Numirea procurorilor şefi este amânată

• publicat la: 2 April 2013
Numirea procurorilor şefi este amânată

Premierul Victor Ponta a anunţat, după întâlnirea cu secţia de procurori a CSM că nu s-a vorbit despre nominalizări la şefia Parchetelor, ci s-a stabilit că va fi numit un nou ministru al Justiţiei care să meargă pe o procedură “de selecţie a viitorilor procurori şefi cu toate etapele”.

“Nu am vorbit de niciun fel de nume, nici aici la CSM, nici cu altă ocazie, chiar dacă pentru dvs sunt iportante numele. Nu am făcut asemenea nominalizări, am discutat despre procedură: dacă mergem pe cea prevăzută de lege – propunerea procurorilor şefi făcută premier, cu aviz de la CSM şi numire de către preşedinte – sau pe procedura discutată şi cu ministrul Pivniceru şi Comisia Europeană, care presupune anumite etape discutate de Pivniceru cu secţia de procurori. Opinia secţiei de procurori e de a merge pe o procedură de selecţie cu toate etapele. Am luat act, am spus că nu vreau să facem propuneri decât dacă ne inţelegem asupra procedurii de urmat”, a explicat Ponta.

El a adăugat că vor participa la selecţie toţi cei care vor să se înscrie. “Nu ştiu când vom avea o nominalizare, probabil voi numi un nou minsitru al Justiţiei”, a punctat Ponta.

Anterior, premierul Victor Ponta a confirmat, după participarea la festivităţile prilejuite de Ziua Jandarmeriei, că o va numi pe Laura Codruţa Kovesi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). La plecarea de la festivităţi, înainte să se urce în maşină, premierul a fost întrebat dacă o va numi pe Kovesi la conducerea DNA, iar răspunsul acestuia a fost: “Da”. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, susţine că premierul a răspuns afirmativ la întrebarea dacă va susţine declaraţii la CSM pe tema numirii procurorilor şi nu la cea privind o numire a Laurei Kovesi la şefia DNA.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu