Ponta participă la şedinţa CSM – Incă un scandal in Justiţie?

• publicat la: 11 aprilie 2013
Ponta participă la şedinţa CSM – Incă un scandal in Justiţie?

Premierul Victor Ponta, care este si ministru interimar al Justitiei, participa, joi, de la ora 09.00, la sedinta plenului CSM.

Pe ordinea de zi a sedintei se afla mai multe cereri ale Ministerului Justitiei pentru modificarea statelor de functii si de personal ale mai multor instante din tara.

Printre ele se afla DIICOT, Curtea de Apel Bucuresti, precum si curtile de apel Iasi, Timisoara, Alba Iulia, Craiova, Oradea, Ploiesti.

Magistratii ii vor cere socoteala lui Ponta pentru reducerea atributiilor CSM de a desemna judecatorii romani la CEDO.

Intr-o ordonanta de urgenta adoptata deja de Guvern, se prevede ca nu CSM este forul care propune candidatii la functia de judecator al CEDO din partea Romaniei, asa cum era intr-un act normativ mai vechi.

Tot joi se ia in discutie si raportul Inspectiei Judiciare cu privire la solicitarea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de a li se apara independenta si impartialitatea.

Pe de alta parte, Ponta are nevoie de la CSM de avizarea celor sase procurori numiti la parchete, al carei termen a fost devansat miercuri. Astfel, CSM a decis ca audierile sa aiba loc la 10 mai si nu la sfarsitul lunii mai, cum era prevazut in calendarul initial.

Premierul a anuntat deja ca va ridica, la sedinta CSM de joi, subiectul programului de audiere a propunerilor pentru functiile de procurori sefi, iar pana in acel moment vor fi depuse toate documentele candidatilor pentru cele sase functiile de conducere.

Proiectele manageriale ale procurorilor propusi de ministrul interimar al Justitiei, premierul Victor Ponta, pentru functiile de conducere din PICCJ, DNA si DIICOT, au fost publicate, miercuri, pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu