RAR poate bloca autovehiculele cu probleme

• publicat la: 4 aprilie 2013
RAR poate bloca autovehiculele cu probleme

Registrul Auto Român a implementat un program prin care poate bloca în timp real utilizarea în trafic a autovehiculelor cu probleme tehnice grave și care ar putea pune în pericol siguranța participanților la trafic.

Regia a dat undă verde acestei noi aplicații informatice, ce privește activitatea de control în trafic. Demersul face parte din strategia de dezvoltare a Registrului Auto Român și adaptarea la cele mai noi standarde europene.

Prin această aplicație on-line se realizează înregistrarea instant în bazele de date ale RAR, a raportului de control tehnic în trafic, precum și tipărirea acestuia la momentul controlului prin utilizarea imprimantelor cu care au fost dotate laboratoarele destinate acestei activități.

De asemenea, se pot realiza pe loc căutări în bazele de date ale RAR astfel încât, pentru fiecare vehicul supus controlului sa fie disponibile in orice moment toate informațiile concludente cu privire la caracteristicile tehnice menționate în Cartea de identitate (CIV), cu privire la inspecțiile tehnice periodice (ITP) efectuate dar și la precedentele controale tehnice în trafic (CTT) la care a fost supus.

Suplimentar, vor fi înregistrate în timp real toate măsurile aplicate în urma rezultatelor controlului respectiv: reținerea certificatului de înmatriculare, reținerea permisului de conducere, imobilizarea autovehiculului și/sau anularea ITP.

Atunci când se impune, conform legislației aplicabile, vehiculele vor fi blocate automat în bazele de date ale RAR până la remedierea defecțiunilor și/sau a neconformităților constatate și înregistrate corespunzător.

 

Lasati un comentariu