Renault vine să construiască vehicule militare in Romania

• publicat la: 17 aprilie 2013
Renault vine să construiască vehicule militare in Romania

Producătorul de tehnică militară francez Renault Truck Defense, parte a grupului AB Volvo, a semnat ieri, la Mizil, un memorandum cu compania SC MFA SA referitor la producţia şi comercializarea exclusivă a camioanelor militare şi a vehiculelor blindate pe teritoriul Romaniei.

Cele două companii intenţionează să desfăşoare un program de investiţii comun având ca obiect retehnologizarea platformei de producţie a MFA din oraşul Mizil, judeţul Prahova.

Logistica şi tehnica militară rezultate în urma acestei colaborări vor fi comercializate pe piaţa regională şi pe cea internaţională.

Reprezentanţii celor două companii se vor întâlni, în cursul acestei după amiezi, cu membrii Guvernului în vedere prezentării proiectului comun.

MFA este un producător român, independent de tehnică militară, cu o istorie de peste 60 de ani. Compania este cel mai important contractor român al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) de după 1989 pentru maşini de luptă blindate.

Cel mai recent proiect dezvoltat de de MFA împreună cu MApN a fost modernizarea a 127 de maşinii de luptă de infanterie, certificate NATO în valoare de peste 100 de milioane de euro. Din 2012 MFA Mizil este parte a grupul de firme Carmistin care aparţin omului de afaceri Iustin Paraschiv./sursa economica.net

Lasati un comentariu