Suspecţi de furt prinşi în Carei

• publicat la: 27 iunie 2013
Suspecţi de furt prinşi în Carei

Poliţiştii sătmăreni au soluţionat miercuri, 26 iunie a.c., şi alte cauze  având drept obiect comiterea unor infracţiuni de furt, reuşind în timp scurt să-i identifice pe principalii suspecţi.

            Spre exemplu, la Carei, poliţiştii şi jandarmii ce patrulau în zona Pieţei Avram Iancu, au legitimat un bărbat de 34 de ani, ce avea asupra sa mai multe bagaje voluminoase, bănuind că acesta ar putea fi implicat în comiterea unei infracţiuni. Suspiciunea patrulei de ordine publică s-a dovedit a fi întemeiată, bunurile găsite asupra lui Attila K. fiind sustrase din anexa locuinţei unei femei de 62 de ani, din Carei. Poliţiştii au găsit în bagajele bărbatului două lăzi cu unelte şi instalaţii sanitare, în valoare de peste 2.000 lei, ce au fost restituite proprietarei.

Pentru infracţiunea de furt calificat, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal. 

Şi suspecţi minori au fost implicaţi ieri în comiterea unor infracţiuni, doi copii de 11 şi 13 ani, furând dintr-un magazin din Unimăt, suma de 1.500 lei. Băieţii au profitat de faptul că magazinul din localitate era închis, au dislocat plasa geamului lăsat deschis şi au pătruns în incintă, apoi, din casa de marcat au furat toţi banii găsiţi. În acest caz, vârsta minorilor împiedică antrenarea răspunderii penale a acestora, legea prevăzând însă şi alte măsuri educative aplicabile într-o atare situaţie.

Poliţiştii Postului de Poliţie Acâş, care i-au identificat pe suspecţii din acest caz, au stabilit că unul dintre minori, băiatul de 13 ani, a mai fost implicat şi în comiterea altui furt. Acesta a furat bicicleta unui consătean din Unimăt, poliţiştii reuşind însă recuperarea bunului în valoare de 250 lei şi acoperirea prejudiciului cauzat proprietarului.

În dimineaţa de 4 iunie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat trei percheziţii domiciliare în localitatea Vetiş şi au pus în executare 5 mandate de aducere. De asemenea au fost audiate peste 15 persoane, faţă de 3 dintre acestea, Ioan D., Toni P., Bobby H., dispunându-se măsura arestării preventive. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I. şi D.O.S.

Din verificările efectuate la momentul respectiv de poliţiştii sătmăreni a rezultat că mai multe tinere au fost racolate de suspecţi, din medii sărace, şi aduse în municipiul Satu Mare, unde ar fi întreţinut relaţii sexuale cu diferiţi bărbaţi, în schimbul unor sume de bani. Fetele, printre care şi minore, îşi racolau clienţii la ieşirea din municipiu, în zona unui centru comercial, iar seara erau obligate să predea proxeneţilor, fiecare, cel puţin 50 de euro.

Ulterior, pe măsura continuării anchetei, au fost extinse cercetările şi faţă de Kinga H., de 24 de ani şi Norbert M., de 25 de ani, suspectaţi, de asemenea, pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism şi complicitate la proxenetism.

             

 

Lasati un comentariu