Meniul anti-respiraţie neplăcută

Dieteticianul american Amy Jamieson-Petonic, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietetică, face următoarele sugestii.
Consumaţi:
- mere – ajută la eliminarea plăcii bacteriene şi a particulelor dintre dinţi;
- produse bogate în vitamina C (lămâi, portocale) – opresc dezvoltarea bacteriilor şi neutralizează mirosurile care provin de la mâncăruri ca usturoiul sau ceapa;
- iaurt grecesc – scade nivelul de hidrogen sulfurat din gură, un rest de la bacteriile anaerobe;
- scorţişoară – omoară bacteriile care provoacă mirosuri;
- ceai verde – are efect antibacterian şi luptă cu germenii din interiorul cavităţii orale, ajutând la reîmprospătarea respiraţiei;
- morcovi şi ţelină – împiedică formarea plăcii bacteriene şi asigură o respiraţie fresh;
- cardamom şi fennel – seminţele acestor condimente deţin proprietăţi antimicrobiene care împiedică instalarea respiraţiei neplăcute;
- ceai de ghimbir sau mentă – uşurează digestia, combate refluxul gastro-esofagian şi reduce hiperaciditatea, care sunt responsabile uneori de respiraţia neplăcută;
- pătrunjel – mestecaţi câteva frunze pentru a reduce nivelul de bacterii din cavitatea orală.
sursa csid.ro