Babeş-Bolyai reintroduce examen la toate facultăţile. Bac-ul nu mai contează

• publicat la: 13 iunie 2013
Babeş-Bolyai reintroduce examen la toate facultăţile. Bac-ul nu mai contează

Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca va reintroduce, din toamna, dupa 13 ani, proba de admitere la toate facultatile, fara sa se mai ia in considerare notele de la examenul de Bacalaureat.

Anuntul a fost facut, miercuri, de rectorul universitatii, academicianul Ioan Aurel Pop. Acesta a mai precizat ca este vorba fie de un eseu, fie de un test grila, fiecare facultate avand posibilitatea de a stabili cum organizeaza admiterea, scrie Adevarul. Singurii scutiti de examen vor fi olimpicii nationali si internationali.

Rectorul UBB a precizat ca universitatea a luat aceasta decizie pentru a avea cei mai buni studenti. „De aceea ne-am gandit sa nu revenim la formele vechi, ci la anumite forme de testare a cunostintelor studentilor: grila clasic sau un eseu ori o alta forma de verificare a cunostintelor elevilor in asa fel incat noi sa stim ce cunostinte au studentii. Si, pentru ca suntem dupa o intrerupere de circa 12-13 ani, am decis, in anul universitar 2013-2014, sa lasam facultatile sa decida modalitatea de admitere”, a declarat acesta.

Asadar, notele de la Bac nu vor mai fi luate in considerare, in schimb vor conta rezultatele obtinute la olimpiade sau la alte concursuri de competenta. Ioan Aurel Pop este de parere ca examenul de admitere nu ar fi trebuit scos de la bun inceput, pentru ca arata cunostintele candidatilor si este un bun indicator pentru profesorii universitari.

„Cred ca vom avea un aflux la fel de mare de studenti ca si anul trecut, chiar mai mare intoducand aceste forme de testare care arata si marca universitatii. Nu se intra intr-o universitate de prestigiu doar printr-o simpla inscriere sau prin luarea in calcul a mediei de Bacalaureat”, a conchis rectorul.

sursa ziare.com

comentarii

de ioan ciarnău la 13 iunie 2013 - 07:20

O iniţiativă logică, firească. A fost o mare greşeală când a fost scoasă admiterea, deoarece în felul acela s-a facilitat promovarea mediocrităţii.

de careian la 17 iunie 2013 - 12:48

In sfarsit o actiune laudabila iar ca rezultat diploma va fi valoroasa iar posesorul acesteia va fi un specialist in domeniul sau.

Lasati un comentariu