Seminar la Satu Mare despre modificările legislative în anti-doping

• publicat la: 4 ianuarie 2022
Seminar la Satu Mare despre modificările legislative în anti-doping

Agenția Națională Anti-Doping invită personalul din direcțiile de tineret și sport județene, reprezentanți ai asociațiilor și cluburilor sportive, sportivi, persoane care activează în domeniul sportiv și ofițeri antidoping la un seminar gratuit în scopul informării și conștientizării schimbărilor aduse legilor din domeniul anti-doping. Acesta va avea loc miercuri, 12.01.2022, la Satu Mare.

Seminarul organizat de Agenția Națională Anti-Doping va fi axat pe informarea și conștientizarea schimbărilor aduse Legii nr.227/2006 (modificată prin Legea 310/2021) privind prevenirea și combaterea dopajului în sport și Legii nr.104/2008 (modificată prin Legea 219/2021) privind prevenirea şi combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc.

În urma discuțiilor, ANAD își propune să creeze o imagine mai clară asupra modificărilor ce se impun legislației naționale de referință în contextul deciziei statelor membre ale Consiliului Europei și Agenției Mondiale Anti-Doping de a avea o legislație unitară cu privire la prevenirea și combaterea dopajului în sport.

Subiecte abordate vor fi:
• noul cadru legal în contextul anti-doping (Legea nr. 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport)
• atribuțiile și responsabilitățile sportivului
• atribuțiile și responsabilitățile personalului suport
• contravenții și pedepse
• noile modificări aduse de Legea 104/2008 (modificată prin Legea 219/2021 privind prevenirea şi combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc) în ceea ce privește consumul de substanțe cu grad mare de risc
• sălile de sport și politicile anti-doping

Seminarul durează o zi, are un număr limitat de participanți și respectă toate măsurile sanitare în vigoare. Face parte dintre cele 42 de evenimente de informare și conștientizare organizate în fiecare județ din țară. Pentru înscrieri: poca@anad.gov.ro.

Seminarul de o zi este susținut de Agenția Națională Anti-doping prin Proiectul „Ajustarea legislației relevante privind combaterea dopajului în sport”, proiect cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă și de la bugetul de stat de care instituția beneficiază, Cod MySMIS 130073, Cod SIPOCA 740.

Mai multe informații sunt pe www.anad.gov.ro.

Lasati un comentariu