Peste 140 de angajări la Busa Locurilor de Muncă

• publicat la: 20 aprilie 2013
Peste 140 de angajări la Busa Locurilor de Muncă

AJOFM Satu Mare a pus la dispoziția persoanelor participante la bursa generală a locurilor de muncă din data de 19.04.2013, un număr de 433 de locuri de muncă din care 40 pentru persoanele cu studii superioare.

La bursa generală a locurilor de muncă au participat 57 de agenți economici, din totalul de 200 de agenți economici care au fost contactați în vederea oferirii de locuri de muncă vacante.

De asemenea, au fost organizate standuri speciale pentru: Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare, Asociația Persoanelor cu Handicap Fizic, Biroul de recrutare al Centrului Militar Județean Satu Mare, Organizația Caritas, Anvis Rom SRL.

Un stand special a fost organizat la solicitarea Facultăților din Satu Mare, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Academia Comercială Satu Mare, care și-au prezentat oferta esucațională pentru viitorii absolvenți prezenți și ei la bursa locurilor de muncă în număr de 230 de elevi.

La solicitarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Satu Mare a fost organizat un stand special în vederea informării tinerilor cu privire la manifestările ce vor avea loc în perioada 2-9 mai 2013 cu ocazia organizării „Zilelor Tineretului”.

Din cele 1600 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, participante la bursă, au fost selectate în vederea angajării un număr de 450 de persoane, iar un număr de 143 de șomeri au fost încadrați în muncă.

Oferta de locuri de muncă a fost variată și generoasă, cele mai multe locuri de muncă fiind oferite în domeniul confecțiilor (98 locuri), construcțiilor (55 de locuri), industriei mecanice (52 locuri), asigurarilor (38 locuri), iar 190 locuri de muncă în alte domenii.

Pentru persoanele cu studii medii au fost oferite locuri de muncă pentru următoarele meserii: asamblator montator profile aluminiu, zidari, dulgheri, instalator instalații tehnico-sanitare, sudor, lăcătuș mecanic, zugrav, vopsitor, șoferi, laborant chimist, mecanic auto, confecționer articole textile, confecționer tricotaje, strungar, agent vânzări, tâmplari, bucătari, barman, ospătar, vânzător, cizmar.

Pentru persoanele cu studii superioare s-au oferit un număr de 40 de locuri de muncă în următoarele domenii: inginer tehnolog prelucrări mecanice, inginer construcții hidrotehnice, inginer geodezie, inginer geologie, inginer căi ferate drumuri și poduri, inginer mecanic.

Menționăm că la deschiderea oficială a bursei locurilor de muncă au fost prezenți oficialitațile  județului Satu Mare dintre care amintim: Prefectul Județului Satu Mare,  Eugeniu Avram, subprefectul  Cristian Sasu, Președintele Consiliului Județean,  Adrian Ștef, viceprimarul municipiului Satu Mare, d-na Marcela Papici, precum și directorii de instituții publice: Mircea Ardelean, Gavril Ardelean, Mariana Roman, Eugenia Sabou, Adina Filip, Octavian Apan, Eugenia Ardelean, Gabriel Leș, Ardelean Ioan.

De asemenea au mai participat și membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Satu Mare.

Colectivul AJOFM Satu Mare și-a exprimat optimismul în ceea ce privește organizarea unor astfel de evenimente și în viitor pentru faptul că oferă șanse reale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă de a-și găsi pe loc o slujbă.

redactia

Lasati un comentariu