Studenții pot face practică la cabinetul lui Ponta

• publicat la: 15 iunie 2013
Studenții pot face practică la cabinetul lui Ponta

Studenţii sau absolvenţii de programe universitare de licenţă cu vârsta de până la 25 ani şi cunoştinţe de bază în domeniul IT pot aplica până la 1 iulie pentru un program de practică de specialitate (internship) la Cancelaria primului-ministru sau Secretariatul General al Guvernului.

Acţiunea este iniţiată în baza programului de guvernare, care prevede crearea unui sistem real de internship în administraţia publică centrală şi locală pentru studenţii cu rezultate deosebite, informează Executivul, citat de Mediafax.

Un program de internship presupune un stagiu de practică la locul de muncă pentru cariere profesioniste, destinat studenţilor sau absolvenţilor de studii universitare, prin care aceştia se pot familiariza cu specificul unei structuri şi cunosc fluxul de activităţi sprijinind direct angajaţii la îndeplinirea activităţilor zilnice.

Pentru a fi incluşi în program, tinerii trebuie să îndeplinească, cumulativ, o serie de criterii de eligibilitate, respectiv să deţină cetăţenia română, să aibă vârsta de până la 25 de ani, să fie studenţi ori tineri absolvenţi ai programelor universitare de licenţă, să cunoască bine cel puţin o limbă străină de circulaţie internaţională şi să aibă cunoştinţe de bază în domeniul IT (respectiv cunoştinţe avansate pentru aplicaţii la Direcţia Servicii Online şi Design).

Candidaţilor ce vor fi aleşi pentru lista scurtă li se vor solicita materiale justificative suplimentare în sprijinul aplicaţiei lor.

Formularul de aplicaţie poate fi accesat din pagina de internet internship.gov.ro, iar termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor, prin e-mail către adresa oficială a programului internship@gov.ro, este 1 iulie 2013 inclusiv. Aplicaţiile primite ulterior nu vor fi luate în considerare.

Tinerii selectaţi vor fi repartizaţi, în raport cu competenţele acestora, la Cancelaria primului-ministru sau Secretariatul General al Guvernului.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu