Meniul anti-respiraţie neplăcută

• publicat la: 29 aprilie 2013
Meniul anti-respiraţie neplăcută

Dieteticianul american Amy Jamieson-Petonic, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietetică, face următoarele sugestii.

Consumaţi:

  • mere – ajută la eliminarea plăcii bacteriene şi a particulelor dintre dinţi;
  • produse bogate în vitamina C (lămâi, portocale) – opresc dezvoltarea bacteriilor şi neutralizează mirosurile care provin de la mâncăruri ca usturoiul sau ceapa;
  • iaurt grecesc – scade nivelul de hidrogen sulfurat din gură, un rest de la bacteriile anaerobe;
  • scorţişoară – omoară bacteriile care provoacă mirosuri;
  • ceai verde – are efect antibacterian şi luptă cu germenii din interiorul cavităţii orale, ajutând la reîmprospătarea respiraţiei;
  • morcovi şi ţelină – împiedică formarea plăcii bacteriene şi asigură o respiraţie fresh;
  • cardamom şi fennel – seminţele acestor condimente deţin proprietăţi antimicrobiene care împiedică instalarea respiraţiei neplăcute;
  • ceai de ghimbir sau mentă – uşurează digestia, combate refluxul gastro-esofagian şi reduce hiperaciditatea, care sunt responsabile uneori de respiraţia neplăcută;
  • pătrunjel – mestecaţi câteva frunze pentru a reduce nivelul de bacterii din cavitatea orală.

 

sursa csid.ro

Lasati un comentariu