 2013
Constantin: Niciodată laptele din România nu a fost mai sigur ca astăzi

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a declarat miercuri seară, la un post tv, că laptele şi produsele de lapte din România sunt mai sigure ca niciodată.

„Niciodată laptele sau produsele de lapte din România nu au fost mai sigure ca astăzi. De ce spun că sunt sigure? În mai puţin de două săptămâni, am realizat peste 1300 de analize în România. Ca şi element de comparaţie, în 2012, s-au făcut 15 analize. Consumatorul care astăzi e reticent în a cumpăra, trebuie să fie mai sigur decât altă dată. Astăzi cu adevărat toate produsele sunt trecute prin acest filtru”, a spus Constantin.

Îngrijorat din pricina scăderii consumului de lapte, ministrul a afirmat:

„Astăzi avem certitudinea că tot ce se consumă este absolut corect. Consumatorul este protejat. Însă avem probleme pentru că a scăzut consumul şi procesatorii şi fermierii înregistrează pierderi pentru că nu au putut câteva zile să îşi comercializeze la aceeaşi capacitate laptele pe care l-au produs. Atunci când apare o problemă de acest gen, sunt oameni politici care, având alte interese, se agaţă de acea problemă, încearcă să o intensifice, să o ducă la un alt nivel astfel încât să aibă avantaje politice din tot acest scandal”.

Ministrul s-a arătat totodată îngrijorat de imaginile în care au fost prezentaţi fermierii care aruncau tone de lapte pe câmp.

„Sunt îngrijorat de imaginile pe care le-aţi arătat. E o imagine care nu caracterizează industria din România şi nu caracterizează ceea ce vrea să facă ministerul cu industria respectivă. Noi am promovat produsele româneşti. Vrem să sprijinim zootehnia din România”.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de vasile la 15 aprilie 2013 - 10:52

Eu consum lactate fara probleme de la Muller, chiar daca s-a declansat scandalul asta cu aflatoxina. Imi plac pentru ca sunt gustoase, am si un iaurt preferat, cel cu orez si lapte :D!

Lasati un comentariu