Ziua veteranilor de război sărbătorită la Satu Mare

• publicat la: 29 aprilie 2013
Ziua veteranilor de război sărbătorită la Satu Mare

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a participat la evenimentul organizat de Muzeul Judeţean Satu Mare în cinstea veteranilor de război.

Evenimentul a început cu un moment emoţionant când copii de la Grădiniţa Guliver, grupa mare, a intonat Imnul României alături de cei din sala.

Lucrările simpozionului au început cu prezentarea „Ziua Veteranilor de Război” – ediţia a XIV-a, prezentare power-point a elevilor de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca” Teodora Covaci, Andreea Batori, Carina Zaha şi Sergiu Pop. A urmat discursul omagial dedicat Zilei Veteranilor de Război a Col. (rtr.) prof. Nicolae Codrean, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război Filiala „Dr. Vasile Lucaciu” Satu Mare.

Au luat cuvântul prefectul judeţului Satu Mare dl. Dr. Eugeniu Avram şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef.

Vin în faţa dumneavoastră cu speranţa că vom găsi cu toţi puterea de a învăţa din experienţa şi din exemplul pe care ni-l oferiţi cu generozitate. Permiteţi-mi să mă închin în faţa veteranilor sătmăreni, în faţa tuturor celor care au slujit brava Armată Română.

Folosesc acest prilej pentru a exprima admiraţia şi preţuirea Consiliului Judeţean Satu Mare, a mea personal, faţă de toţi veteranii de război. Aveţi un trecut mândru, în faţa căruia ne plecăm cu respect. În ciuda tuturor vitregiilor aţi păstrat imaculate sentimentele de mândrie că sunteţi ostaşi veterani de război. Totodată, îndrept un gând de pioasă cinstire a memoriei celor care, pe câmpurile de onoare, au plătit tributul cel mai greu: sacrificiul suprem.

Ca om politic, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare sunt conştient că am obligaţia de a găsi soluţii pentru asigurarea unui trai decent categoriilor de populaţie vulnerabile, inclusiv pentru veteranii de război şi văduvele de război. Atât eu, cât şi Instituţia Prefectului şi Primăria Satu Mare suntem preocupaţi să vă sprijinim, astfel încât să beneficiaţi în totalitate de drepturile cuvenite. Ne preocupă identificarea unor resurse care să asigure o mai bună protecţie socială, atât pentru dumneavoastră cât şi pentru cadrele militare în rezervă şi în retragere.Vă asigur că, în funcţie de posibilităţi, vom căuta soluţii să aveţi parte de un trai decent, ca un semn de preţuire pentru tot ceea ce aţi făcut şi faceţi, pentru pilda ce o reprezentaţi pentru generaţiile de azi şi de mâine.

Urez tuturor veteranilor, invalizilor, văduvelor de război şi văduvelor de veterani de război, ani mulţi de viaţă, sănătate, bucurie şi împliniri! A declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a înmânat diploma Domnilor Gen. Bg. (r) prof.Gheorghe Săvianu, Col. (rtr.) prof. Nicolae Codrean şi elevelor Evelin Mariş, Teodora Covaci şi Andreea Batori.

Au urmat prezentarea lucrării elevei Evelin Mariş “25 octombrie 1944 – Un cadou regal”, discursul Gen. Bg. (r.) prof. Gheorghe Săvianu, discursul directorului Arhivelor Statului Satu Mare dr. Lucian Cucuiet şi concertul omagial oferit de Grădiniţa Guliver, Liceul de Artă şi Ansamblul “Codrişorul” de la Palatul Copiilor Satu Mare.

Lasati un comentariu