“Neînţelegerea” pe scena Teatrului de Nord

• publicat la: 6 aprilie 2013
“Neînţelegerea” pe scena Teatrului de Nord

Duminică 7 aprilie, de la ora 19.00, secţia română a Teatrului de Nord vă invită la o nouă premieră în cadrul proiectului „Insomnia – nocturne”:  „Neînţelegerea”de Albert Camus, regia Cristian Ioan, scenografia Klara Labancz.

Distribuţia: Dorina Nemeş, Raluca Mara, Adriana Vaida, Ciprian Vultur, Stelian Roşian.

Spectacol cu publicul pe scenă.

Acum 60 de ani, un mare scriitor francez (care ar fi împlinit acum 100 de ani) a scris una dintre cele mai triste, ciudate și năucitoare piese de teatru. Scriitorul s-a numit Albert Camus iar numele piesei este „Neînțelegerea”. Povestea se apropie foarte mult de ceea ce astăzi apare inscripționat tot mai des pe ecranele televizoarelor înaintea unor filme, când ni se anunță că vom vedea un ”thriller” – dar nu intenționez să o spun aici pentru a nu strica surpriza spectatorilor. Sigur este că a fost inspirată după o istorie reală petrecută la începutul secolului trecut în Bohemia cea umedă și întunecoasă – o provincie cehă foarte apropiată de Germania – într-un orășel pictat parcă de Hieronymus Bosch. Dacă nu m-aș feri  de comparații nepotrivite aș spune că tema acestui text, prin întrebările existențiale pe care le propune, prin căutarea disperată a divinității și rostului omului pe lume, se apropie de marile tragedii umane descrise de Shakespeare în „Hamlet” sau Goethe în „Faust”.

Împreună cu o echipă de actori foarte înzestrați -Dorina Nemeș, Adriana Vaida, Raluca Mara, Ciprian Vultur și Stelian Roșian -într-un decor de castel gotic imaginat de Klara Labancz și pe acordurile melodiei „Avant de mourir” a lui Georges Boulanger interpretată de maestrul Rudolf Fatyol – vă invităm să participați la această aventură artistică pe care noi, realizatorii ei, o iubim foarte mult și o considerăm deosebit de importantă pentru peisajul teatral actual.  (Cristian  Ioan)

NEÎNŢELEGEREA de Albert Camus

Regia: Cristian Ioan

Scenografia: Klara Labancz

Coregrafia: Gabriela Tănase

Distribuţia:

Martha– Dorina Nemeş

Maria– Raluca Mara

Mama– Adriana Vaida

Jan– Ciprian Vultur

Bătrânul Servitor– Stelian Roşian

 

Preţul biletelor: 12 lei

Lasati un comentariu