Gala Dansului la BestFest 2013

• publicat la: 17 mai 2013
Gala Dansului la BestFest 2013

Joi, 16 mai 2013, după-amiază, de la ora 18.00, Sala Cavalerilor a Castelului din Carei a fost neîncăpătoare pentru publicul numeros format din rude, prieteni, colegi şi profesori ai celor ce au evoluat dar şi din oameni care pur şi simplu apreciază dansul. Direcţia de Cultură a municipiului Carei în colaborare cu Centrul Cultural Carei au organizat Gala Dansului, eveniment care s-a desfăşurat în cadrul festivalului BEST FEST – Primăvara culturală careiană.

Spectacolul a fost susţinut de mai multe grupe de elevi ai şcolilor de dans Magic Dance de la Centrul Cultural Carei, instructor Raluca Păvăluc, Lead & Follow din Carei, instructor Bagossi Zoltán, Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Carei, instructor Raluca Păvăluc şi invitaţii speciali din Satu Mare, elevii secţiei de balet  a Liceului de Artă Aurel Popp şi ai Şcolii Modefit Studio pregătiţi de prof. Ana Macovei.

Programul a conţinut balet, dans modern, dans contemporan şi dans de societate. Tinerii dansatori au realizat o fascinantă incursiune în lumea dansului, aducând în prim plan stiluri precum swing, vals vienez, vals lent, mambo, samba, cha-cha, quick step, tango, lambada, rumba, dans oriental, dans modern şi balet.

Pe lângă momentele susţinute cu grupurile, au fost şi dansuri solo prezentate de Supuran Maria Clara, Ursei Claudia, Kovacs Cristina, Molnar Ester, Major Dorotea de la Liceul de Artă  Aurel Popp din Satu Mare, secţia balet , pregătite de prof. Ana Macovei.

La final, prezentatorul Adrian Ştefănuţi, le-a mulţumit în numele organizatorilor, instructorilor enumeraţi mai sus şi i-a felicitat pentru modul excepţional în care s-au prezentat cu elevii lor.

 redactia

Lasati un comentariu