Activităţi multiple la Liceul Tehnologic Carei

• publicat la: 10 aprilie 2013
Activităţi multiple la Liceul Tehnologic Carei

Săptămâna  „Să ştii mai multe, Să fii mai bun”   le-a oferit elevilor oportunitatea  desfăşurării mai multor activităţi. Astfel,elevii de la Liceul Tehnologic”Simion Bărnuţiu’ din Carei au colaborat cu  profesorii  lor,rezultatul fiind mai mult decât  multumitor.

Dintre aceste activităţi,s-au  conturat următoarele :experienţe de laborator, elevii fiind îndrumaţi  de doamnele profesor Czima Matilda şi Sfâra Simona, vizionari de filme, concurs de recitări poezii,cu jurizarea  prof. de limba română Galea Mariana şi Chiş Lorena.  Prof. Micle Gheorghe şi  Buga Ioan  i-au învăţat pe elevii  să fie preventivi  în situaţii dificile . Pr. Pop Valer  împreună cu un grup de elevi au facut un tur al bisericilor din oraşul Carei, conştientizându-i  în aceleşi  timp pe elevi despre rolul rugăciunii şi a postului în viaţa unui credincios.

Elevii voluntari din această şcoală au confecţionat felicitări pentru sărbătorile pascale cu copii de la Casa de tip familial  „Speranţa” fiind îndrumaţi de  prof. Szucs Angela şi Achim Mihaela.  Împreună cu  diriginţii şi cu maiştri instructori,au fost vizitate fabricile „Polipol” şi” Continental”.

Aflându-ne în perioada postului patimilor Mântuitorului, un grup de elevi a demarat o vizită de studiu la Mănăstirea „Ţeghea” din Craidorolţ. Aici,tinerii au fost initiati de către măicuţe cum să bată toaca iar maica ghid  le-a vorbit   despre stilul arhitectural  bizantin şi modul în care sunt construite bisericile din lemn.Tot aici,a fost vizitat atelierul de pictură a icoanelor.

Un alt grup de elevi,insotiti de prof. Kato Anca şi Achim Mihaela,a vizitat Mănăstirea „ Sfânta Cruce” din Oradea, admirand  pictura exterioară a bisericii mănâstirii,aceasta unică în Transilvania.

Instructorii auto Fabian Eleonora  şi Leneschi Vasile i-au implicat pe elevii  dornici  de a conduce o  maşină in lectii de conducere pe  o pistă special amenajată. A fost  vizitata  în această săptămână expoziţia de păpuşi cu cap de porţelan expuse la Muzeul Orăşenesc din Tăşnad,expoziţia de arme expuse la Muzeul Karoly din Carei, armele fiind aduse de la Muzeul Bruckental din Sibiu şi expoziţia de ouă  pictate expuse la Muzeul” Ţării Crişurilor”.

Nu au lipsit nici momentele  „dulci”,prof. Silaghi Luminiţa şi Pleşa Elena  pregătind  cu un grup de tinere, „cel mai dulce gogoş”.

Elevii claselor de a opta au fost  aşteptaţi şi primiţi de către profesorii şi elevii din  liceu pe tot parcursul saptamanii pentru a li se prezenta dotarea tehnica a şcolii precum si salile de clasa sau bibiliotreca.O saptamana deosebit de activa pentru toti cei implicati,dupa care binemeritata vacanta va da posibilitatea recreerii si reinceperii unui nou modul scolar cu forte proaspete.

 

Consilier scolar,Achim Mihaela

Lasati un comentariu